Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


Cik reāls ir pasaules gals? Pasaules varenākie pareģi un viņu pareģojumi. 4.daļa

Tā iekārtots cilvēka prāts- mums ir par maz dzīvot šodienā, vienmēr mēs esam gribējuši ielūkoties nākotnē. Un vienmēr ir bijuši gaišreģi un zīlnieki, kas palīdz cilvēkiem pavērt necaurredzamo plīvuru uz tiem noslēpumiem, kas parastiem cilvēkiem nav pieejami. Pateicoties savām spējām, šie cilvēki kļūst par kulta figūrām.
Sakarā ar pēdējā laika pasaules gala gaidīšanu, gaišreģi no tālas pagātnes un mūsdienu pareģotāji izraisa arvien lielāku cilvēces interesi. Noskaidrosim, kuri pareģojumi, kas veltīti 21.gadsimtam, jau piepildījušies un ko vēl mums sola pareģi?

Volfs Mesings- pagājušā gadsimta noslēpumainākā figūra. Viņa vārdu baidījās skaļi izrunāt, bet viņa pareģojumus gaidīja kā glābiņu.

1950.gada 4 janvārī pie Staļina vasarnīcas vārtiem Kuncevā piebrauca mašīna. Bez jebkādām caurlaidēm un šķēršļiem mājā iegāja noslēpumains cilvēks. Taisnā ceļā viņš devās uz vadoņa kabinetu. Tas bija Volfs Mesings. Staļina kabinetā viņš sabija aptuveni stundu. Viss sarunas saturs, kas norisinajās starp abiem runātājiem, nav zināms, taču pirms aiziešanas Mesings pateica Staļinam: "Rīt jūsu dēls Vasīlijs sataisījies lidot ar lidmašīnu. Apturiet viņu. Ja viņš lidos, tad ies bojā."
Staļins noticēja Mesingam un viņa dēls nelidoja ar paredzēto reisu, bet devās ceļā ar vilcienu. Tomēr, lai pārbaudītu Mesingu, Staļins lidojumu neatcēla. Un tā nākamajā dienā, 5.janvārī, lidmašīna, kurā atardās arī hokeja komanda, avarēja Sverdlovskas lidostā.

Mesings pareģoja arī Staļina nāvi. Pareģa vārdi piepildījās- Staļinu atrada uz grīdas viņa vasarnīcā 1953.gada 1.martā. Pēc četrām dienām, tieši tajā datumā, kā bija pareģojis Mesings, no asins izplūduma galvā lielais PSRS vadonis nomira.
Vai Mesings varēja kaut kādā veidā iespaidot pēkšņo Staļina nāvi, tā arī paliks noslēpums, bet traģisko ievērojamu cilvēku bojāeju viņš pēc tam pareģoja ne vienreiz vien.

2011.gada 7.septembrī netālu no Jaroslavļas lidostas nokrita pasažieru lidmašīna JAK 42. Uz tās borta atradās 45 cilvēki. Lielākā daļa no viņiem bija hokeja kluba "Lokomotiv" spēlētāji. Paceļoties, laineris nespēja uzņemt drošu augstumu. 43 cilvēki, tai skaitā visi hokejisti, gāja bojā uz vietas.

1979.gada 11. augustā debsīs virs Dņeproderžinskas dispečera kļūdas dēļ saskrējās divas lidmašīnas TU-134. Uz vienas no lidmašīnu bortiem atradās Uzbekijas futbola kluba "Pahtakor" komanda. Izdzīvojušo pēc negadījuma nebija.

1950. gada 5. janvārī Sverdlovskā, nosēžoties, avarēja lidmašīna LI-2. Lidmašīnā atradās 11 hokejisti, ārsts un masāžiste, kā arī 6 ekipāžas locekļi. Visi 19 cilvēki gāja bojā.

Varētu likties, ka šīm traģēdijām nav nekā kopīga, izņemot to, ka liktenīgas sakritības dēļ bojā gājuši jauni un spēcīgi sportisti, tomēr pēc dažu pētnieku versijas, eksistē pierādījumi tam, ka starp šīm katastrofām ir kāda neizskaidrojama, noslēpumaina un mistiska saistība. Un norādījis uz to vēl 1974. gadā bija Volfs Mesings.

Mesinga dzīvoklī atarstajos papīros ir simtiem dažādu ciparu kombināciju, kas acīmredzot bija saprotami tikai viņam pašam. Taču pavisam nesen pētnieki pievērsa uzmanību dīvainai, gandrīz vai mistiskai sakritībai- daži no Mesinga šifriem sakrita ar baismīgo notikumu datumiem un tieši tas uzvirzīja pētniekus uz sensacionāliem secinājumiem: Volfs Mesings zināja precīzus datumus, kad notik šīs katastrofas.

