Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:33, Did:0, useCase: 3


Septiņas lietas, kas jāzina pirms “Izlaušanās” jaunās sezonas

Redakcija
Redakcija

Izrādās, tetovējumiem klātais arhitekts Maikls Skofīlds ir dzīvs un kulta seriāls “Izlaušanās” (2005 – 2009) piedzīvo augšāmcelšanos: no 5.aprīļa televīzijas kanālā “FOX” skatāma jaunā, 5.sezona.Seriāla centrā ir Skofīlda izmisīgais mēģinājums izglābt savu uz nāvi notiesāto brāli Linkolnu Berovu no cietuma. Ja atceramies, 4.sezonas noslēgumā Skofīlda sieva Sāra ar Maikla palīdzību izbēga no cietuma, bet viņš gāja bojā paša sarīkotā sprādzienā. Turklāt, ja var ticēt medicīnas kartei, tad daudz laika viņam nebija atlicis, proti, Skofīlds mēģināja tikt galā ar audzēju galvā. Pēc tam viņš bija miris un apglabāts.Ir pagājuši septiņi gadi un, izrādās, Maikls ir dzīvāks par dzīvu, taču atrodas tālu no mājām – Jemenā, cietumā. Lūk, dažas lietas, kas skatītājiem jāzina pirms seriāla jaunās sezonas.

Vai Kaniels Otiss ir Maikls Skofīlds?

Iespējams, Maikls ar segvārdu Kaniels Otiss strādājis “Daīš” labā. Katrā gadījumā plakāta, kurā redzama Skofīlda fotogrāfija, paraksts vēsta: “Tiek meklēts par CIP amatpersonas nogalināšanu. Iesaistīts vairākos sprādzienos. Zināms terorists. Zināmi sakari ar ISIL.”

Jādomā, kopā ar teroristiem pavadītais laiks Maiklu būs mainījis. Tie ir septiņi tumši gadi, tādēļ ir aktuāls jautājums: vai Skofīlds joprojām ir tas pats cilvēks, vai arī viņš ir šķērsojis sarkano līniju, aiz kuras vairs nav iespējams atgriezties? Iespējams, Maikls vēlas atgriezties pie sievas un dēla, kuru viņš nemaz nepazīst.

Starp citu, ja vēlaties īstu tetovējumu, kāds Maiklam bija Foksrivjēras cietumā, tā izmaksas esot ap 20 000 dolāru un tetovētājiem prasa četrus gadus darba.

Linkolns Berovs ir gatavs glābt brāli kaut no elles

Linkolns Berovs ir pārgājis likuma “nepareizajā pusē”; viņš vietējiem gangsteriem ir parādā lielu naudas summu. Tomēr neskatoties uz haosu savā dzīvē, Linkolns ir gatavs glābt brāli. Tiesa, šķiet, izņemot viņu pašu, nav daudz cilvēku, kuri tic, ka Maikls varētu būt dzīvs. Taču Organizācija, iespējams, nemaz nevēlas, lai cilvēki par to uzzinātu.

Maikla atgriešanās apdraud Sāras jauno dzīvi

Maikla sieva Sāra ir aizbraukusi, apprecējusies ar Džeikobu Nesu un kopā audzina dēlu – Maiklu junioru. Sāra un Linkolns ir atsvešinājušies viens no otra. Protams, daļēji var vainot Skofīlda sievas otro laulību. Kaut arī Sāra uzreiz nenotic ziņai par to, ka Maikls varētu būt dzīvs, tomēr viņa skaidri saredz draudus savai jaunai ģimenei.

Jā, Sārai pēc scenāristu ieceres bija jāmirst jau 1.sezonā, taču skatītāju simpātiju dēļ šis tēls tika atstāts. Tagad intrigu rada jautājums: vai Maikls un Sāra būs kopā, ja reiz viņa ir precējusies otru reizi?

Ierindā būs visa Foksrivjēras “banda”

Tībegs jeb Teodors Begvels ir slepkava, izvarotājs, pedofils un patiesi apdraud sabiedrību. Taču viņš iznāk no cietuma un saņem ziņu, ka Maikls ir izdzīvojis. Tas līdzinās zinātniskajai fantastikai. Galu galā top skaidrs, ka Maikls ar Tībegu sazinājās speciāli.

Sīnots jeb Bendžamins Mailss Frenklins ir pieņēmis islāmu un aktīvi cīnās pret ekstrēmismu. Viņš nav bijis īpaši tuvs ne Maiklam, ne Linkolnam, taču nez vai bez Sīnota prasmēm viņiem izdosies izkļūt no Jemenas.Brāļiem vēlas palīdzēt arī Maikla draugs cietumā Fernando Sakrs, kas visu šo laiku ir strādājis uz kuģiem un ceļojis pa pasauli.

Pols Kellermans brāļiem un Sārai ir bijis labs sabiedrotais. Kad mēs īpašo aģentu redzējām pēdējo reizi, viņš sāka savu politisko karjeru. Tagad Kellermans strādā Valsts departamentā un ir viens no retajiem, kurš spēj saprast, kas īsti noticis ar Maiklu.

Haoss Jemenā var atvieglot Maikla glābšanu

Ogigijas cietums, kurā ir ieslodzīts Skofīlds, atrodas patālu no tuvākā lidlauka, proti, Sanas starptautiskās lidostas. Taču Jemenā sākas pilsoņu karš, valstī valda haoss un nekārtības. Cietuma vārti ir atvērti, lai visi ieslodzīti varētu izkļūt brīvībā. Taču izkļūšana no Jemenas nav tik vienkārša, kā varētu šķist sākumā.

Seriāls filmēts dažādās pasaules vietās

Lielākā daļa seriāla tika filmēta Vankūverā, Kanādā, kas mežu un pilsētu dēļ ir populāra filmēšanas vieta. Tā kā notikumi risinās Jemenā, Tuvajos Austrumos, tad šķiet loģiski, ka seriāls filmēts tajā pat reģionā, tostarp vairākās Marokas pilsētās.

“Izlaušanās” fani atcerēsies, ka pirmajā sezonā visas Foksrivjēras cietuma ainas tika filmētas reālā ieslodzījuma vietā, proti, Džuljetas korekcijas centrā. Starp citu, runā, ka seriāls ir aizliegts 13 ASV cietumos. Iespējams, tādēļ, lai kādam nenāktu prātā to uzskatīt par mācību programmu.

Visas iepriekšējo sezonu zvaigznes

Seriāls “Izlaušanās” nebūtu nekas bez aktieriem. Arī tagad skatītāji redzēs visas iepriekšējo sezonu zvaigznes - Ventvortu Milleru un Dominiku Parselu “bēgošo” brāļu Maikla un Linkolna lomās, Sāru Veinu Kalliju – Maikla sievas Sāras lomā, Amoriju Nolasko kā Fernando Sakru, Robertu Kneperu kā Tībegu, Rokmondu Danbaru kā Sīnotu un Polu Adelsteinu bijušā īpašā aģenta Pola Kellermana lomā.

Kritiķi atzīst, ka notikumi seriālā balansē starp neiespējamiem un gandrīz neticamiem. Taču “Izlaušanās” vienmēr ir bijusi lieliska izklaide. Ja vēlaties uzzināt, kā Maiklam izdevās izdzīvot un kā viņš nokļuva pie “Daīš”, tad ir vienkārši jāskatās.

Skaties seriāla “Izlaušanās” jaunās sērijas televīzijas kanālā “FOX” no 5.aprīļa, trešdienās, plkst. 22:00.