Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:75, Did:0, useCase: 3


Nezini, kā izjokot 1. aprīlī?

Kāpēc šī diena ir atzīta par joku dienu un kāpēc cilvēki tiek izjokoti, neviens īsti nezina. Versijas ir ļoti dažādas un arī tu vari izvēlēties sev pieņemamāko.
Saskaņā ar vienu teoriju tas ir saistīts ar pavasara atnākšanu, kad daba “muļķo” pasauli ar mainīgajiem laika apstākļiem. Pēc citas teorijas, šī diena ir paredzēta, lai atzīmētu veltīgo kovārņa lidojumu, kad tas no Noasa šķirsta tika sūtīts zemes meklējumos.

Visizplatītākais uzskats par joku dienas izcelsmi ir tāds – tā radās 16. gadsimta beigās, kad Jūlija kalendārs tika aizstāts ar Gregorija kalendāru. Vecajā Jūlija kalendārā gads sākās ar 25. martu un jauna gada sākšanās svētki tika svinēti 1. aprīlī, jo 25. marts iekrita Svētajā nedēļā. Neskatoties uz to, ka Gregorija kalendārs par pirmo jaunā gada dienu noteica 1. janvāri, 1. aprīlis arī turpmāk tika svinēts. Uzskata, ka aizmāršīgos cilvēkus, kurus pēc jaunā kalendāra ieviešanas varēja izjokot par to, ka jaunais gads joprojām tiek svinēts 1. aprīlī , sauca par “aprīļa muļķiem”. Šajā dienā cilvēki aicināja ciemiņus uz neesošajiem svētkiem, izliekoties, ka svinības tiek rīkotas par godu jaunajam gadam.

Var jau protams aprobežoties ar parastajiem "Tev te uz muguras balts" vai "Ak ,tētīt, skat kas tur!".
Bet ja esi starp tiem dullajiem, kam patīk šajā dienā izdomāt dažādus jaunus jokus, tad paskaties - varbūt ir kāda ideja, ko vēl neesi izmantojis. Tikai atceries, ka ir māņticīgs uzskats, ka jokošanās jābeidz pusnaktī, jo jokošanās pēc tam jokotājam nes nelaimi. Ikviens cilvēks, kas joku neuztver labvēlīgi, visu nākamo gadu ir nodrošinājis sev neveiksmes.

Mājiniekiem

Piecelies mazliet ātrāk par savu upuri, ielavies viņa vannas istabā un ieber bērnu pūderi fēnā. Līdzko fēns tiks ieslēgts, galva būs pilna ar balto pūderi.

Pirms cilvēks, kuru jūs vēlaties izjokot pieceļas, ieejiet dušā, noņemiet dušas uzgali un aiz tā aizliekat konfekti, ne jau šokolādes. Kad upuris mazgāsies, viņš nekādu atšķirību nepamanīs, bet tad, kad mēģinās noslaucīties, dvielis lips klāt.

Ne pārāk jauks joks, bet noteikti efektīvs. Uzliec modinātāju uz kādiem trijiem naktī un paliec to zem sava izvēlētā cilvēka gultas. Pamodies, viņu padarīs traku tas, ka nespēs atrast, kur modinātājs zvana.

Pavisam vienkārši. Paņem slapjās ziepes un nosmērē ar tām upura istabas rokturi.

Pielīmē olas pie iepakojuma un no rīta ļoti lūdzies, ka vēlies tieši omleti. Kad olas mēģinās paņemt, tās saplīsīs tieši viņa rokās.

Var mēģināt pa nakti ielavīties istabā un uzzīmēt mājiniekam ūsas un citas smieklīgas lietiņas uz sejas. Tikai jāuzmanās, lai viņš tiešām gulētu.

Saviem brāļiem vai māsām var izmantot šādu joku. Ielej bļodā ūdeni un ieliec to saldētavā tā, lai ūdens sasaltu. Pa virsu uzber viņu iemīļotākās pārslas un no rīta pasniedz.

Kolēģiem

Paņemiet kādu kartona kastīti vai formu, kas izskatās pēc kūkas. Uzlieciet tai garnējumu, lai izskatās kā īsta torte. Tad nolieciet to kopējā virtuvē vai tur, kur visi parasti glabā savu ēdienu. Noteikti kāds nesavaldīsies no brīvas kūkas piedāvājuma, un tad tikai izbaudiet skatu.

Ja darbā kādam ir atnests piens pakā, kurš jau ir attaisīts, vai arī tu pats to vari atnest un ieliet tajā pāris piles pārtikas krāsas. Tas nav bīstami, bet iznākums būs krāšņs.

Paņem ābolus un saliec tajos iekšā pa kādam gumijas tārpam. Tad esi jauks kolēģis un izdali katram pa ābolam.

Var arī vienkārši samainīt saturu sāls un piparu trauciņiem, ja uz tiem protams ir attiecīgais uzraksts un nav saskatāms saturs.

Darba tualetē ieliec ziepes, kuras esi pirms tam nokrāsojis ar nagu laku. Diezgan grūti būs dabūt, lai ziepes putotos.

Draugiem

Aizņemies viņa telefonu un pārliec telefona valodu uz kādu nepazīstamu, nesaprotamu valodu. Tad atdod telefonu atpakaļ.

Ja tas ir iespējams, vari mēģināt pieliet pārtikas krāsu sava drauga vējstikla tīrīšanas šķidrumam. Piemēram, koši sarkana to noteikti pārsteigs.

Pārliec balonu mašīnas izpūtējam. Kad mašīnu iedarbinās, tas pārsprāgs ar blīkšķi.

Nosmērē mašīnas izpūtēju ar augu eļļu. Kad mašīnu iedarbinās, tā sāks dūmot.

Un protams, vecais labais joku zvans. Pazvani savam draugam no kāda sveša numura un ļauj vaļu savai fantāzijai. Vari gan pa visam nopietni viņam ko piedāvāt vai par kaut ko apsūdzēt, kā arī vienkārši murgaini runāt, līdz otru runātāju nokaitina.

     [+] [-]

, 2011-03-31 10:41, pirms 13 gadiem
Aizņemies viņa telefonu un pārliec telefona valodu uz kādu nepazīstamu, nesaprotamu valodu. Tad atdod telefonu atpakaļ - uzliec ķīniešu valodu un pamēģini pēc tam atrast kā sakārtot telefonu atpakaļ

     [+] [-]

, 2011-04-01 17:01, pirms 13 gadiem
nu ta tagad gaidiet...

     [+] [-]

, 2011-04-01 18:16, pirms 13 gadiem
šovakar uzjautrinamies ar mobilajiem

     [+] [-]

, 2011-04-01 21:19, pirms 13 gadiem
Izmēģināju joku ar fēnu, bet sieva mani nesaprata. Nerunāja visu dienu. Te tev nu bija 1.aprīlis ar jokiem!!!