Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Kaķu horoskops

Kaķu horoskops
Foto: Iveta Apškrūma

Katram kaķim tāpat kā cilvēka, ir savs raksturs...un tas atkarīgs no horoskopa zīmes, zem kuras dzīvnieciņam laimējies piedzimt. Iepazīsti savu kaķi.

Auns(21.03. – 20.04.)

Raksturs: impulsīvs, nepacietīgs, agresīvs
Stihija: uguns
Zodiaka zīmju saderība: Strēlnieks, Lauva, Ūdensvīrs

Rakstura īpatnības: kaķis–Auns mīl sevi izrādīt, viņš cenšas būt uzmanības centrā, vēlas, lai ar viņu lepotos, augstākajā pakāpē ir pašpārliecināts un, ja savā galvā kaut ko ieņem, tad no savām idejām tik vienkārši neatteiksies. Tas nozīmē, ka tādu kaķi viegli apmācīt visādiem trikiem un viņš ir gatavs smagi strādāt. Pat aizvērtas durvis nav šķērslis šiem atjautīgajiem kaķiem.
Tādas trauksmainas darbības rezultātā tam ir vilka apetīte, tāpēc nav brīnums, ka ēdamajā priekšroku dod daudzumam, nevis kvalitātei. Neskatoties uz to, ka kaķis – Auns nav pārāk untumains, viņš prasa, lai viss viņa ēdiens būtu svaigs. Ja tas nav tā, viņš izrāda savu neapmierinātību, dusmīgi luncinot asti, bet pēc tam var apvainoties un pat ieskatīties pie kaimiņiem – vai tur nepiedāvās kaut ko labāku.

Dzīves stils: Šis kaķis ir enerģisks un uzņēmīgs, viņš tver visu, līdz kam var aizsniegties, un pieliek fizisko un prāta spēku, lai sasniegtu savu mērķi. Viņš tieši zina, ko vēlas un grib iegūt šajā minūtē! Tā neapdomīgums bieži noved pie nelaimes, tā kā ar savu tieksmi sasniegt mērķi viņš pat nesaudzēs jūsu ķīniešu porcelānu, ne savu dzīvību. Sargieties! Droši vien labāk visu novākt, bet varbūt labāk apdrošināt savu īpašumu pret visiem nelaimes gadījumiem. Priekš tāda aktīva rakstura, kāds ir kaķim–Aunam, svarīgi, lai būtu savas mājas un dārzs, kur viņš varētu brīvi izvērsties un sevi izrādīt.

Personīgās attiecības: Ja jūs gribat savu nemierīgo kaķi kontrolēt, jums viņam jāparāda, kurš mājās ir saimnieks. Dvēselē viņš ciena spēcīgākos, enerģiskākos raksturus un nekavējoši, nežēlīgi izmanto jebkuru vājību, kuru jūs pieļausiet. Viņam patīk spēlēties ar bērniem, bet tanī pašā laikā grib, lai viņi izpildītu viņa iegribas un fantāzijas, viņam vienmēr jābūt iniciatoram.

Kaķa–Auna attiecības ar citiem kaķiem veidojas dramatiskas – ļoti bieži viņš atnāk mājās pēc nakts pastaigas tādā stāvoklī, ka sliktāk vairs nevar būt: izsalcis, netīrs, saskrāpēts. Nebaidās no dzīvniekiem, kuri ir lielāki, viņš nikni aizstāvēs savu teritoriju no neganta suņa, bet var iemīlēties kādā sīkā radījumā. Mīlas lietās viņš ir iekarotājs. Kaķiem - pretiniekiem ceļu negriež. Iemīlējies viņš kļūst sentimentāls romantiķis.
Pret cilvēkiem izrāda savtīgu mīlestību. Ja viņš neatlaidīgi trinas gar jūsu kājām, tas var nozīmēt, ka viņš grib dzert vai ēst. Ja pēc savas iniciatīvas viņš izdara kādu triku, tas nozīmē, ka grib papildus porciju vakariņās kā kārumu, kurš pastiprinātu spēkus pirms nakts koncerta uz jumta.

Vērsis (21.04. – 21/30.05.)

Raksturs: ietiepīgs, pacietīgs reālists
Stihija: zeme
Zodiaka zīmju saderība: Jaunava, Vēzis, Mežāzis

Rakstura īpatnības: kaķi–Vērši ļoti atšķiras no citiem kaķiem: tie nav nedz rotaļīgi, nedz kaprīzi; viņi ir vaļsirdīgi, viņus nevar uzpirkt. Guļavas, no kuriem burtiski tiek izstarota dižciltība. Pat parastie lauku kaķi nēsā līdzi “personības zīmogu”.

