Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Bezmaksas lekcija: kā iekārtot drošu vidi zīdainim, mazulim un pirmskolēnam

Redakcija
Redakcija

Bērna intereses, ziņkārība un aktivitātes visbiežāk noved pie dažāda veida traumām, tāpēc, vecākiem ir vērts padomāt, vai esošā vide ir bērnam gana droša un piemērota. Pieredzējusī psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande trešdien, 9.oktobrī, plkst. 12:00 tirdzniecības centrā Alfa vadīs Chicco Info stundu par tēmu “Bērna drošība”, kur runās par to, kā iekārtot bērnam drošu vidi un kā rosināt par bērnu drošību parūpēties arī vecvecākiem, tantēm un onkuļiem.

“Bērniem patīk pētīt, izzināt, darboties. Pasaule viņiem šķiet kā viens liels attīstības centrs, kur katrs priekšmets ir jāpārbauda, jāaplūko un jāizmanto. Bet – pasaule mēdz būt arī bīstama, un bērni to vēl nezina. Pārāk bieži bērni gūst savainojumus vai pat nopietnas traumas ikdienā. Tāpēc mums, vecākiem, jāparūpējas par to, lai mūsu mazuļi augtu drošā vidē,” stāsta lekcijas vadītāja Diāna Zande.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistikas dati, 9 gadījumos no 10 bērni līdz viena gada vecumam dzīvībai un veselībai bīstamas traumas, kas var negatīvi ietekmēt bērna turpmāko attīstību, gūst mājās. Traumas visbiežāk rodas nedroši iekārtotas vides, vecāku neuzmanības un nezināšanas dēļ.

Uz bezmaksas informatīvajām lekcijām, kas t/c Alfa sadarbībā ar veikalu Chicco norisinās reizi trīs mēnešos, aicināts ikviens interesents. To mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos vecākus. 9.oktobrī Info stundas tēma būs “Bērna drošība”, kur Diāna Zande sniegs vērtīgus ieteikumus, savukārt SPKC pārstāve Maija Pauniņa iepazīstinās ar sabiedrības informēšanas kampaņu “Bērnam droši!”, stāstīs par biežākajām situācijām, kādās bērni gūst dažādas traumas, sniegs padomus bērnu drošībai mājas vidē, kā arī dalīsies ar uzticamākajiem avotiem, kur atrast informāciju par šo tēmu.

"Bieži vien ikdienas skrējienā vecāki nemaz nenojauš par esošajiem riskiem bērnam to augšanas vidē, tāpēc mēs priecājamies, ka Chicco informatīvajā lekcijā tiks sniegti vērtīgi padomi, kas, iespējams, pat izglābs kādu bērnu no nevēlamas traumas,” skaidro t/c Alfa vadītāja Liene Apine. “Izglītojošie stāsti un ekspertu zināšanas lekcijā palīdzēs saprast, kā iekārtot bērnam drošāku vidi, atgādinot vecākiem par to, ka ik pa laikam nepieciešams paraudzīties uz apkārtni bērna acīm.”

Nodarbības laikā būs iespējams uzdot jautājumus, uzzināt jaunākās tendences, saņemt praktiskus padomus un ieteikumus savstarpējo attiecību uzlabošanā, stresa mazināšanā un cieņpilnu attiecību veidošanā, saglabājot veselīgas partnerattiecības.

Lekcijas noslēgumā paredzēts laiks diskusijām un atbildēm uz interesējošiem jautājumiem. Ikvienu apmeklētāju gaida arī dāvanas no “Chicco” sadarbības partneriem un iespēja izmēģināt dažādus produktus.

Pirms lekciju apmeklējuma vēlams iepriekš pieteikties “Chicco” mājaslapas sadaļā Kontakti: https://www.chicco.lv/kontakti.html