Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Pārsteidzošā Žanna jeb francūziete, kura nodzīvoja 122 gadus

Redakcija
Redakcija

Žanna Kālmana ir uzstādījusi patiesi pārsteidzošu rekordu- viņas mūža ilgums sastādīja tieši 122 gadus un 164 dienas! Droši vien, liktenim patika sievietes dzīvesveids.

Žanna piedzima Francijā, Orlī un kad uzcēla Eifeļa torni, viņai bija tikai 14 gadu.

85 gadu vecumā Žanna joprojām nodarbojās ar paukošanu, bet 100 gadu vecumā brauca ar velosipēdu.

Kad sievietei palika 114 gadi, viņa nofilmējās kino, 115 gadu vecumā viņai veica gūžas operāciju, bet 117 gados Žanna atmeta smēķēšanu. Un ne jau tāpēc, ka būtu slikti jutusies; vienkārši sievietei izteikti pasliktinājās redze un viņai bija neērti katru reizi kādam lūgt palīdzību piesmēķēt.

90 gadu vecumā Žanna, kurai nebija mantinieku, noslēdza vienošanos ar 47 gadus veco juristu Raffiju, kuram līdz viņas nāvei bija jāmaksā večiņai mūža rente. Vīrietis par to pretī saņemtu mantojumā Žannas māju. Mājas vērtība bija apmēram tikpat liela, cik liela rente būtu jāmaksā par 10 gadiem. Tomēr liktenis izstrādāja ļaunu joku: Raffijs ne tikai dabūja maksāt renti 30 gadu garumā, bet arī šķīrās no dzīves pirms Žannas,- 77 gadu vecumā, bet renti turpināja maksāt viņa atraitne.

Pati Kālmana kundze par sevi mēdza izteikties: "Dievs par mani ir aizmirsis!", "Man ir tikai viena grumba un tās pašas es sēžu", "Es nebiju jauna jau pirms simts gadiem!"

Kad Žannai viņas 120-ajā dzimšanas dienā pajautāja, kāda, pēc viņas domām būs nākotne, sieviete sniedza ģeniālu atbildi: "Ļoti īsa."