Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Darbiniekiem attālināti iepaticies pie datora strādāt kailiem

Redakcija
Redakcija

Jauns „Kaspersky” pasūtīts starptautisks pētījums, kurā noskaidrota 8000 MVU darbinieku rīcība, liecina, ka ļaudis, kas pandēmijas laikā strādā no mājām, ir atraduši dažādus slepenus prieciņus, ko tagad gribētu paturēt. Runājot par iespējām, ko pavēris darbs no mājām, 11 % respondentu atzina, ka viņiem patīk strādāt, neuzvelkot drēbes. Citi darbinieku iemīļotie jauninājumi ietver vēlu celšanos darbdienās (36 %), „Netflix” maratonskatīšanos (23 %) un strādāšanu ārā — dārzā vai uz balkona (27 %).

Kad globālās pandēmijas laikā mūsu darba vide no drošiem birojiem pārcēlās uz virtuves galdiem, mēs sastapāmies ar daudzām grūtībām līdzsvarot darba un privāto dzīvi. Saskaņā ar Pasaules ekonomikas foruma datiem darbinieki, kas strādā attāli, šogad saskārās ar garīgās veselības un labklājības problēmām, piemēram, bērnu aprūpes grūtībām un digitālo savienojamību, tomēr citi biroju darbinieki, kuri pārgāja uz tāldarbu, bija priecīgi par šo iespēju un iepazina dažus slepenus prieciņus, ko tagad vēlas paturēt.

Līdztekus strādāšanai kailam, kas nebūt nav vidusmēra parādība, lielākā daļa respondentu izmantoja iespēju strādāt vaļīgā apģērbā: 48 % ir pieraduši pie šī dzīvesveida un gribētu to nākotnē padarīt par normu. Darbiniekus iepriecināja arī atvadas no ilgajiem braucieniem uz darbu, jo varēja celties piecas minūtes pirms darba sākuma, turklāt daudzi labprāt nosnaudās pa dienu (36 %).

Turpinot iepazīt doto apstākļu priekšrocības, 27 % ļaužu patīk strādāt ārā — dārzā vai uz balkona, un 23 % darbā pat izdodas „Netflix” maratonskatīšanās. Citi darbinieku iemīļotie prieciņi ietver vairāk laika videospēlēm (18 %), pusdienas līdzņemšanai (16 %) un retāku mazgāšanos dušā (8 %).

Tomēr šī jaunatklātā brīvdomība nozīmē ne tikai ieguvumus, bet arī noteiktu atbildības līmeni digitālās drošības jomā. Uzticamiem drošības risinājumiem visās ierīcēs būs izšķirīga loma, lai aizsargātu mūsu personisko konfidencialitāti, kad mēs izmantojam jaunus atslābināšanās veidus.

„Kaspersky” vadītājs Baltijas valstīs Andis Šteinmanis sacīja: „Izolācija izrādījās divpusējs process ļaudīm, kam darbs ļauj strādāt no mājām. No vienas puses, darbinieki beidzot ieguva iespēju aizmirst par lielpilsētas dzīves negatīvajiem aspektiem un sākt strādāt komfortablākā atmosfērā. No otras puses, viņi saskārās ar daudzām problēmām, cenšoties saglabāt produktivitāti, reorganizējot darba vietu un veidojot jaunus ieradumus. Strādājot no mājām, privātums ir pakļauts lielākam riskam, tāpēc ir ļoti svarīgi neaizmirst parūpēties par savu digitālo drošību.”
Lai nodrošinātu ierīču drošību gan darba, gan personiskām vajadzībām, „Kaspersky” iesaka ievērot šos ieteikumus.

• Neizpaudiet svešiniekiem personisko informāciju un neļaujiet viņiem piekļūt saviem kontiem, ja vien tas nav obligāti nepieciešams. Tas līdz minimumam samazinās varbūtību, ka šīs ziņas varēs atrast internetā.
• Neatkarīgi no tā, vai jums patīk strādāt kailam vai tikai augstu vērtējat savu konfidencialitāti, aizsedziet tīmekļa kameru vai izmantojiet iebūvēto tīmekļa kameras aizsardzību .
• Sāciet izmantot „Privacy Checker”, lai konfigurētu sociālo mediju profilus atbilstoši vēlamajam konfidencialitātes līmenim. Tādējādi svešiniekiem būs grūtāk atrast ļoti konfidenciālu informāciju, ja to nevēlaties.
• Aizsargājiet Wi-Fi. Lielākajai daļai maršrutētāju ir noklusējuma lietotājvārds un parole, tāpēc maršrutētāja noklusējuma akreditācijas datus var viegli atrast internetā. Mēs iesakām iestatīt jaunu paroli un atjaunināt maršrutētāja aparātprogrammatūru.
• Izmantojiet spēcīgu drošības risinājumus .

Viss pārskats „Darba nākotnes nodrošināšana” atrodas šeit.