Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


10 Greisas likumi veiksmei un panākumiem

Redakcija
Redakcija

Natālija Greisa - psiholoģe un biznesa trenere no Sanktpēterburgas, sarakstījusi grāmatu "Greisas likumi", kurā formulējusi virkni dzīves likumsakarību. Ielūkosimies dažās.

Lai, kā autore saka ievadvārdos, likumsakarības, kuras viņai izdevies atklāt, palīdzētu citiem padarīt problēmas par pakāpieniem uz panākumiem. Greisas likumi ir kā slazdi briesmām, kas varētu sagaidīt. Ar to palīdzību var ietaupīt spēkus. Kopā ar tiem jūsu pavadoņi būs gudrība un labs garastāvoklis, kas palīdzēs realizēt savu potenciālu mīlestībā, radošumā, darbā, komunikācijā un finansēs.

1. Pozitīvās domāšanas likums

Ikreiz, kad vēlaties pateikt “muļķis”, sakiet, ka nepieciešama tālāka intelekta attīstība.

2. Pastāvīgās gatavības likums

Kad no leikēmijas mirstošam zēnam vecāki jautāja, ko viņš vēlētos, viņš atbildēja: "Redzēt mūsu prezidentu Eizenhaueru." Frāze nokļuva avīzēs, un prezidents pēkšņi ieradās pie ģimenes. Durvis viņam atvēra zēna tēvs, ģērbies pidžamā. Vēlāk viņš nožēloja: "Es daudz atdotu, lai būtu sagaidījis prezidentu, pienācīgi saģērbies un saķemmējies." Katru sekundi jācenšas būt vislabākajā stāvoklī, lai uz ko tas arī neattiektos.

3. Lēmuma spēka likums

Ja es kaut ko izlēmu - tas jāīsteno, un nav bezgalīgi jāapdomā. Nevar atkāpties no lēmuma. Atvadījies - dodies prom, pat ja vēlies palikt. Nolēmi lēkt - nav ko domāt par šķērsli. Sakopo visus spēkus un lec! Skaties uz krastu, nevis uz bezdibeni. Neatlaidīgi īsteno iecerēto.

4. Viltus labestības likums

Mums tikai šķiet, ka palīdzam, risinot citu cilvēku problēmas. Mēs tās padziļinām. Ar varu velkot alkoholiķi ārstēties, mēs tikai pagarinām viņa agoniju un tērējam savu laiku. Viņš atkal sāks dzert, un mēs viņu uzskatīsim par nepateicīgu cūku, tā vietā, lai sev vaicātu, vai vispār ir vērts bārstīt pērles priekšā cūkām.
Cilvēkam pašam ir jārisina savas problēmas. Viņš pieaug proporcionāli tam, kā pieaug paša atrisināto problēmu arsenāls.

5. Kritiskā punkta likums

Procesā jāsasniedz kritiskais punkts un process turpinās attīstīties šajā virzienā. Ja cilvēks pieradis pie slinkuma, kopš bērnības nav pieradis lasīt un sevi pilnveidot, tad viņš kļūst stiprāks tieši savā slinkumā un trulumā.

Kāds pieradis pie veselīga dzīvesveida, pieradis taisīt rīta rosmi, rūdīties un skriet, doties uz sporta zāli. Ja tāds nokļūst smēķētāju sabiedrībā, tad, visticamāk, nesmēķēs, un, ja mēģinās, tiks galā un atmetīs. Viņam ir citāda daba. Ir sasniegts labā kritiskais punkts. Kritiskais punkts ir noteikts līmenis, kam seko tāda pati attīstība kā pirms punkta.

Satiekot jaunus cilvēkus, mēģini noteikt, kādos ieradumos viņi sasnieguši kritisko punktu. Nevelti savas dzīves gadus mēģinājumos viņus mainīt. Tu vari ietekmēt tikai bērnu veidošanos. Labāk meklē līdzīgi domājošus cilvēkus, līdzgaitniekus, tos, kas līdzīgi tev. Tos, kuru vērtības līdzīgas tavām. Vismaz svarīgākās!

6. Polārās reakcijas uz talantu likums

Talantīgi cilvēki vienmēr izsauc polāras reakcijas: vai nu sajūsmu, vai naidu. Viņus nav iespējams uztvert vienaldzīgi. Viņus nav iespējams neievērot, ignorēt. Viņus nav iespējams aizmirst. Viņus atceras, viņus mīl, viņus neieredz, par viņiem domā, viņus apskauž. Tāpēc, ja esi talantīgs, neceri uz vispārēju atzīšanu un sajūsmu. Ienaidnieki būs jau tāpēc vien, ka visi talanti nav tikuši viņiem.