Dzīves stils: Kaķi–Vērši neiesaistās nekādās avantūrās un nesagādā nekādas rūpes. Viņi visu atdodu par mierīgu dzīvi. Viņi nedalīsies ar citiem kaķiem - savu bļodiņu, groziņu vai rotaļlietas lietos tikai pats. Toties viņi centīsies piesavināties cita īpašumu: ēdīs no cita bļodiņas vai gulēs cita gultā. Kaķiem-Vēršiem nepatīk atstāt mājas, ceļošana automobilī tiem sagādā viena vienīgas mokas, bet, ja jūs tādu kaķi ievietosiet pārnēsājamā groziņā, viņš to iztulkos kā nodevību.
Kas attiecas uz ēdienu, tur punktualitāte tiek augstāk vērtēta, nekā dažādība. Viņi ēdīs ar baudu vienu un to pašu kaķu barību, ja piedāvāsiet to vienā un tajā pašā laikā.
Kaķiem–Vēršiem patīk dienā pasnaust un pagulēt, par iztraucētu miegu tie būs patiesi neapmierināti. Viņi stundām ilgi var sēdēt, domājot par “dzīves jēgu” vai risinot vecos jautājumus par absolūti nevajadzīgo suņu eksistēšanu šajā pasaulē. Tāpēc esiet piesardzīgi, pacenšaties nepārtraukt kaķa domu gaitu.

Personīgās attiecības: kaķi–Vērši ļoti pieķeras saviem saimniekiem. Viņš nepārstās jūs mīlēt, pat, ja jūs uz ilgu laiku aizceļosiet projām. Viņam patīk pieskatīt bērnus, bet reizēm mēdz pārcensties. Tāpēc, ja jūsu atvase pēkšņi ir pazudusi, pameklējiet to kaķa grozā.
Kaķis–Vērsis jūtas laimīgs mazā harmoniskā ģimenē, kur neviens neizvirza viņam pārmērīgas prasības. Izturieties pret viņu ar cieņu.
Maksimumu komforta ieguldot minimumu pūļu – tāda ir šo kaķu devīze.

Dvīņi (21/22.05. – 21.06.)

Raksturs: zinātkārs, sabiedrisks, nepareģojams
Stihija: gaiss
Zodiaka zīmju saderība: Ūdensvīrs, Svari

Rakstura īpatnības: te jautrs, rotaļīgs, ziņkārīgs, te - atturīgs, šņācošs, nesabiedrisks. Nekas tam kaķu dzimtā nav svešs. Viņš ir pilns ziņkāres, viņam jāzina viss notiekošais, visur bāž savu degunu.
Šis nerimša visur uzspēj, nav nekā tāda, ko nepamēģinātu, patstāvīgi veic interesantus atklājumus. Šis kaķis var iemācīties, piemēram, attaisīt durvis ar izveicīgu ķepas kustību vai sasist vārītu olu nometot to no galda. Šie nesarežģītie triki tiek veikti, lai iepriecinātu un izklaidētu jūs, un kaķis ļoti uztraucas, ja to sabar. Nedomājiet runāt viņam pretī, jūs to nožēlosiet! Viņš kļūs vēl lielāks palaidnis nekā parasti: maisīsies pa kājām, lai jūs pakluptu vai apsēstos uz jaunās žaketes. Bet, ja viņš ieraudzīs, ka jūs sadusmojāties, lietā liks savu pievilcību. Šie sabiedriskie kaķi biežāk un skaļāk murrā, nekā citi kaķi.

Dzīves stils: Kaķu–Dvīņu īpašnieki zina, ka izdabāt šim gardēdim nav viegli. Viņiem patīk, lai ēdiens būtu daudzveidīgs, un labākās kvalitātes. Tāds kaķis var ēst arī aiz skaudības. Ja Jūs ignorēsiet viņa izmeklēto gaumi, viņš nozags no šķīvja to, kas viņam patiks, bet pārējo atstās.
Miegam šiem kaķim nav nozīmes. Dzīve ir pārāk īsa, lai tērētu to guļot! Tāpēc viņi tikai snauduļo, un tiem nav nekas pretī, ja viņus piecels, lai.

