Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Interesantas sakritības - pasaule tomēr ir maza

Interesantas sakritības - pasaule tomēr ir maza
Foto: Laura Biķerniece

Cik dīvainas lietas dažreiz notiek pasaulē. Vai jums nekad nav licies, ka tieši brīdi kaut kad jau esat piedzīvojis? Vai arī, varbūt, esat piedzīvojis brīnumainus atgadījumus, kuriem grūti noticēt? Lūk, daži no tādiem. Tomēr tie visi ir patiesi.

Bērnības grāmata

Reiz kāda noveliste vārdā Anne Periša, pētot grāmatas, kādā grāmatu veikalā, tālajā 1920. gadā, uzgāja savu bērnības mīļāko grāmatu - Džeks Frosts un citi stāsti. Viņa parādīja to savam vīram, ar sajūsmu un maigumu stāstot, ka viņai bērnībā arī tāda ir bijusi. Vīrs paņēma grāmatu un atvēra to. No grāmatas izkrita zīmīte, kurā bija rakstīts „Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs”. Tā bija viņas pašas grāmata.

Viesnīcas sagadīšanās

1953. gadā reportieris Irva Kupcinets bija ieradies Londonā, lai novērotu Elizabetes II kronēšanas ceremoniju. Vienā no savas viesnīcas numuriņa atvilktnēm, viņš atrada dažas mantas, kas spriežot pēc informācijas par īpašnieku, piederēja vīram vārdā Harijs Hannins. Laimīgas sagadīšanās rezultātā Hannins bija ļoti labs Irva draugs, kas arī bieži ceļoja pa pasauli. Pie tam, dažas dienas pirms šī atgadījuma jau augstāk minētais Harijs Hannins bija apmeties kādā viesnīcā Parīzē. Numuriņa atvilktnē viņš atradis Irva kaklasaiti.

Nelaime ar taksi

1975. gadā Bermudās kādu jaunu vīrieti, kas brauca ar mopēdu, notrieca taksometrs. Gadu vēlāk, jaunā vīrieša brālis tika nogalināts tādā pašā veidā,- ar to pašu taksometru. Pie stūres atradās tas pats vadītājs, savukārt, jaunais vīrietis brauca ar to pašu sava brāļa mopēdu. Pats dīvainākais- pat pasažieris taksometrā bija tas pats.

Padarīts līdz galam

1883. gadā Henrijs Zīglands pameta savu draudzeni, kas netikdama galā ar pārdzīvojumu, izdarīja pašnāvību. Sadusmotais meitenes brālis noķēra Henriju un nošāva viņu. Ticot tam, ka Henrijs ir miris, brālis izdarīja pašnāvību, taču patiesībā lode tikai nedaudz skāra Henrija seju un ietriecās kokā . Vairākus gadus vēlāk Henrijs izlēma tikt vaļā no sliktām atmiņā un uzspridzināt koku, kurā vēl joprojām atradās lode. Sprādziena rezultātā lode izšavās no koka un trāpija Henrijam tieši galvā, nogalinot to.

Foto sakritība

1914.gadā kāda jauna vācu izcelsmes māmiņa, nofotografējot savu nesen dzimušo dēlu, aiznesa attīstīt bildi uz salonu Strazbūrā. Tajos laikos filmu plates tika pārdotas atsevišķi. Tā kā sākās I Pasaules karš, viņai nācās pamest mājas, neizņemot fotogrāfiju. Pēc diviem gadiem viņa nopirka foto plati vairāk kā 1000 km prom no bijušajām mājām, lai nobildētu savu jaundzimušo meitiņu. Liels bija viņas pārsteigums, kad foto plate izrādījās pilna, bet uz izgatavotās fotogrāfijas bija redzams, viņas dēls. Nezināmu iemeslu dēļ pPirms 2 gadiem viņas pašas nodotā plate tika uzskatīta par nelietotu un pārdota šai pašai sievietei.

Krītošais bērns

1930-tajos gados Detroitā kāds vīrs vārdā Džozefs Figloks kļuva par ļoti svarīgu personu kādas jaunas mātes dzīvē. Viņš, kā jau katru dienu, vienkārši gāja pa ielu, kad viņam virsū uzkrita mazs bērns, kurš bija izvēlies no daudzstāvu mājas loga. Gadu vēlāk tas pats bērns izkrita no tā paša loga, uzkrītot virsū tam pašam Džozefam.

Stāsti un realitāte

19. gadsimta slavenais šausmu stāstu rakstnieks Edgars Alans Po uzrakstija grāmatu ar nosaukumu „Stāsts par Artūra Gordona Pima piedzīvojumiem”. Stāsts ir par četriem izdzīvojušiem kuģa bojāejā, kuri laivā peldēja klajā okeānā vairākās dienas, līdz izdomāja apēst jungu vārdā Ričards Pārkers. Dažus gadus vēlāk vairākas dienas pēc „Mignonette” grimšanas , tika atrasta laiva ar četriem izdzīvojušiem pasažieriem. Vēlāk izrādījās, ka vecākie no izdzīvojušiem nogalināja un apēda jungu kura vārds, dīvainas sakritības dēļ, arī bija Ričards Pārkers.

     [+] [-]

, 2011-01-23 01:22, pirms 13 gadiem
nu kaut ka'neticami izklausas

     [+] [-]

, 2011-01-23 13:14, pirms 13 gadiem
neticami, bet interesanti, ja tas tiešām tā noticis

     [+] [-]

, 2011-01-23 13:47, pirms 13 gadiem
Dazas sakritiibas ir baismiigas

     [+] [-]

, 2011-01-23 14:00, pirms 13 gadiem
nu vispār jā, tādas pabaigas ir gan.

     [+] [-]

, 2011-01-23 14:39, pirms 13 gadiem
nja mhm gan briesmīgi, gan laimīgi sakrituši apstākļi