Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Visbiežāk pieļautās kļūdas, iegādājoties zābakus bērnam

Redakcija
Redakcija

Straujiem soļiem tuvojas bargā ziema, un tas nozīmē, ka ir pēdējais laiks iegādāties zābakus gan sev, gan bērniem. Iegādāties apavus bērnam ir mazliet sarežģītāk nekā iegādāties apavus pieaugušajam, jo ir jāņem vērā dažādi papildu faktori. Lūk, pāris kļūdas, no kurām Jūs noteikti vēlēsieties izvairīties, iegādājoties zābakus bērnam!

Tiek dota priekšroka stilam nevis komfortam

Kad runa ir par apģērbu un apaviem, bērniem bieži vien ir nerealizējamas vēlmes. Pat maziem bērniem patīk pašiem izvēlēties savu apģērbu un apavus, un diemžēl viņi bieži izvēlas to, kas nav piemērots laika apstākļiem.
Vecāki noteikti ir pamanījuši, ka bērni drīzāk valkās apavus, kas izskatās “forši”, nevis tos, kas ir ērti, un daudzos gadījumos vecāki pielāgojas bērnu vēlmēm.

Lai nodrošinātu, ka bērns iesaistās savu zābaku izvēlē, tomēr tajā pašā laikā izvēlas to, kas ir arī ērts, veiciet nelielu priekšiepirkšanos. Pārskatiet pieejamās opcijas, pēc tam sašauriniet atlasi, pamatojoties uz to, kuri zābaki ir visērtākie un funkcionālākie. Beigās iepazīstiniet savu bērnu ar divām vai trim izvēlēm, kuras esat jau apstiprinājis, un kopīgi izvēlieties gala variantu.

Tiek iegādāti zābaki, kurus ir sarežģīti uzvilkt

Izvairieties pirkt bērnam zābakus, kuriem ir pārāk daudz sprādžu vai siksnu. Pat rāvējslēdzēji var būt problemātiski, īpaši, ja runa ir par ziemas zābakiem bērniem - rāvējslēdzēji mēdz ieķerties biksēs. Jāatceras, ka ziemā bērnam visbiežāk tiek vilktas biezākas un platākas bikses, tādējādi rāvējslēdzēji var izraisīt auduma plīsumus un arī asaras.

Mēs iesakām apskatīt sporta zābakus – tie ir piemēroti visu vecumu bērniem, tos ir viegli uzvilkt un novilkt, turklāt tie bieži vien ir ērtāki par apaviem, kam ir rāvējslēdzēji un/vai sprādzes. Sporta tipa zābaki jeb ‘’slip on’’ dažādos modeļos pieejami gan zēniem, gan meitenēm, tādējādi varat panākt kompromisu, izvēloties bērnam vēlamo krāsu, rakstu un pat attēlus.

Vecākiem bērniem, kam nav problēmu ar apavu uzvilkšanu, protams, piemēroti arī zābaki ar rāvējslēdzējiem, sprādzēm un siksnām. Tikai pārliecinieties, vai bērnam nav problēmu pašam izvēlētos zābakus uzvilkt un novilkt, tie uz kājas turas stingri un bargajos ziemas apstākļos nodrošina siltas un sausas pēdas.

Tiek izvēlēti zābaki, kas nav ūdensizturīgi

Tieši tāpat kā iegādājoties ziemas virsjaku, Jūs vēlēsieties arī, lai zābaki ir izturīgi pret ūdeni, īpaši bērna zābaki. Bērniem patīk ziemas prieki, tādēļ svarīgi, lai zābaki pasargā bērnu no lietus, sniega un ledus. Iegādājoties ūdensizturīgus zābakus, pievērsiet uzmanību, lai tie neslīd. Meklējiet materiālus, kas nodrošina siltumu, taču elpo.

Tiek iegādāti mazāka izmēra apavi nekā nepieciešams

Iegādājoties ziemas apavus bērniem, vecāki mēdz iegādāties arī nepareizā izmēra apavus. Iemesli ir dažādi: neuzmanība, neapdomība, tiek dota priekšroka stilam. Tomēr ir ļoti svarīgi, lai zābaki būtu pareiza izmēra, jo pārāk mazi vai pārāk lieli zābaki ir neērti un grūti iestaigājami.
Pat, ja apavus bērnam esat iegādājies nesen, ieteicams ik pa laikam atkārtoti nomērīt pēdas, lai pārliecinātos, ka tās nav izaugušas. Noteikti pārbaudiet arī ražotāja noteiktos lielumus, jo ir zīmoli, kuriem apavi ir mazāki vai lielāki nekā citiem zīmoliem.

Ja Jūsu bērna kāja neatbilst nevienam no izmēriem, izvēlieties pusizmēru vai, ja pusizmēri nav pieejami, iegādājieties nākamā izmēra apavus. Atcerieties - labāk, lai ziemas zābaki ir nedaudz par lielu nevis par mazu. Bērni aug ātri, turklāt ziemas zābaki tiek vilkti ar biezāku zeķi, tādēļ nedaudz lielāki apavi būs tieši laikā. Kā pārliecināties, ka izvēlētie apavi bērnam der?

● Starp papēdi/apavu malu un pirksta galiem/apavu malu jābūt aptuveni 0,5 cm
● Apavu augšdaļai nevajadzētu spiest kāju pirkstus, apaviem nevajadzētu berzt papēdi

Vislabāk izvēlēties apavus ar noapaļotu purngalu, tādējādi bērns jutīsies brīvi un ērti, jo kāju pirkstiem būs vairāk vietas. Ņemiet vērā, ka ziemas zābakiem ir biezs pildījums, papildu tam vienmēr būs arī siltās zeķes.

Iegādājieties bērnam labāko - bērnu zābaki plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv. Tie ir gaumīgi, funkcionāli un ērti, tādējādi apvienojot visas svarīgākās īpašības. 220.lv piedāvājumā ir arī autosēdeklītis, apģērbs un citas preces.

Vēlam veiksmīgu iepirkšanos!