Personīgās attiecības: kaķis–Dvīnis grib tuvus kontaktus ar cilvēkiem – jo vairāk, jo labāk. Viņš mīlīgi glaudīsies pie nezināmām kājām, atļaus sevi noglaudīt pazīstamam garāmgājējam, ielēks klēpī ciemiņam. Neskatoties uz to, ka patīk pieglaimoties cilvēkiem, draugus no ienaidnieka prot atšķirt. Ja jūsu kaķis-Dvīnis kādu apiet ar līkumu, varat būt pārliecināts, ka tas cilvēks nemīl dzīvniekus.
Cilvēkam, kurš mīl savus mājas dzīvniekus no visas sirds, jāiegādājas kaķis–Dvīnis. Tomēr pastāv briesmas, ka jūsu kaķis kādreiz vienkārši aizies no jūsu dzīves. Neskatoties uz viņa mīlestību pret cilvēku sabiedrību, viņš nav labs kompanjons citiem dzīvniekiem, bieži skumst sieviešu kompānijā.

Vēzis (22.06. – 22.07.)

Raksturs: delikāts, akurāts, emocionāls
Stihija: ūdens
Zodiaka zīmju saderība: Zivis, Skorpions, Vērsis

Rakstura īpatnības: Kaķis–Vēzis atšķiras ar seismogrāfa jutīgumu. Viņš grib, lai to lutinātu un lepotos ar to. Viņš ir pārliecināts, ka visa pasaule griežas ap viņu, un jebkurš sīkums viņu var izsist no līdzsvara. Patiešām, ja Jūs viņu nelutināsiet un neizdabāsiet, viņam var parādīties psiholoģiskas novirzes.
Kaķis–Vēzis – lielisks aktieris. Ja viņam šķiet, ka rotaļa ievilkusies, viņš notēlo pilnīgu nespēku, bet, ja kaut kas jauns spēs piesaistīt viņa uzmanību, momentā atplauks un skries skatīties, kas tur notiek.
Šie kaķi apbrīnojami precīzi sajūt negaisa tuvošanos, pirms laika meklē drošu patvērumu vai meklē glābiņu jūsu rokās.

Dzīves stils: Šie nervozie radījumi mēdz būt kaprīzi un untumaini, viņi var atteikties no ēdiena, tāpēc vien, ka nepatīk jaunā trauciņa krāsa vai forma.
Guļvietu sev viņš ierīko tur, kur tīrāks un siltāks, un vienmēr dos priekšroku jūsu klēpim vai svaigi izgludinātas veļas kaudzītei. Cenšas gulēt vienmēr vienā un tajā pašā vietā. Šis kaķis ir labs kompanjons. Viņš nav nerātns, viņam nav raksturīgas vidi postošas darbības.

Personīgās attiecības: kaķis-Vēzis nevēlas palikt citu ēnā, viņam patīk dzīvot kopā ar cilvēkiem. Sirds dziļumos viņš vēlas, lai ģimene viņa dzīvi padarītu vieglāku un patīkamāku.
Ja šis kaķis nesatiek ar citiem kaķiem, tad nebūs iespējama sadzīvošana arī ar suni, pat ja suns būs gatavs atzīt kaķa pārākumu.

Lauva (23.07. – 23.08.)

Raksturs: neatkarīgs, drošs, optimists, uzticīgs
Stihija: uguns
Zodiaka zīmju saderība: Auns, Strēlnieks, Mežāzis

Rakstura īpatnības: piedzimt Lauvas zīmē (“karaliskājā zīmē”, kā to dēvē astrologi) ir laime pat priekš kaķa. Kaķis–Lauva, lepna un neatkarīga personība, iet pa dzīvi ar augsti paceltu galvu, neievēro citus “mirstīgos”. Viņš ļoti augstu vērtē savu aristokrātiskumu, nepazemosies, lai izpildītu glupus, publikai patīkošus trikus. Viņš ir pārliecināts, ka bez visa tā atrodas uzmanības centrā.
Kaķis–Lauva reti vāļājas uz sāniem, neko nedarot. Viņam patīk medību azarts. Pat pilsētas kaķi pietiekoši saprātīgi raugās uz lietām, lai nezaudētu laiku bezcerīgām nodarbēm. Lai parastie kaķi sevi nomoka ar sīkumiem – majestātiskais kaķis–Lauva atradīs sev vairāk piemērotu nodarbošanos!

