Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Lielais NLO noslēpums. 2.daļa

Visos laikos cilvēki debesīs redzējuši neatpazīstamus lidojošos objektus, savukārt Visuma pētnieki vienmēr lauzījuši galvu par to, vai bez mums kaut kur kosmosa plašumos mīt arī citas saprātīgas būtnes. Par to, vai ārpus mūsu galaktikas pastāv vēl citas civilizācijas, kas tās ir, no kurienes nāk un ko meklē uz planētas Zeme, tad arī ir šis stāsts. Turpinām iepazīt senos rokrakstus, mīklainus artefaktus un norādes uz NLO klātbūtni uz Zemes.







Dosimies uz Dienvidameriku, precīzāk- uz Meksiku, kur Jukatānas pussalā atrodas seno maiju kultūras paliekas. Maiju kultūras noslēpumu zinātnieki nevar atminēt līdz pat šai dienai. Piramīdas ar skaņu efektiem, precīza astronomiskā karte, senais maiju kalendārs, kas ir precīzāks par mūsdienās lietoto- vai tiešām visas šīs unikālās lietas gandrīz vai pirmatnējie cilvēki radīja paši?
Ņemsim kaut vai Jukatānās piramīdu Elkastiljo- divas reizes gadā- rudens un pavasara ekvinokcijā saule uz piramīdas kāpnēm met dīvainu ēnu, kas izskatās pēc milzīgas čūskas, kas slīd lejā no piramīdas.

Piramīdas augstums ir 24 metri, visās tās pusēs izvietotas kāpnes, pa kurām var nokļūt virsotnē. Katrai no tām ir 91 pakāpiens un ja tās saskaitīt un pievienot vēl vienu augšējo pakāpienu (nošķeltās formas virsotni), sanāks 365 pakāpieni. Tieši tikpat, cik dienu gadā. Pētnieki ir pārliecināti, ka šī senā celtne nav nekas cits kā kalendārs, kas radīts 7.gadsimtā.

Taču unikāla ir ne tikai šī maiju būve. Katra no viņu celtnēm ir īsts arhitektūras šedevrs. Vissarežģītākā no visām- El Karakola, kas tukojumā nozīmē- gliemezis. El Karakolas logi vērsti precīzi uz četrām debesspusēm. Rudens un pavasara ekvinokcijā uzlecošās saules stari iekļūst tajos un apspīd celtni no iekšpuses.

Bez tam El Karakolas sienās un jumtā ir izveidotas spraugas, kas ļauj novērot debesis un sekot planētu, zvaigžņu un komētu kustībai. Bet pat tas nav galvenais. El Karakola ir uzkonstruēta tā, ka visu cauru gadu var novērot tikai vienu planētu- Venēru. Rodas jautājums- kāpēc maiju ciltij ievajadzējās novērot tieši Venēru? Kāpēc viņus neieinteresēja Plutons, Jupiters vai Saturns?

Daži arheologi to izskaidro ar to, ka maiji Venēru uzlūkojuši kā dievību, jo tā ir vienīgā planēta, kura no Zemes tikpat labi saredzama kā Saule un Mēness.

Citi pētnieki šādai versijai nepiekrīt, uzskatot, ka maiji novērojuši Venēru ne jau tāpēc, ka uzskatījuši to par dievību, bet gan tāpēc, ka veikuši nopietnus astronomiskos pētījumus, pierakstot katru planētas kustību- kad tā sāk ceļu apkārt Saulei, pa kādu orbītu pārvietojas un cik dienās veic pilnu apli apkārt Saulei? Kā pierādījumu saviem vārdiem pētnieki min Drēzdenes kodeksu- vienu no retajiem seno maiju rakstiem, kas saglabājies līdz mūsdienām.

Drēzdenes kodeksā ir 39 lappuses, uz katras no tām attēls ar hieroglifiem. Pilnībā tos atšifrēt joprojām nevienam nav izdevies. Taču pētnieki ir pārliecināti- Drēzdenes kodekss nav nekas cits kā Venēras novērošanas dienasgrāmata. Ja tas tiešām ir tā un visas maiju celtnes būvētas ar domu, lai novērotu Venēru, rodas jautājums- ar ko gan Venēra tik ļoti ieinteresēja seno maiju cilti?
Seno civilizāciju pētnieki uzskata,- tas tāpēc, ka maiji pirmie cilvēces vēsturē pamanīja uz Venēras notiekošos vulkānu izvirdumus. Uz Venēras tik tiešām ir daudz vulkānu. Pie šāda slēdziena zinātnieki nonāca, kad rūpīgi izpētīja planētas atmosfēru. Pie kam, ja var ticēt pētniekiem, 7.gadsimtā uz Venēras notika globālā sasilšana, kā rezultātā sākās miljardiem tonnu ūdens iztvaikošana, kas atradās uz planētas. Šie tvaiki, kā apgalvo speciālisti, bija redzami arī no Zemes- tātad vēl viens iemesls Venēras novērošanai.

