Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā Ģimenes dienu sezonu noslēgs, pētot putnus un pavasara ziedus

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 30. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas muzejā norisināsies šīs sezonas noslēguma ģimenes diena. Šoreiz pētīsim putnu ligzdas un olas, kā arī iepazīsimies ar putnu fotografēšanas ētiku.

Vienas no lielākajām pārvērtībām pavasarī notiek ar putniem. Putnus nevar nepamanīt - gan tāpēc, ka tagad to ir daudz vairāk nekā ziemā, gan arī tāpēc, ka, atlidojuši no savām ziemošanas vietām, tie ir piepildījuši gaisu ar skanīgām dziesmām. Putni šobrīd ne tikai dzied, bet arī vij ligzdas, dēj olas un perē mazuļus. Pie mums, Dabas muzejā, pildot uzdevumus, dalībnieki varēs izveidot paši savu grāmatiņu par putnu ligzdām un olām, kas palīdzēs noteikt dažas putnu sugas.

Zināms, ka cilvēkiem patīk fotografēt, jo tā mirkļus var padarīt taustāmus un paliekošus. Nereti par foto modeļiem tiek izvēlēti putni. Kādi īpaši noteikumi jāievēro, lai sanāktu laba bilde un lai, cenšoties tikt pie labāka kadra, nekaitētu putniem, varēs noskaidrot, aplūkojot fotoizstādi „Mans putns” un uzklausot speciālistu ieteikumus.
Ne tikai gaisā, bet arī uz zemes pavasaris ir atnesis brīnišķīgas pārmaiņas. Ziemas atstātais pelēkums ir sācis zaļot. Lapu koku mežos jau pilnā sparā zied pavasara puķes ar baltiem, ziliem, dzelteniem ziediem, kuras mācīsimies atpazīt.

Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība ar muzeja ieejas biļetēm.

Gaidīsim jūs Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!