Dzīves stils: kaķis–Lauva nešaubās, ka viņš zvēru karalis. Milzum daudz laika viņš pavada sevis sakopšanai, kamēr tā kažoks nespīdēs kā zīds. Bieži apbrīno sevi spogulī. Viņam patīk fotografēties un dzirdēt uzslavas. Viņa godkārei nav robežu. Bet rūpes par ārieni aizmirstas, ja priekšā solās piedzīvojumi - tur viņš var arī viegli nosmērēties vai izkauties.
Kas attiecas uz diētu, tā mīļākais ēdiens – svaiga gaļa. Dievina arī aknas. Ja pārāk ilgi liekat gaidīt pusdienas, jums nāksies izpirkt savu vainu, piedāvājot tam īpaši garšīgus kumosus un daudz laipnības, pretējā gadījumā jūs tiksiet sodīts ar sliktu “karaliskās augstības” noskaņojumu.

Personīgās attiecības: nekad nepieļaujiet neiecietīgas attiecības pret kaķi–Lauvu. Šis kaķis pretendē uz. Vēl vairāk viņš neieredz vienaldzību, labāk jūs uz viņu sakliedzat, nekā ignorējat tā klātbūtni.
Ja kaķis–Lauva jūt, ka viņu mīl un ciena, viņš atbildēs ar to pašu saviem ģimenes locekļiem. Viņš ir uzticīgs un draudzīgs, nebaidās no svešiniekiem. Tajā pašā laikā viņš drosmīgi aizsargās jūs no jebkādām briesmām, kuras, pēc viņa domām, jums draud. Tāpēc esiet uzmanīgi, glaudot citus kaķus, un galvenais, turieties tālāk no suņiem
Par cik ne visi kaķi vēlas kļūt par kaķa-Lauvas padotajiem, viņš iemanto ne mazums ienaidnieku, kuri ir gatavi piesavināties tā slavu un pat ēdienu no šķīvja.
Ja jūsu kaķis–Lauva pazūd, neuztraucieties – iespējams, viņš ir devies papildus porcijas vai uzmanības meklējumos. Personīgajās attiecībās viņš pretendē uz lauvas tiesu.

Jaunava (24.08. – 23.09.)

Raksturs: saprātīgs, jūtīgs, kritisks
Stihija: zeme
Zodiaka zīmju saderība: Mežāzis, Vērsis, Zivis

Rakstura īpatnības: Kaķis–Jaunava- kašķīga kritizētājs un nedaudz maksimālists. Prāts un loģika tam ir spēcīgāks, nekā dabas instinkts. Viņš apveltīts ar labu novērošanas spēju un ir aprēķinātājs pēc dabas, piemēram, viņs jūsu rokās redz adīkli, kurš traucēs viņu noglaudīt, tāpēc viņš pat nemēģinās ielēkt jums klēpī. Tā vietā viņš pārkodīs jūsu adīkļa diegu. Viņš ļoti ātri uzzinās, kur jūs glabājat garšīgās lietas, un izrādīs tādu pašu cilvēcisko izdomu, lai pamielotos, kad neviens to neredz. Ielīst pievērtā piena pakā? Nav nekā vienkāršāka! Izvilkt siera gabalu no celofāna iesaiņojuma? Bērnu rotas! Protams, viņš lieliski zina, ka šīs garšīgās lietas nav domātas viņam, bet Kaķim–Jaunavai nav sirdsapziņas. Ja jūs viņu bārsiet, viņš izliksies kurls. Kaķis būs tik augstprātīgs, ka neievēros jūsu naidu tik ilgi, kamēr tas nenorims.

Dzīves stils: Vienīgais, kas viņu var atturēt no mērķa sasniegšanas, ir briesmas, kuras viņš sajūt jūdzes attālumā. Drošība pirmām kārtām – tāda ir devīze. Ja viņam izdosies tikt kokā vai izvēlēsies palēkāt pa mēbelēm, viņš iepriekš pārliecināsies, ka nejauša nokrišana ir maz ticama.
Dzimis zemes zīmē, kaķim–Jaunavai patīk augi, tajā skaitā jūsu koptie istabas augi. Jaunava dzīvo pēc saviem noteikumiem, un ja jūs uzspiedīsiet savus uzskatus, kaķis ieslīgs klusēšanā.
Dzīves stils: nekad nepazaudējiet savu kaķi ilgi no redzes loka, jo viņš izmantos jebkuru izdevību, lai izdarītu nedarbus. Uzklāts galds – tas ir kārdinājums, no kura viņš nevar atteikties. Tam patīk ēst to pašu ēdienu, ko ēdat jūs, pat, ja tie būs marinēti gurķi.
Kaķim-Jaunavai patīk, lai apkārt valdītu tīrība un kārtība. Ja jūs aizmirsīsiet nolikt vietā ķemmi, cimdu vai lūpu krāsu, viņš tos labi noslēps. Kaķa tualetes kastītei jābūt tik pat tīrai kā slimnīcas operācijas telpai, citādi viņš sameklēs citu tam piemērotu vietu.

