Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Satriecoši atklājumi par spēļu kārtīm. 2.daļa

Vēl viduslaikos cilvēki pamanīja, ka kārtis cilvēkus padara gandrīz vai trakus, tieši tāpēc azartspēles vienmēr tikušas uzskatītas par bīstamāko izklaidi.

Zinātnieki atklājuši satriecošu sakritību- visas varenākās pagātnes impērijas kritušas tieši tad, kad tajās tika ievestas spēļu kārtis.

Kāpēc divi maģiskie instrumenti- kārtis un rūnas- pēkšņi pārvērtušās par azartspēļu simboliem? Un kādiem nolūkiem tie tika lietoti sākotnēji?

Spriediet paši: mūsu ēras 7.gadsimtā arābu ciltis, iekarojot Pireneju pussalu, pakļāva sev Sīriju un Ēģipti.

Spožā mauru impērija valdīja Eiropā gandrīz 600 gadus. Tam ir grūti noticēt, taču mauru impērija, kas iedvesa šausmas visai Eiropai, pēc vēstures mērauklām gāja bojā gandrīz vai pēkšņi. Nepilnu piecdesmit gadu laikā tā tika pilnībā iznīcināta un izdarīja to haotiskās eiropiešu monarhu armijas.

Cits piemērs: 11. gadsimtā Eiropa piedzīvoja nebijušu zinātnes uzplaukumu. Tolaik radās pirmie vēja un ūdens dzinēji, ķīmiskās zāles un jaunas metālapstrādes tehnoloģijas. Un pēkšņi visa Eiropas elite pārvēršas badīgu barbaru pūlī. Karaļi un viņu bruņinieki dodas krusta gājienos... Un, kā zināms, neskatoties uz labajiem nodomiem, pēc būtības tie bija tikai labi bruņotu laupītāju uzbrukumi.

Vēl viens piemērs: Ivana Groznija valdīšanas laikā Krievijā izveidoja jaunu tiesu sistēmu, atvēra jaunu tipogrāfiiju un visas sašķeltās zemes kļuva par vienotu valsti ar skaidru un noteiktu pārvaldes sistēmu. Valsts sāka attīstīties nebijušos tempos un gandrīz vai "noķēra" Eiropas civilizāciju... Taču pēkšņi pēc cara Ivana nāves iestājās baismīga nemiera laiks, bez tam valsts pārdzīvoja nebijušu badu, trūka ēdamā, uzradās nāvējoši bīstamas epidēmijas....

Kāpēc šīs varenās impērijas tik pēkšņi gāja bojā bez jel kāda redzama iemesla?

Tas ir neticami, bet vēsture runā par biedējošu sakritību- visos šajos gadījumos lejupslīde sākusies laikā, kad valstīs parādījušās spēļu kārtis. Starp citu, Ivans Groznijs jūtot jaunmodīgās izklaides briesmas, cietsirdīgi sodīja kāršu spēlmaņus, nocērtot tiem pirkstus vai rokas.

Eksperti uzskata, ka katrai kārtij ir īpaša, slepena nozīme un noteikta vara. Satriecoši, taču kreiča masts praktiski atbilst senajam ēģiptiešu simbolam- ankam, kas nozīmē- durvis atverošais. Taču kādas durvis cilvēcei atver kārtis un uz kurieni tās ved?

Visizplatītākā spēļu kāršu izmantošana maģijā ir zīlēšana. Kārtis atver cilvēkam durvis uz viņa nākotni, taču pie kā šādas zināšanas var novest? Jums šķiet, ka ar kāršu palīdzību varat mainīt savu likteni? Patiesībā kārtis jūsu likteni var pakļaut sev.

Pastāstīšu jums kādu atgadījumu ar sievieti (sauksim viņu par Ingu), kas pirms dažiem gadiem vērsās pie zīlnieces. Tolaik viņai tika piedāvāts labs darbs ārzemēs, taču Inga juta, ka pārbraukšana nedos viņai nekādu labumu. Arī izzīlētais nesolīja neko labu- kārtis rādīja, ka ceļš sievieti novedīs ļoti bīstamā vietā.

Tomēr neskatoties ne uz savām nojautām, ne uz zīlnieces teikto, Inga nolēma piekrist piedāvājumam un devās ceļā. Rezultātā darba devējs atteicās noformēt darba līgumu ar Ingu, bet, kad pienāca pirmā algas diena, vienkārši izmeta viņu uz ielas. Inga palika svešā pilsētā viena pati bez naudas un dokumentiem.

Pēc šī atgadījuma Inga iegādājās pati savu kāršu kavu un kopš tā laika izliek sev kārtis pati katru vakaru, uzdodot sev svarīgus dzīves jautājumus. Katru lēmumu Inga savā dzīvē pieņem, izejot no tā, ko saka kārtis. Tas šķitīs dīvaini, taču pat maizes izvēle veikalā Ingai ir atkarīga no zīlēšanas rezultāta. Kāds ir secinājums? Inga ir kļuvusi atkarīga no zīlēšanas.

Atkarība no zīlēšanas- tā ir slimība, kas mūsdienu psihologiem itin labi pazīstama. Kārtis var burtiski paverdzināt cilvēka gribu. Mēs pat iedomāties nevaram, kas patiesībā slēpjas kārtīs. Līdz pat šai dienai zinātniekiem nav izdevies paskaidrot kāršu sadalījumu ar objektīvo realitāti. Pagaidām nav iespējams saprast vai kārtis atver durvis uz nākotni jeb tās šo nākotni formē?

