Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


TOP 5 labdarības balles Latvijā un pasaulē

Redakcija
Redakcija

Balles tiek rīkotas ne tikai, lai izklaidētu - vienlaikus tās sniedz lielisku iespēju savākt līdzekļus sabiedrībai nozīmīgiem projektiem. Lūk, piecas grandiozas labdarības balles, kas ir kļuvušas par brīnišķīgu tradīciju.

„Daudzviet pasaules balles nenozīmē vien tūrisma piesaisti vai jauku laika pavadīšanu, bet tās ir arī veids, kā pievērst sabiedrības uzmanību sociāli aktuāliem jautājumiem,” komentēja 25.septembrī gaidāmās Martas masku balles idejas autore un projekta koordinatore Sveta Leva.

Vīnes dzīvības balle, Austrija

Vīnes dzīvības balle, kas ir lielākais labdarības pasākums Eiropā, katru gadu pavasarī norisinās Vīnes pilsētas hallē HIV un AIDS slimnieku atbalstam. Tas ir krāšņs pasākums, kurā tiek svinēta dzīve un visai pasaulei paziņots, ka HIV un AIDS slimnieki nav vieni. Atklāšanas ceremonija vien piesaista desmitiem tūkstošus apmeklētāju un vairāk nekā 500 vietējo un starptautisko mediju pārstāvju. Grezni tērpi, krāšņas performances, aizkustinošas uzrunas, dejas un mūzika – tas viss un vēl daudz kas cits sagaida balles dalībniekus.

Ričmondas hercogienes balle, Beļģija

Ričmondas hercogienes balle ik gadu jūnija vidū norisinās Briselē dažādu labdarības akciju atbalstam. Šogad līdzekļi tika ziedoti karalienes Fabiolas bērnu universitātes slimnīcai, Britu Labdarības fondam un Britu karaliskā leģiona Briseles nodaļai. Elegants, karaliskā stilā ieturēts pasākums, kura gaitā viesi bauda vakariņas un orķestra pavadībā dejo balles dejas. Balles laikā norisinās arī labdarības izsole.

Labdarības Balle, Latvija

Rīgas Latviešu Biedrības namā katru gadu 17.novembrī notiek Rīgas „Rotari” kluba rīkotā Labdarības Balle, kuras ideja valsts svētkos kļuvusi Latvijā atpazīstama, sabiedrībā atzīta un izveidojusies par lielāko atvērto valsts svinību sarīkojumu, kas nes labestības un mecenātisma garu. Balles ziedojumi tiek veltīti Rīgas Latviešu biedrības nama kā Latvijas tautas talismana atjaunošanai.

Ženēvas labdarības balle, Šveice

Ženēvas labdarības ballē pulcējas vairāk nekā 500 viesu. Balle tiek rīkota, lai vāktu ziedojumus dažādām bērnu atbalsta organizācijām. Vakara programma var lepoties ar pasaules klases pasākumiem - lielisku mūziķu uzstāšanos, labdarības izsoli, luksusa preču izlozi un vairākiem citiem aizraujošiem pasākumiem.

Martas balle, Latvija

Arī Latvijā izveidojusies tradīcija jau otro gadu rīkot Martas masku balli, kurā saziedotos līdzekļus ziedo labdarībai. Šogad šī balle norisināsies viesnīcā "Grand Palace Hotel" Vecrīgā, Pils ielā 12, piektdien, 25.septembrī.

Balle sāksies plkst. 22.00 un ilgs līdz rītam. Viesus priecēs burvju mākslinieks Mr.Fox, grupa "DaGamba", operdziedātāji Inese Galante un Sergejs Jēgers, māksliniece no Gruzijas Anna Motsonelidze, dziedātājs Roberto Meloni. Pasākuma organizatore, Radio SWH+ balss Natālija Olesik kopā ar radiogeišu Ievu Adamss iejutīsies vakara vadītāju lomā. Pasākuma laikā norisināsies atbalstītāju sarūpēta labdarības izsole.

Daļa no ienākumiem, ko Martas balles organizatori saņems par balles ieejas biļetēm, tiks izlietoti, lai Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas neiroķirurģijas nodaļas vajadzībām nopirktu augstas izšķirtspējas binokulāro mikroskopu, kas sniedz iespēju precīzi un kvalitatīvi noteikt galvas un muguras smadzeņu audzēju diagnozi neiroonkoloģiskajiem pacientiem operācijas laikā un klasiskā pēcoperācijas izmeklēšanā.

Līdzekļu vākšana norisināsies sadarbībā ar "Sergeja Jēgera labdarības fondu".

Pagājušajā gadā "Martas balle" norisinājās pirmoreiz – tās laikā tika saziedoti vairāki tūkstoši eiro, lai bērni no maznodrošinātām ģimenēm visu 2015.gadu varētu nodarboties ar sportu, garīgi un fiziski attīstīties. Pagājušajā gadā "Martas ballē" piedalījās vairāk nekā 400 viesu, tostarp sabiedrībā pazīstamas personības.