Ir, protams, grūti noticēt tam, ka maiji novērojuši Venēru, jo viņiem taču nebija teleskopu. Ja tā, tad no kurienes viņiem radās visas tās zināšanas- kā viņiem izdevās izskaitļot Saules sistēmas uzbūvi un uzzināt citu planētu ģeoloģiskās īpatnības? Kā uzskata daļa pētnieku, maiji paši nebūtu varējuši līdz tam visam aizdomāties. Tātad informācija par kosmosu pie viņiem nonākusi no citplanētiešu pārstāvjiem.

Pārsteidz vēl viens fakts. Kas ar maijiem notika ap mūsu ēras 600- to gadu? Ap to laiku viņi pēkšņi pameta savas dzīves vietas un aizgāja. Kāpēc? Un uz kurieni? Zinātnieki līdz šim brīdim ar pārliecību nevar atbildēt uz šo jautājumu. Tajā laikā taču nebija ne karu, ne bada. Tad kāpēc cilvēkiem, kuru dzīves apstākļi ļāva plaukt un zelt, bija jāpamet savi drošie mitekļi? Varbūt doties prom viņiem lika atnācēji no kosmosa?

Bez maiju cilts ir arī citas ciltis un vēsturiskie artefakti, kuru rašanos nekā citādi nevar izskaidrot, kā vien sakarā ar citplanētiešu viesošanos uz Zemes.

Ja nu tiešām par savām zināšanām mums jāpateicas citu civilizāiju pārstāvjiem? Bet kāpēc gan viņiem vajadzēja mācīt cilvēkiem astronomiju, matemātiku, medicīnu? Varbūt tādējādi viņi centās iespaidot seno Zemes iedzīvotāju attīstību? Taču kāpēc? Lai atbildētu uz šo jautājumu, vērsīsimies pie seno šumeru civilizācijas vēstures. Arheologs Zaharijs Sidčins jau vairākus gadu desmitus pēta šīs senās tautas noslēpumus. Šumeru civilizācija radās pirms 6000 gadiem mūsdienu Irānas teritorijā. Uz tās pamata pēc tam attīstījās visas turpmākās varenās civilizācijas uz Zemes.

Apskatiet šo attēlu. Tajā redzama Ur pilsēta, kas atrodas mūsdienu Irākā- vietā, kas pirms daudzām tūkstošgadēm tika dēvēta par Mezopotāmiju. Tieši šeit, kā apgalvo vēsturnieki, mitinājās šumeru civilizācijas pārstāvji. Interesanti, ka arheologi, kas nodarbojās ar izrakumiem, neatrada šeit ne zemnīcas, ne kapsētas, ne pirmatnējos darbarīkus. Tas nozīmē, ka šeit nav visa tā, ko pētnieki parasti atrod tamlīdzīgos izrakumos.
Toties arheologi atrada māju drupas, izbūvētu apūdeņošanas sistēmu, māla un pat vara traukus. Rodas iespaids, ka tie, kas šeit mituši, nekad nav dzīvojuši kā pirmatnējie cilvēki. Kā tas iespējams? Vai tiešām šumeri varēja uzreiz izveidot civilizētu sabiedrību? Oficiālā zinātne atbildi uz šo jautājumu nesniedz.

Šumeriem bija izteikti labas zināšanas astronomijā. Viņi pazina visas mums zināmās planētas un varēja aprakstīt gan to atrašanās vietu, gan izmērus. Nikolajs Koperniks 15.gadsimtā paziņoja, ka visas planētas riņķo ap Sauli. Šumeri to zināja jau vairākas tūkstošgades pirms viņa. Šumeri pat zināja to, ka Urāns un Neptūns ir zilizaļās dvīņu planētas. Mēs to uzzinājām tikai 1986.gadā pēc kosmiskā kuģa Vojager palaišanas. Rodas jautājums- kā šumeri varēja iegūt tādas zināšanas, ja viņiem nebija pat viselementārākā teleskopa?

