Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība "Avots" piedāvā: Sāra Vaitheda “Ko suns mums vēlas pateikt”

Redakcija
Redakcija

Sāra Vaitheda ir starptautiski pazīstama lektore un psiholoģe, kuras klienti ir visnotaļ īpaši – tie ir suņi un kaķi. Arī dzīvnieku vidū ir indivīdi ar uzvedības dīvainībām un problēmām, kas mulsina veterinārārstus, un šādos gadījumos talkā nāk dzīvnieku biheiviorisma speciālisti. Sāru Vaithedu klienti parasti sasniedz ar daktera norīkojumu, gluži kā tas notiek cilvēku veselības sistēmas ietvaros.

Šī grāmata būs izsmeļošs palīgs saziņai ar uzticamo draugu – tā ir lasāma vēl un vēl, atgriežoties pie katrā situācijā aktuālākā. Autore aplūko ne vien nu jau plašākai auditorijai pazīstamos suņa ķermeņa valodas “žestus”, bet arī dzīvnieka diētas un uzvedības kopsakarības. Uzzinām arī, kas ķepainim rada stresu un ko tādā gadījumā darīt, vai ko iesākt, kad, piemēram, sākušās “suņu dienas”. Un tas viss ir paskaidrots tā, kā to spēj vienīgi psihologs – informācija ir vienlaikus gan lietišķa, gan humora un cilvēcības piesātināta.

Sniegti padomi arī tiem, kuri par sunīti vēl tikai domā: kas ņemams vērā, lai cilvēka un dzīvnieka sadzīve veidotos baudāma un mīlestības pilna. Ko iesākt ar mazuli, lai palīdzētu viņam iejusties. Kā suni trenēt, lai veidotos veselīgas attiecības.

Sāra Vaitheda vada arī Gudro suņu skolu Lielbritānijā, kur apmāca gan kucēnus, gan pieaugušus suņus. Šim nolūkam tiek izmantotas jaunākās treniņmetodes, kas izglīto ne vien dzīvniekus, bet arī to saimniekus.
Sāra ir vairāk nekā 20 grāmatu un izsmeļošu videomateriālu autore – to tematika ir veltīta gan suņu uzvedībai kopumā, gan apmācības specifikai. “Ko suns mums vēlas pateikt” ir populārākais un visplašāk izmantotais psiholoģes veikums. Viņa ir piedalījusies arī suņu uzvedībai veltītos raidījumos BBC televīzijā, kā arī radio pārraidēs.
Sārai pašai pieder trīs draiskuļi: Tao, kollija un Džeka Rasela terjera mīlasbērns, Džeksons, čičuanas un skaiterjera atvase, kā arī no patversmes mājās pārvestais Kollijs. Viņa dzīvo un strādā Berkšīrā, Anglijas dienvidos.

Grāmatas tehniskie parametri:
mīkstie vāki, 228 lpp., 14x20cm

(Attēlā: grāmatas autore Sāra Vaitheda ar savu suni Džeksonu)