Personīgās attiecības: pie pirmās iepazīšanās kaķis-Jaunava novērtēs jūs ar kritisku skatienu, bet pēc tam vēl simtu gadu tēlos vienaldzību, tanī pašā laikā neatlaidīgi jūs novēros un izdarīs savus secinājumus. Ja viņš nolems, ka jūs esat pietiekoši labs tuvākām attiecībām, viņš kļūs par pašu mīlīgāko mājas kaķi.
Kaķis–Jaunava diezgan labi sadzīvo ar citiem kaķiem – pa gabalu. Ja viņš spiests dzīvot vienā mājā ar citiem dzīvniekiem, tad jaunatnācējam joki mazi: viņam vai nu jāpielāgojas stingrajai Jaunavai, vai jāpārvācas uz otru mājas galu.
Sirdslietās kaķis-Jaunava nav steidzīgs un ir piesardzīgs: sākumā notiks novērošana no attāluma, pēc tam šņākšana, pēc tam varbūt... bet visam savs laiks. Kaķis–Jaunava nedos vaļu instinktam, kamēr tās sirds klusē.

Svari (24.09. – 23.10.)

Raksturs: labsirdīgs, neizlēmīgs, mīlestības pilns
Stihija: uguns
Zodiaka zīmju saderība: Ūdensvīrs, Dvīņi

Rakstura īpatnības: kaķis, dzimis Svaru zīmē, uzskata sevi par zvaigzni un izvirza dzīvei ļoti lielas prasības. Tam svarīgs augsts dzīves līmenis un eleganti iekārtota apkārtne. Viņš ir neparasti pievilcīgs un izskatās lieliski, dzīve veidojas veiksmīgi un ir viegla, bet, ja dažkārt neveicas, viņš nezaudē dūšu.

Dzīves stils: šis līdzsvarotais kaķis necieš konfliktus, viņam patīk harmonija mājās. Tāpēc kaķis darīs visu, kas viņa spēkos, lai izveidotu ar jums labas attiecības.
Iecienītākā kaķa-Svaru nodarbošanās – novērot cilvēkus, kad viņi strādā. Viņš var sēdēt stundām, novērojot katru jūsu kustību un cenšoties izprast to, ko jūs darāt. Arī kļuvuši pieauguši šie kaķi rotaļājas. Ja jūs nenodrošināsiet viņu ar rotaļlietām, viņš atradīs kaut vai sausu ziedu pušķi, vai izbārstīs jūsu rokdarbu groziņa saturu, lai paspēlētos. Ēdiena ziņā šis kaķis ir neizvēlīgs un pieticīgs, viņam nav nekas pretī, ja piedāvāsiet pārpalikumus no sava ēdiena.

Personīgās attiecības: kaķis-Svari savas attiecības ar cilvēkiem un citiem kaķiem veido pēc spēles principa “kaķi - peles”: šodien dāvā savu maigo mīlestību, bet rīt ir vēss un atturīgs. Sirds dziļumos viņš vienmēr paliek mīloša un labsirdīga būtne.
Viņš bieži staigā cilvēkam pa pēdām kā suns.

Skorpions (24.10. – 22.11.)

Raksturs: greizsirdīgs, ietiepīgs
Stihija: ūdens
Zodiaka zīmju saderība: Vēzis, Zivis

Rakstura īpatnības: Kaķi var demonstrēt neparastu rakstura spēku. Veltīgi būtu mēģinājumi uzspiest tiem kaut ko otršķirīgu. Skorpionam piestāv tikai vislabākais. Skorpionam patīk izpētīt apkārtni un viņš pastāvīgi bāž savu degunu visos jūsu mājokļa stūros un spraugās. Tā izdomas bagātais prāts var atrast pilnīgi jaunu pielietojumu jūsu mēbelēm citiem sadzīves priekšmetiem. Daudzi kaķi–Skorpioni izmanto logu aizkarus kā līdzekļus kāpelēšanai, bet pusdienlaika atpūtai Skorpions var izvēlēties veļas mašīnas tvertni.
Kaķim–Skorpionam patīk komandēt. Viņš pacietīgs un pārāk lepns, lai pieņemtu palīdzību. Sabariet viņu, un viņš apvainosies. Viņš grib saņemt savu daļu visā – no šķiņķa uz jūsu sviestmaizes līdz vietai jaunajā krēslā. Lai ko jūs par sevi domātu, jūsu kaķis zina, ka jūs esat viņa.

