Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


14. maijā Zeme ar asteroīdu 1999 FN53 nesadursies

Redakcija
Redakcija

Dažos portālos ir ieklīdusi ziņa, ka šodien Zemei draud sadursme ar asteroīdu 1999 FN53. Uztveriet to kā kārtējo anekdoti vai vēlmi piesaistīt lasītājus. Šis aptuveni 1km lielais asteroīds palidos garām Zemei 26 reizes tālāk nekā Mēness. Tad mums būtu katru dienu jāsatraucas, ka nieka 400 000 km attālumā pastāvīgi atrodas 3475 km liels objekts. Tā vietā mēs pat priecājamies par tā esamību. Esiet gudri un izvērtējiet ziņu patiesumu!

Tātad vistuvākajā punktā asteroīds atradīsies aptuveni 10 miljonu kilometru attālumā. Tik tuvu tas neatradīsies tuvāko 100 gadu laikā. Orbītas aprēķini liecina, ka nākamo 3000 gadu laikā šis asteroīds Zemi neapdraudēs.

Pagaidām lielākais drauds Zemei ir Saule, kas pēc aptuveni 4 miljardiem gadu varētu sasniegt tik milzīgus apmērus, ka Zemes orbīta varētu atrasties Saules atmosfērā.

Protams, dažu dzīvības formu eksistenci uz Zemes var apdraudēt arī mazāka mēroga katastrofas. Piemēram, cilvēks.

NASA JPL
StarSpace - Astronomijas portāls un observatorija