Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


Slavenais aktieris Morgans Frīmens veidos „Stāstu par dievu”

Redakcija
Redakcija

„Stāsts par dievu ir viens no lielākajiem noslēpumiem un viena no vissvarīgākajām idejām pasaulē. Dievišķā meklējumi mani uzrunā ļoti personiski, tādēļ jūtos pazemīgs par iespēju vest skatītājus brīnišķā ceļojumā. Tas būs „Stāsts par dievu”,” paziņoja kinoaktieris un režisors, Oskara balvas ieguvējs Morgans Frīmens.

Dokumentālais seriāls „Stāsts par dievu”, ko veido Frīmena producentu kompānija „Revelations Entertainment” sadarbībā ar TV kanālu „National Geographic”, būs ambicioza ekspedīcija apkārt pasaulei, lai izprastu, kā ticība ir veidojusi mūsu dzīvi, neatkarīgi no reliģiskās piederības vai pārliecības.

Katra „Stāsta par dievu” sērija pētīs kādu dievišķā izpausmi, sākot ar radīšanas brīnumu, brīnumu patieso spēku līdz augšāmcelšanās apsolījumam. Dieva meklējumi izgaismo jautājumus, ko cilvēce neizprot, par kuriem satraucas un kuri to iedvesmo.

„Dievs, nenoliedzami, ir mūslaiku vissvarīgākais stāsts. Kopā ar Morganu kā stāstnieku mēs veidojam vizuāli satriecošu un, jādomā, provokatīvu stāstu, kas sekmēs jēgpilnu sarunu par dievu un ticību starp ticīgajiem un neticīgajiem,” saka „Revelations Entertainment” pārstāve, producente Lorija Makrīrija.

Frīmens arī iedziļināsies reliģiskos rituālos visā pasaulē, kā arī ļausies zinātniskiem testiem, lai pārbaudītu, kā neirozinātne un kosmoloģija saduras ar tradicionālajām reliģijas paradigmām. Seriāla vadītājs redzēs visprecīzāko simulāciju, kas atklāj visuma rašanos un ļaus zinātniekiem meklēt dieva efektu mūsu neironu tīklos.

Aktieris apmeklēs vairākas cilvēces dižākās svētvietas, piemēram, Jeruzalemes raudu mūri, Indijas Bodi koku, seno maiju tempļus un Leikvudas milzu baznīcu Teksasā. Viņš ceļos kopā ar arheologiem, lai atklātu sen zudušās senču reliģijas, piemēram, 10000 gadu senā Gobekli Tepe tempļa drupas Turcijā vai ķeltu svētvietu Stounhendžā.

Visu šo ambiciozo ceļojumu laikā Frīmens dalīsies personiskās pārdomas par dievišķo, neatkarīgi no tā, vai viņš melnā taksi brauks prom no Vatikāna, vai Gvatemalas džungļos, meklēs pamestos maiju tempļus.

„Mēs apvienojam zinātni, vēsturi, antropoloģiju un personisko pieredzi ar „National Geographic” zīmola jaudu un aptvērumu, tādējādi taps aizraujošs stāsts par reliģijām un garīgumu, kas apvieno dažādas ticības,” seriāla nozīmi uzsver „National Geographic Channel” valdes priekšsēdētāja Kortnija Monro.

Plānots, ka skatītāji jauno dokumentālo seriālu „Stāsts par dievs” redzēs 2016.gadā. Tas tiks pārraidīts visā „National Geographic” tīklā 171 valstī un 45 valodās.

“FOX International Channels” grupas kanālu "National Geographic" skatās 180 valstīs 45 valodās. Latvijā kanāls ar subtitriem latviešu un krievu valodā ir pieejams "Lattelecom", "Baltcom", "Izzi", "Livas", "Latnet TV", "SkaTVis" un "Mits LV" digitālās televīzijas abonentiem.