Dzīves stils: jūsu Skorpions nepacieš, ja to iespundē mājā, kad dodaties pēc pirkumiem vai uz darbu. Tomēr viņš vienmēr var izlīdzēties jūsu prombūtnē ar labu televīzijas programmu.
Kaķi-Skorpioni ir laimīgi laukos, kur viņi var klaiņot, meklējot piedzīvojumus. Viņi ir labi mednieki un var pavadīt vairākas dienas ārpus pilsētas bez cilvēka palīdzības. Viņi spēj pastāvēt par sevi, satiekoties ar citiem dzīvniekiem, nenobīsies pat no pieauguša aitu suņa.
Vispār jūsu Skorpions dzīvo pilnvērtīgu dzīvi. Ēd viņš visu, dažreiz viņam paliek grūti, bet, lai ko viņš darītu, to dara ar cieņu.

Personīgās attiecības: jūs nevarat ignorēt kaķa-Skorpiona mīlestību pret jums. Reiz ielaidis savā sirdī, viņš uzskatīs jūs par savu īpašumu, pastāvīgi pieprasot jūsu uzmanību. Viņš ir ļoti greizsirdīgs un nebūs apmierināts ar gadījuma glāstiem – viņš grib valdīt pār jums.
Sagatavojaties tam, ka jūsu kaķa–Skorpiona seksuālā dzīve būs nekārtīga: saskrāpēta fizionomija, izrauti spalvu kušķi un saplēstas. Pat tādā paskatā viņš spējīgs savaldzināt savu izraudzīto.
Citi kaķi skatās uz Skorpionu kā uz kausli un līderi. Esot daļēji agresīvam egoistam, viņš apstiprina savu pārākumu kaujā, no kuras atgriežas kā uzvarētājs – viņš uz to ieprogrammēts. Labākais no labākajiem, viņš iekaros jūsu ģimeni un draugus.

Strēlnieks (23.11. – 21.12.)

Raksturs: optimists, pašpaļāvīgs klaidonis
Stihija: uguns
Zodiaka zīmju saderība: Auns, Lauva

Rakstura īpatnības: piedzīvojuma meklētājs kaķis–Strēlnieks bieži iekšēji jūsmo un lidinās mākoņos, bet bieži cieš krahu. Nelabojams optimists, kurš nekad neņem vērā savas kļūdas, un piedzīvojis kārtējo neveiksmi, tūlīt domā par jaunu riskantu avantūru. Nekas nevar sašūpot viņš ticību sev un savām spējām.
Kaķis–Strēlnieks nav mājās sēdētājs, tas nepanes ieslēgšanu četrās sienās. Nav viegli turēt tādu kaķi - brīvības mīļotāju - mazā pilsētas dzīvoklī. Patstāvīgi ieslēgts telpā, viņš izlietos lieko enerģiju draiskulībām, nodarot daudz kaitējuma. Viņš asinās nagus jūsu aizkaros, nogrūdīs puķu podus un uzsāks boksa mačus ar istabas augiem, pārbaudot uz izturību.

Dzīves stils: ņemot vērā šā kaķa neparasto aktivitāti, nav jābrīnās, ka viņš vienmēr ir izsalcis. Par cik viņš uzreiz iegūtās kalorijas pārvērš enerģijā, tas parasti nekļūst resns.
Viņš rūpējas par savas guļamvietas kvalitāti, kurai jābūt klusā vietā un viegli pieejamai. Patīk pavadīt laiku blakus saimniekam, bet naktī jādod iespējai iziet no mājas, lai paklaiņotu. Viegli pielāgojas jebkuriem apstākļiem. Nemierīgajam kaķim–Strēlniekam patīk doties izbraukumos kopā ar jums. Viņš dod priekšroku četru zvaigžņu viesnīcai, bet samierināsies arī ar kaut ko vienkāršāku, lai tikai izrautos no mājas rutīnas un nodarbotos ar pētījumiem. Šim kaķim – avantūristam patīk riskēt, tāpēc jūs pareizi izdarīsiet, ja aizvilksiet ar stiepļu tīklu augšējo stāvu logus. Nebūtu slikti viņu apdrošināt.

