Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties termoveļu?

Redakcija
Redakcija

Ziemas periodā īpaši tiek domāts par to kā justies silti un nesaltu. Ļoti labs risinājums ir termoveļa. Lai arī šķiet, ka termoveļa ir domāta tikai sportistiem, tad tā nav un arī ikdienas gaitās to var vilkt un justies silti un ērti. Termoveļu sākotnēji izgatavoja sportistiem, bet termoveļa sevī slēpj lieliskas īpašības, kuras var izmantot jebkurš. Termoveļas lielie plusi ir tādi, ka tā aizvada sviedrus no ķermeņa un uztur siltumu. Neatkarīgi vai dodaties slēpot vai tikai pastaigā pa mežu, termoveļa var būt ļoti noderīga un ļaus justies ērti un galvenais silti.

Dabīgie materiāli kā kokvilna un vilna aukstā laikā palīdz justies silti, bet arī ātri uzsūc slapjumu. Slodzes laikā šāds apģērbs paliks ātri slapjš un ādai saskaroties ar miklo apģērbu būs auksts. Termoveļa no 100 % polipropilēna vislabāk novada ķermeņa sviedrus. Šāda sastāva termoveļa gandrīz vispār neuzsūc mitrumu ne no ķermeņa ne no ārienes, tādēļ šāda tipa termoveļa būs piemērota zvejniekiem un medniekiem. Tā ātri izžūst uz ķermeņa un likvidē ķermeņa mitrumu. Termoveļu izgatavo dubultu, kur iekšējais slānis novada sviedrus, bet ārējais uztur ķermeņa siltumu. Tiem kuriem ir alerģija ir izgatavota termoveļa no 3 slāniem, kur pirmais slānis, kurš ir saskarē ar ādu ir no dabīga hipoalerģiska materiāla.

Termoveļa, kuras sastāvā ir arī vilna vai kokvilna ne tikai aizvada sviedrus, bet arī uztur ķermeņa siltumu. Šāda termoveļa būs piemērota tādām aktivitātēm, kurās ir vienlaicīgi, gan liela, gan maza slodze. Mazas slodzes laikā būs nepieciešams uzturēt siltumu. Ja termoveļu tikai no polopropilēna var valkāt vairākas dienas no vietas un tā nekļūst slapja, tad termoveļu ar vilnas un kokvilnas piejaukumu būs nepieciešams mainīt pēc 7 līdz 8 stundām.. Ja termoveļā ir Merino vilna, tad tā neuzsūks sviedru smaku un to nebūs jāmazgā pēc katras valkāšanas reizes. Ikdienas valkāšanai ir piemērota jebkāda termoveļa.

Lai iegādātos sev piemērotu termoveļu to noteikti ir jāuzmēra. Nekādā gadījumā nevajadzētu ticēt izmēra piemērotībai uz iepakojuma. Pielaikojot nepieciešams izgrozīt savu ķermeni uz visām pusēm un cilāt rokas, jo termoveļai ir jāder tieši uz auguma. Nedrīkst just šuves vai kādu cita veidu diskomfortu. Nedrīkst berzt vai spiest. Kvalitatīvai termoveļai šuves un birka būs ārpusē, tādēļ ļaujot izbaudīt pilnīgu komfortu valkājot termoveļu. Nevajadzētu izvēlēties nepazīstamus ražotājus termoveļai ar pat trīsreiz mazākām cenām. Labāk ir iegādāties kvalitatīvu termoveļu un izvēlēties pazīstamus ražotājus, jo tā varēs būt pārliecināts par termoveļas kvalitāti. Termoveļas liels pluss ir tāds, ka to nevar pamanīt zem apģērba, tādēļ to var pavisam viegli un ērti vilkt zem jebkāda apģērba.

Termoveļa ir ļoti īpaša un tādēļ jārēķinās, ka būs nepieciešams arī to īpaši kopt. Lai nezaudētu savas unikālās īpašības termoveļa ir jāmazgā ar rokām vai arī saudzīgajā veļas mašīnas režīmā un nedrīkst nodot ķīmiskā tīrītavā. Mazgāšanas temperatūra nedrīkst pārsniegt 40 grādus un jāmazgā bez balinātāja vai veļas pulveri ar hloru sastāvā. Ja termoveļa saskaras ar 60 grādu temperatūru, tad tā var zaudēt savu sākotnējo auduma struktūru un līdz ar to arī savas īpašības. Tādēļ arī jāžāvē bez papildus sildošajiem elementiem un nedrīkst gludināt. Pēc mazgāšanas veļu nedrīkst izgriezt.. Nevajadzētu baidīties mazgāt termoveļu, jo mazgāšana neietekmē tās kalpošanas ilgumu.

Iegādājies termoveļu Mysport veikalos vai internetā - http://www.mysport.lv/lv/termovela.html

     [+] [-]

, 2017-01-25 09:38, pirms 7 gadiem
riga-timber.lv