Senajos šumeru rakstos teikts, ka visas savas zināšanas viņi ieguvuši no anunakiem, kas tulkojumā nozīmē- tie, kas nolaidušies no debesīm uz zemes. Pēc daudzu pētnieku domām, anunaki uzradušies uz Zemes pirms 445 000 gadu. Ufologi uzskata, ka tie bijuši kosmiskie ceļotāji un ceļojot starp pasaulēm, reiz nonākuši arī uz Zemes. Viņiem šeit tik ļoti iepaticies, ka anunaki nolēmuši palikt un palīdzēt Zemes iedzīvotājiem- šumeriem iegūt jaunas zināšanas.

Senajās šumeru hronikās aprakstīta kāda planēta, kas ir tik ļoti tālu no Saules sistēmas, ka tās gada apriņķošanas apkārt Saulei cikls ir vienāds ar 3,5 tūkstošiem gadu (pēc mūsu mērvienībam). Šīs planētas nosaukums ir Nibiru.

Ja tas viss ir tiesa, tad noslēpumainā Nibiru (mūsdienās zinātnieki to dēvē par X planētu) arī ir tā vieta, no kurienes pie mums atceļoja un joprojām to turpina darīt NLO. Kāpēc viņiem tas nepieciešams? Varbūt tāpēc, ka mēs ar viņiem esam starpgalaktiku radinieki? Varbūt pirmoreiz apciemojot Zemi, anunaki šeit atstāja arī savus pēcnācējus? ...
Lai vai kā, mūsdienu zinātniekus patiesi šokēja atrastie seno šumeru rokraksti, kuros attēlota un sīki aprakstīta apaugļošana mēģenēs. Pieraksti stāsta, ka šumeru tā laika zinātnieki un mediķi anunaku vadībā veica daudz eksperimentu gēnu inženierijā, radot pirmo jauna izskata cilvēku, kas pēc līdzības atgādinātu anunakus. Tad varbūt tieši anunaki jaunos Zemes iedzīvotājus nosauca par homosapiens...

Neskatoties uz visām liecībām un pierādījumiem, psihiatri apgalvo, ka NLO ir slimīgas fantāzijas auglis. Varbūt tā arī ir? Pirmo reizi šo teoriju 1958.gadā savā grāmatā "Par lietām, kas novērotas debesīs" izvirzīja Karls Gustavs Jungs. Viņš rakstīja, ka mēs redzam to, kā nav. To, kam liek ticēt apkārtējie. Šo fenomenu Jungs izskaidroja ar planētas pieaugošo pārapdzīvotību, kā rezultātā cilvēka iztēle sāk tiekties pēc jaunām teritorijām, kur brīvāk uzelpot.

Protams, fantazētāju nekad nav trūcis. Tā, piemēram, 1938.gada 30. novembrī Visu svēto dienas priekšvakarā Amerikai uzbruka marsieši. Jāpiebilst, ka tas gan nenotika realitātē, bet slavenajā Orsona Velsa radiouzvedumā "Pasauļu karš". Režisors nolēma, ka viņš izdomājis veiksmīgu joku, taču beidzās tas traģiski. Radioklausītājiem sākās vispārēja histērija, dažiem pēc tam pat bija nepieciešama nopietna psihologa palīdzība...

Vai tiešām NLO ir tikai kolektīva halucinācija, bet atnācēji no citām pasaulēm- mūsu iztēles augļi? Ja tas tiešām tā ir, ko darīt ar daudzskaitlīgajām materiālajām liecībām un to klātbūtni uz Zemes? Ko darīt ar Naska tuksnesi, sakrālajām seno tautu zināšanām un seno grāmatu leģendām? Kā to visu izskaidrot?

Varbūt tomēr kaut kādu iemeslu vadīti citplanētieši radīja un palīdzēja attīstīties senajām varenajām civilizācijām, kuras pēc tam vienā reizē pēkšņi ņēma un izgaisa? Kur pazuda šīs tautas? Uz kurieni tās devās? Varbūt aizlidoja debesīs pie mūsu ciltstēviem?...

Lielais NLO noslēpums 1. daļa ŠEIT



     [+] [-]

, 2015-02-05 12:18, pirms 9 gadiem
Ja neparastu dabas parādību redz viens cilvēks, to vienmēr izskaidros ar psihes īpatnībām, ko darīt gadījumos, kad to redz vairāki simti cilvēku, kuri atrodas dažādos novērošanas punktos?!
Neizprotama parādība bija vērojama Valkā 1988. gadā,redzējušie varēja pateikt tikai"velns viņu zina, kas tas bija!" Diemžēl, ne velns, ne elles kanceleja izziņas neizsniedz...
Pats redzēto pēc atmiņas uzskicēju, tāpēc atceros.