Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:33, Did:0, useCase: 3


Ko tu nezināji par seriāla „Kā izbēgt no soda par slepkavību” zvaigzni Violu Deivisu?

Redakcija
Redakcija

Jūs aizrauj tieslietu profesores Annalīsas Kītingas un viņas studentu dzīve satriecošajā krimināldrāmā „Kā izbēgt no soda par slepkavību”? Tad ir īstais brīdis iepazīties ar profesores lomas atveidotāju Violu Deivisu, jo jau februārī kanālā FOX būs redzamas jaunas, vēl interesantākas sērijas.

Viola Deivisa atzīst, ka dzīvojot pilnīgā nabadzībā, var ieraudzīt cilvēkus tieši tādus, kādi tie ir.

Aktrise dzimusi vecmāmiņas saimniecībā, bijušajā kokvilnas plantācijā, Dienvidkarolīnā. Tēvs bija zirgu treneris, bet māte strādāja rūpnīcā un gadījuma darbus par apkopēju. Pilsētā nebija daudz afroamerikāņu, tādēļ viņa, pieci brāļi un māsas izauga nemitīga apsmiekla pavadīti. „Ja tu audz pilnīgā nabadzībā, tad tu redzi cilvēkus tieši tādus, kādi tie ir. Tu zini, kurš sit sievu, kurš ir narkomāns, kurš zog elektrību. Tas ir lielisks pamats, lai aktieris vērotu dzīvi. Es to neredzu kā neglītumu,” atceras aktrise.

Aktrise septiņus gadus apmeklēja psihoterapeitu, lai mēģinātu padzīt nabadzīgās bērnības dēmonus, taču joprojām viņai ir grūti ko palūgt sev.

Ja tu audz nabadzībā, kur šķiet, ka nav nekādu cerību kaut ko sasniegt, rodas pārliecība par to, ka tev nekas nepienākas, atklāj Deivisa. Viņa joprojām ar šo cīnās, piemēram, nespējot uzrakstīt sarakstu ar nepieciešamajām lietām. Seriāla „Kā izbēgt no soda par slepkavību” filmēšanas laukumā viņai palīdzēt mēģinājis vīrs, aktieris un producents Džuliuss Tenons: „Ko tu vēlies? Grieķu jogurtu? Gāzētu ūdeni?” Prasību saraksts tā arī palicis neuzrakstīts, kaut arī 15 sēriju filmēšana ilgusi piecus mēnešus.

Gatavojoties lomai filmā „Kalpone” (“The Help”), Viola konsultējās ar mammu, kas strādājusi gadījuma darbus par apkopēju.

Kalpones Eibilīnas Klārkas atveidošana Deivisai atnesa otru „Oskara” nomināciju par labāko otrā plāna lomu. Pirmo reizi viņa atzīmēta par astoņu minūšu epizodi filmā „Šaubas”, taču par īstu zvaigzni viņa kļuva pēc piedalīšanās filmā „Kalpone”, ja neskaita, protams, jauno TV grāvēju – seriālu „Kā izvairīties no soda par slepkavību”.

Tieslietu profesores Annalīsas Kītingas tēlu Deivisa padarīja cilvēciskāku un ievainojamāku, nekā sākotnēji plānots.

Kītinga, iespējams, ir valdzinoša „dzelzs lēdija”, taču aktrise vēlējās parādīt advokāti privātos brīžos, kad viņa ir vienatnē. Viņa bija saviļņota par iespēju spēlēt īstu, pretrunīgu, nedaudz noslēpumainu tumšādaino sievieti. „Tas ir tas, ko esmu gaidījusi tik ilgi – ir pienācis laiks, lai cilvēki mūs ieraudzītu, cilvēkus ar krāsainu ādu tādus, kādi esam – sarežģīti,” Deivisa saka intervijā „New York Times” žurnālam.

Deivisa kopā ar vīru pirms dažiem gadiem nodibināja producēšanas kompāniju „JuVe productions”, lai meklētu vairāk darba melnādainām aktrisēm.

Jau drīz pēc tam, kad viņa uzsāka kino gaitas Holivudā, aktrise sāka runāt par to, ka trūkst labu lomu tumšādainām sievietēm. Stāstot par savas karjeras pirmsākumiem, viņa atzīst, ka tā bijusi smagāka, nekā varētu gaidīt. „Es domāju, ja būšu laba un izcila, tad nekādu šķēršļu nebūs. Es nezināju, ka manu dzīvi ietekmēs ādas krāsa, dzimums, vecums un ka šie ierobežojumi darīs man raizes,” viņa atzīst intervijā „New York Times” žurnālam. Saprotot, ka izklaide ir bizness, viņa vēlas ko darīt, lai paplašinātu tumšas ādas krāsas cilvēku iespējas.

Žurnāls „Time” 2012.gadā Violu Deivisu nosauca par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Skaties aizraujošās krimināldrāmas „Kā izbēgt no soda par slepkavību” jaunās sērijas kanālā FOX ceturtdienās, plkst. 22.00, sākot no 19.februāra.