Kā pagalvo tā laika aculiecinieki, Mesings nepieļāva nevienu kļūdu. Viņa pareģojumi piepildījās 100% gadījumu.

1959. gadā, vienā no viņa uzstāšanās reizēm, Mesingam padeva zīmīti ar jautājumu. Izlasot to, pareģis vērīgi apskatīja visus zālē sēdošos cilvēkus un atradis ar acīm to, kas sūtīja zīmīti, Volfs Mesings atbildēja: "Pasaules gala nebūs. Vismaz ne tā, kā jūs to iedomājaties".

Mesinga pēdējā uzstāšanās notika 1974. gadā Maskavā kinoteātrī "Oktjabrj". Šajā vakarā gaišreģis redzēja arī pēdējo vīziju- savas bēres un pieminekli, uz kura uzrakstīti viņa dzimšanas un nāves gadskaitļi 1899- 1974. Volfs Mesings nomira 23. novembrī tieši plkst 23:00,- precīzi tajā laikā, kā pats bija pareģojis.

Diez vai Mesings bija pazīstams ar citu pareģi, kas bija viņa laikabiedrs, taču dzīvoja citā kontinentā. Un tas bija Edgars Keisijs- viens no godājamākajiem Amerikas gaišreģiem. Viņu dēvēja par 20.gadsimta Nostradamusu. Keisijs pareģoja gan Pirmā, gan Otrā Psaules karu sākumu, tāpat viņš paredzēja padomju iekārtas krišanu, prezidenta Kenedija slepkavību u.c.

Īpatnējās darba metodes dēļ daži Keisiju dēvēja par snaudošo pareģi. Viņš iekrita hipnotiskajā transā, iegāja pacienta zemapziņā un tad stāstīja par tā pagātnes grēkiem. Kā likums, pacienta slimības tika traktētas kā sods par iepriekšējā dzīvē veiktajiem sliktajiem darbiem.

Keisijam neizdevās iegūt labu izglītību, taču pateicoties savām spējām viņš uzzināja daudz interesanta par Zemes pagātni. Piemēram, Keisijs stāstīja, ka zudusī Atlantīda vai Mūrija patiešām eksistēja uz Zemes apmēram pirms divsimt tūkstošgadēm.

Tāpat Keisijs redzēja lietas, kas bija zināmas tikai šauram seno tekstu speciālistu lokam. Piemēram, kaut arī viņš neko daudz nezināja par izrakumiem, kas tajā laikā notika Ēģiptē, taču pavēstīja par slepenu istabu, kas atrodama 9 metru dziļumā zem Sfinksas labās ķepas un kurā it kā apslēpta Atlantīdas bibliotēka.

Tieši tāpat kā pagātni, Keisijs redzēja arī nākotni- gan atsevišķu cilvēku, gan valstu, gan pasaules nākotni. Un arī viņš atstāja cilvēcei brīdinājumus par 21 gadsimta sākumā gaidāmajiem baisajiem notikumiem.

Keisijs apgalvoja, ka tieši 2013.gadā sāksies nopietnas, globālas izmaiņas, kas būs pat kosmiska mēroga. Viņš pareģoja, ka Saule sāks atdzist un kļūs tumšāka, bet Zeme pāršķelsies vairākās vietās. Sāksies globālā sasilšana un magnētiskie poli novirzīsies. Civilizācija neies bojā, kaut gan tās skaitliskums nopietni saruks. Zem ūdens nokļūs Amerikas rietumu daļa (piemeram, Kalifornija), daļa austrumu piekrastes, noslīks arī daļa Eiropas, tai skaitā britu salas, arī Japānas salas...

Keisijs nekad nebija bijis Krievijā un maz ko par to zināja, taču tieši Krievijai viņš atvēlēja svarīgu lomu pasaules garīguma atdzimšanā pēc smagajiem pārbaudījumiem. Kā pasaules atdzimšanas centru viņš nosauca Rietumsibīriju. Šī teritorija glabā kādu slēptu spēku, kas ļaus tai kļūt par savdabīgu Noasa šķirstu, kur saglabāsies cilvēka dzīvības sēkla.

Kas īpašs slēpjas Sibīrijas biezajos mežos un kāds brīnums var glābt cilvēci no iznīcības?

Turpinājums sekos