Personīgās attiecības: kaķis–Strēlnieks viegli sadzīvo ar visiem, kas neapdraud viņa ieradumus. Bērniem patīk ar viņu paspēlēties, jo viņam trūkst īstas agresivitātes. Šiem kaķi dievina putnus. Ja jūs gribat izdabāt savam kaķim, nopērciet tam putniņu speciālā būrītī.
Pret citiem kaķiem viņš izturas draudzīgi, bet nedaudz atturīgi. Mierīgās savstarpējās attiecības, kas veidojas starp jūsu kaķi un putniņu, reti kad izdodas ar citiem kaķiem. Kaķis–Strēlnieks darīs visu, ko varēs, lai turpinātos kaķu dzimta. Kaķu–Strēlnieku dzīve – tie ir vieni nebeidzami piedzīvojumi.

Mežāzis (22.12. – 20.01.)

Raksturs: ietiepīgs, attapīgs, melanholisks
Stihija: zeme
Zodiaka zīmju saderība: Vērsis, Jaunava, Lauva

Rakstura īpatnības: kaķi-Mežāzi droši var nosaukt par viltnieku: viņš ir izveicīgs un ārkārtīgi gudrs. Viņš uzskata, ka nav nekā tāda, ko nevarētu izmantot savā labā. Kaķi-Mežāži ir ļoti godkārīgi. Ja jūsu kaķis kaut ko ieņem galvā, viņš tik vienkārši neatkāpsies – kaut vai tā būtu matadatas izvilkšana no grīdas spraugas vai mēģinājums sadraudzēties ar blakus dzīvokļa suni.
Mežāzim vajadzīga patstāvīga saskarsme ar cilvēkiem un dzīvniekiem, citādi tam uznāk depresija un melanholija. Viņš ir diezgan augstās domās par sevi, un vēlas būt priekšplānā.

Dzīves stils: kaķis-Mežāzis – mērens ēdājs ar labu vielmaiņu. Viņš atzīst tikai augstvērtīgu ēdienu, bet neprasa neko pārāk eksotisku. Regulāra ēdināšana ar iemīļotajiem ēdieniem – tas ir viss, kas viņam vajadzīgs. Varat būt droši, šķīvis tiks izlaizīts – kaķi-Mežāži prot uzvesties pie galda. Par cik viņi nav pārāk aktīvi, var iedzīvoties liekajā svarā.
Vaļas brīži kaķiem Mežāžiem ir daudz svarīgāki, nekā ēdiens. Tiem nepieciešams laiks meditēšanai. Viņiem mēdz būt nosliece uz vientulību. Bieži tas izdodas, piemēram, stundām ilgi aizņem jūsu rakstāmgaldu, neļaujot jums strādāt. Jums jāpielāgo savas režīms kaķa vēlmē, bet ne otrādi.
Viņš necieš pārmaiņas. Ja jūs nolemsiet pārvietot mēbeles, tas iepriekš jāsaskaņo ar kaķi.

Personīgās attiecības: neskatoties uz to, ka kaķis–Mežāzis ir diezgan rezervēts emociju izrādīšanā, viņš tomēr ir krietns un mīlošs draugs. Viņš ir nelaimīgs, ja ieņem zemāko vietu ģimenē un darīs visu, lai uzlabotu savu sociālo statusu. Viņš jūtas vecāks par jaundzimušo bērnu un centīsies viņu aprūpēt.
Mīlas lietās kaķi–Mežāži izturas neveikli. Viņiem nepatīk spert pirmo soli. Kaislīgu mīlestību kaķi–Mežāži nepazīst, tā ir pati aukstākā zodiaka zīme (tas, protams, attiecas arī uz kaķiem).

Ūdensvīrs (21.01. – 18.02.)

Raksturs: neatkarīgs, temperamentīgs, izdomas bagāts
Stihija: gaiss
Zodiaka zīmju saderība: Svari, Dvīņi, Auns

Rakstura īpatnības: kaķim–Ūdensvīram ir viltīga daba. No vienas puses viņš grib būt mīlošs un mīlīgs, no otras – var nodemonstrēt darbībā asos nagus. Viņš pieprasa pienu, bet pēc tam neizlēmīgi sēž pie šķīvja. Tāda nenoteiktība uzvedībā, protams, kaitina viņa saimnieku, bet kaķis uzjautrinās, kā jūs dusmojaties. Cik interesanti būt tādam kaķim–provokatoram – vienmēr uzmanības centrā!
Šis ir pats uzņēmīgākais kaķis, kuru neaptur nejaušas neveiksmes: viņš nolēmis sasniegt majestātiskum, un viņam nepatraucēs nekādi sīkumi. Palaidnības, par kurām jau ticis sodīts, kļūst vēl pievilcīgākas.
Viņa atjautība liek viņam uzkavēties pašās nepiemērotākajās vietās, kur jūs vismazāk cerat viņu sastapt, un tur viņš slēpjas daudzas stundas, apmierināts, ka viņu nevar atrast. Tāpēc ieskatieties trauku skapī vai veļasmašīnā, pirms izejat no mājas.