7. Kopīgu atmiņu likums

Visvairāk cilvēkus satuvina, sasaista kopīgas atmiņas par notikumiem un kopā apēstajiem sāls pudiem. Uz kopīgām atmiņām balstās pieķeršanās un ilgstošas mīlestības mierīgā stadija. Tādējādi var teikt, ka cilvēkus saista palikšana atmiņā. Vēlies labu piesaisti, pieķeršanos - paliec atmiņā ar ko labu.

8. Domu piesaistes tuvākajiem likums

Cilvēks, kurš atrodas tuvumā, liek domāt par sevi, pat ja viņš mūs neinteresē. Tajā slēpjas bezvērtīgu cilvēku tuvuma briesmas.

9. Emociju nodzēšanas likums

Dažreiz cilvēks sāpīgi uztver kāda aizvainojošus vārdus vai nepatīkamu atgadījumu, attiecību pārtraukšanu. Šajā brīdī, kad tas notiek, aizliedz sev pārāk dziļi pārdzīvot, jā, tieši tā - aizliedz. Diez vai ir vērts nodarboties ar sevis šaustīšanu, žēlot sevi, nabadziņu un iztēlē arvien pastiprināt iespējamās negatīvās sekas. Tā vietā izmanto situāciju kā savaldības apgūšanas trenažieri.

Iedomājies sevi kā tālvadības pulti mūžības, gudras mūžības rokās un mēģini arī būt gudrs un stiprs. Paejot laikam pēc nepatīkamiem notikumiem, cilvēks neizbēgami jūtas labāk (ja vien, protams, viņš “neuzkurina” sevi ar bezgalīgu skumšanu un ilgošanos). Tāpēc sāc justies apmierinoši nevis pēc kāda laiciņa, bet uzreiz. Patiešām – ja vēlāk kļūst vieglāk, tas nozīmē, ka notikuma nozīmīgums ir daudz mazāks, nekā šķiet pirmajā brīdī.

Ar katru stundu notikuma nozīmīgums samazinās. Kas notiek? Mēs vienkārši esam aizņemti ar citām lietām, tas arī viss. Mēs pārstājam domāt par briesmīgo notikumu, kas izraisīja tādas emocijas. Tad aizliedz sev šo pašsadedzināšanos uzreiz, tūlīt, dzirdi? - tūlīt pat! Nav ko mocīt sevi un vēl par to sūdzēties! Vai nav žēl dzīves? Tā paiet, ak, cik ātri paskrien. Laika gaitā emocijas neizbēgami izbāl, “nodzēšas”. Izdzēs tās tūlīt, nekavējoties. Turpini dzīvot.
Izmanto tēlus. Domās paņem rokā dzēšgumiju un izdzēs situāciju no atmiņas. To var darīt vairākas reizes. Pat ja tās nepazūd pavisam, tad vismaz to nozīme tavā iztēlē ievērojami samazināsies.

10. Likums "Neņem neko no neveiksminiekiem"

Kad cilvēks atstāj pie tevis savas lietas, tas ir sava veida āķis un aukla, ar kuriem viņš saistīts ar tevi. Sveša lieta pie tevis – tā ir iespēja lietas īpašniekam piezvanīt, atnākt, atgādināt par sevi - un tev jābūt pieklājīgam. Dažreiz neveiksminieki, kuriem nav citas iespējas paildzināt saskarsmi ar veiksmīgu cilvēku, neatlaidīgi atstāj un aizmirst savas lietas: grāmatas, drēbes, lietussargus utt., lai vēlāk atnāktu vai piezvanītu.

Kad esi paņēmis kādu lietu no neveiksminieka, esi spiests domāt par viņu un savu pienākumu pret viņu. Tas enerģētiski baro neveiksminieku. Kad viņš ieradīsies, būsi spiests atvainoties, smaidīt, tas ir – atdot enerģiju, tādējādi barojot viņu un dusmojoties uz sevi.

Tāpat neko nedod viņam uz laiku – vai nu atdod pavisam vai atsaki, jo tava lieta pie viņa ir saikne garīgā līmenī: tu pārdzīvo, baidies, vai dabūsi lietu atpakaļ, domā par lietas pašreizējo īpašnieku, kas nozīmē, ka enerģētiski viņu baro.