Daži šajā jomā strādājoši pētnieki uzskata, ka jebkura zīlēšana ietekmē apkārtējo pasauli. Piemērs: reiz kādas firmas pārstāvji uz korporatīvo pasākumu uzaicināja TARO kāršu speciālistu- tā teikt, izklaides pēc. Pasākumā, kurā kopā piedalījās aptuveni 20 uzņēmumu (sadarbības partneru) pārstāvji, zīlniece pastāstīja katram, kas viņu sagaida tuvākā gada laikā. Pārsteidzoši, taču viss izzīlētais piepildījās. Jautājums: vai tas tiešām būtu noticis, ja nebūtu izzīlēts...?

Viens no dedzīgiem kāršu pretiniekiem bija Anglijas karalis Henrijs VIII. Viņš pat aizliedza jebkādas spēļu iestādes visā valstī. Izrādījās, ka kāršu spēle karavīrus aizrāva tik ļoti, ka viņi zaudēja spēju cīnīties karalaukā. Neticami, taču kārtis spēj ietekmēt ne tikai viena cilveka likteni, bet visas valsts virzību.

Par Krievijas imperatora Aleksandra II padomnieku grāfu Alekseju Orlovu Sanktpēterburgā klīda leģendas. Viņa laikabiedri teica, ka šis ierēdnis ir pats azartiskākais visā impērijā un apspēlēt grāfu praktiski nav iespējams. Viņa fantastisko veiksmi saistīja ar noslēpumainu atgadījumu, kas noticis 1842.gadā: tolaik grāfam nemaz tik labi neveicās kāršu spēlē, viņš bija iegrimis parādos un izmisis. Bet tad Orlovs uzzināja par kādu zīlnieci, kas zina bezzaudes gājienu, ko pielietot jebkurā kāršu spēlē, praktiski vienmēr nodrošināta uzvara.

Viņš lika zīlnieci sameklēt un atvest pie sevis. Kad zīlniece tika atvesta, grāfs to pavēlēja ieslēgt Petropalovskas cietoksnī un spīdzināt, cerot, ka tādējādi viņa atklās visus savus noslēpumus. Izrādījās, ka sieviete nav tikai parasta zīlniece. Pēc ieslodzītās teiktā, kāršu noslēpumus viņai atklājis pats sātans. Nav pilnīgi droši zināms, vai grāfs uzzināja šos noslēpumus, taču droši zināms, ka viņš burtiski pāris nedēļu laikā nokārtoja visus savus kāršu parādus un ieguva augstu amatu.

Iespējamība, ka praktiski pastāv šādi bezzaudes gājieni ir samērā niecīga, tomēr teorētiski tāda kombinācija ir un pat matemātiski pierādīta.

Pēc vienas no versijām, tieši grāfa Alekseja Orlova aizraušanās ar kārtīm nospēlēja liktenīgu lomu Krievijas vēsturē. 1856. gada Parīzes kongress līdz šim tiek uzskatīts par vienu no strīdīgākajām valsts vēstures lappusēm. Pēc neveiksmīgā turku kara sagrāvi cieta arī krievu diplomāti- viņi kaut kādu nesaprotamu iemeslu dēļ piekrita atdot visas atkarotās pilsētas un izmaksāt gigantisku apmēru kontribūciju.

Arheologi pavisam nejauši atrada Osmāņu impērijas arhīvos vēstules, kurās tika apspriestas neparastas baumas: viens no sultāna padomniekiem rakstīja, ka izspēlējis neparastāko kāršu spēli savā dzīvē. Izrādās, neuzaramais grāfs Orlovs, necerot atrast kompromisu ar eiropiešiem un turkiem, piedāvājis pārrunu likteni izspēlēt kārtīs. Grāfs nezināja, ka ir nosēdies pie viena galda kopā ar vienu no Ēģiptes pazīstamākajiem maģiskās dinastijas pēctečiem, kura senči bijuši augstākie priesteri.

Vai tiešām Aleksandrs II samaksāja ar Aļasku par sava padomnieka kāršu parādiem?

Turpinājusm sekos

Uzzināsim, kādas tad īsti durvis atver spēļu kārtis un kāpēc tās pārvalda cilvēka apziņu?

P.S. Iesaki šo rakstu draugiem un laimē Dzena taro kāršu komplektu (vērtība: 16,66 Ls). Ošo Dzena taro sniedz izpratni par to, kas notiek šeit un tagad. Lai lietotu šo komplektu, nav nepieciešamas priekšzināšanas taro pasaulē. Komplektā iekļautas taro kārtis un instruējoša grāmata.

     [+] [-]

, 2015-02-05 10:48, pirms 9 gadiem
Iebilstu domai, ka KĀRTIS formētu cilvēku likteni, to formē viņš pats, krustcelēs izvēloties attiecīgo virzienu. Minētajai Ingai vajadzēja paklausīt IMTUĪCIJAI, kas parasti neviļ. Tālākais- loģisks iznākums, vēlāk kārtis kļuva par ieradumu, citi tāpat manipulē ar svārstiņu, rīksti vai stienīšiem.
Esmu saticis reālu cilvēku, kurš apgalvoja, ka zina un pārvalda šuleru triku, kas 100% ļauj uzvarēt acītes spēlē(savas vienkāršības pēc viena no bīstamākajām azartspēlēm)
Jāpiebilst, ka zīlēšana bez zināmas gaišredzības ir praktiski bezjēdzīga. Attiecīga kāršu kombinācija ierosina intuīciju un vada skaidrojumu. Reliģiskie darboņi arī sexu par grēku pasludināja- atsauce uz sv. tēvu viedumu ir vairāk kā apšaubāma.