Dzīves stils: Pats par sevi kaķis–Ūdensvīrs ir nosvērts dzīvnieks, kuram reti galvā ienāk glupas idejas. Bet tikko viņš sapulcina ap sevi auditoriju, tā uzvedība kļūst uzmanību saistoša. Ēdiena izvēlē nepastāvīgs - rīt viņš var atteikties no ēdiena, ko ar gardu muti ēda šodien. Viņam nav svarīgi, ko piedāvā, bet kā to izdara. Ja jūs turēsiet viņam priekšā šķīvīti un slavēsiet kaķi, apetīte atgriezīsies momentāni.
Varbūt, jūs to neievērojāt, bet viņš dara visu, lai būtu līdzīgs jums.

Personīgās attiecības: kaķim–Ūdensvīram vajadzīgs saimnieks ar stipriem nerviem. Jūs nevarat ņemt viņu līdzi ciemos pie draugiem vai ceļojumā, jo nepazīstami cilvēki to uztrauc un viņš var izturēties neprognozējami. Nepatīk viņam arī ciemiņi paša mājā.
Attiecībās ar bērniem viņš viegli kļūst par tirānu un nenomierināsies tikmēr, kamēr visi nesāks izdabāt viņam.
Ar kaimiņu sugas brāļiem kaķis–Ūdensvīrs draudzējas.

Zivis (19.02. – 20.03.)

Raksturs: jutīgs sapņotājs
Stihija: ūdens
Zodiaka zīmju saderība: Vēzis, Skorpions, Jaunava

Rakstura īpatnības: Vēl būdams kaķēns, kaķis–Zivis demonstrē jums savu bezkaunīgo dabu. Jūs neko nevarēsiet panākt ar mīļiem vārdiem, tikai ar stingrību. Viņš izstrādā savus noteikumus un dzīvo saskaņā ar tiem. Ja viņš nolēmis dienu nepavadīt mājās, nekas viņu no šīs ieceres neatturēs. Ja pienācis laiks nosnausties, viņš apgulsies uz atkritumu tvertnes vāka vai ielīdīs cepeškrāsnī, neraizējoties par to, ko jūs par to teiksiet.
Gadās, ka viņš iesnaužas rotaļas laikā, pēkšņi zaudē interesi par dzijas kamolu, kuram tikko kā skrēja pakaļ, aizmieg un redz sapņus, kuros spēle turpinās. Viņam ir maigs raksturs, viņš nesadusmosies, ja jūs viņu pamodināsiet.

Dzīves stils: Par cik šim kaķim nepatīk pakļauties dažādiem noteikumiem, vislabāk viņš jutīsies ģimenē, kur nav stingras kārtības un katrs dzīvo pats par sevi. Viņš ātri saprot, kas izdevīgs viņam un kas jums, un, ja viņš būs pārliecināts par jūsu lojalitāti, centīsies izpatikt jums un kļūs ideāls audzēknis.

Personīgās attiecības: Instinkts tam nekļūdīgi palīdzēs uztvert cilvēka garastāvokli un attiecīgi reaģēt.
Ja jūs iegādājāties savu Zivi kaķēna vecumā, viņš pret jums izturēsies kā pret māti, gaidīs no jums mīlestību un komfortu, saskatīs jūsos rotaļu draugu. Ja kāds vēlēsies atņemt viņam viņa tiesības uz kaut ko, šis sapņotājs nepiekāpsies ne par ko. Dievs jums piedos, bet kaķis-Zivis - nekad!

     [+] [-]

, 2010-11-06 19:23, pirms 13 gadiem
žēl tikai, ka nezinu kad manam kaķim dzimšanas diena, viņš man ir pieklīdenis

     [+] [-]

, 2010-11-07 11:28, pirms 13 gadiem
Man ari kakis no ielas. Maneejo nobrauca masina, tad panemu so.

     [+] [-]

, 2010-11-07 11:49, pirms 13 gadiem
par manu kaķi precīzi

     [+] [-]

, 2011-03-06 13:37, pirms 13 gadiem
Man ir divi kaķi, par abiem - pilnīgi precīzi. Lasīju un smējos...