Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:75, Did:0, useCase: 3


„National Geographic” priecēs skatītājus ar unikālu populārzinātnisku raidījumu „Atklājums”

Redakcija
Redakcija

Izzinošais televīzijas kanāls „National Geographic” svētdien, 8.novembrī, plkst. 21:30 Latvijā un vēl 170 pasaules valstīs sāk demonstrēt jaunu populārzinātnisku raidījumu ciklu, kas vēstīs par vairākiem pasaules vadošajiem zinātniekiem un to, kā viņu modernās un progresīvās inovācijas mainīs pasauli un mūsu dzīvi tuvākā un tālākā nākotnē, pastāstīja kanāla pārstāve Tija Ezeriņa.

Raidījumu cikls sastāv no sešām stundu garām sērijām. Katrai no tām ir savs režisors, kas vēstījumu nodod caur savu personīgo prizmu, padarot šos stāstus par īstiem vizuālās mākslas darbiem.

Starp citiem kanāla “National Geographic” raidījuma cikla “Atklājums” režisoriem var minēt tādas zināmas personālijas kā aktieri un Amerikas kinoakadēmijas balvas “Oskars” nominantu Polu Džiamati (“San Andrea lūzums”, “12 gadi verdzībā”, “Marta īdas” u.c.), divu “Oskaru” laureātu, aktieri un režisoru Ronu Hovardu (“Sacīkstes”, “Da Vinči kods”, “Eņģeli un Dēmoni”, “Cerība uzvarai” u.c.), “Oskaroto” scenāristu, producentu un režisoru Akivu Goldsmanu (“Es esmu leģenda”, “Smita kungs un kundze”, “Brīnišķīgais prāts” u.c.) un citus.

Raidījumu ciklā varēsim iepazīties ar pētniekiem, kas strādā pie dažādiem projektiem ar jaunu atklājumu potenciālu.

Pirmais “Atklājuma” sērijas raidījums „Cīņa ar pandēmiju” aizved skatītājus dramatiskā, iedvesmojošā un dažkārt sirdi plosošā jaunatklājēju pasaulē, kur norisinās sīva cīņa, lai apturētu Ebolas vīrusa izplatību un pasargātu pasauli no nākotnes sērgām. Ebolas vīrusa uzliesmojums pagājušajā gadā ir licis medicīnas zinātnei attīstīties tikpat ātri, kā vīruss, kuru tā apkaro, rosinot uz atklājumiem, kas var padarīt pasauli praktiski brīvu no patogēniem.

Tikmēr sērijā „Enerģija uz robežas“ būs vēstīts, kā zinātnieki un inženieri, kas apveltīti ar tehniskām prasmēm, iztēli un nerimstošu neatlaidību, meklē jaunas iespējas, kā izmantot ap mums esošo enerģiju, lai aizstātu fosilo degvielu ar tīru un īstu enerģiju. Raidījumā uzzināsim par inovatīviem alternatīviem enerģētikas projektiem un daudzpusīgiem cilvēkiem, kas tos īsteno, cenšoties glābt pasauli.

Raidījumu ciklu caurstrāvo pārliecība, ka atraisot talantīgu cilvēku radošo potenciālu, iespējams panākt revolucionāras pārmaiņas. Lai gan pasaulei draud daudzi izaicinājumi, modernā zinātne un tehnoloģijas spēj un tiks ar tiem galā. Kad cilvēki liek savai iztēlei strādāt, viss ir iespējams!

“FOX International Channels” grupas kanālu "National Geographic" skatās 180 valstīs 45 valodās. Latvijā kanāls ar subtitriem latviešu un krievu valodā ir pieejams "Lattelecom", "Baltcom", "Izzi", "Livas", "Latnet TV", "SkaTVis" un "Mits LV" digitālās televīzijas abonentiem.