Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


9 padomi, kā uzlabot savas koncentrēšanās spējas

Redakcija
Redakcija

Tava darba vide ir nozīmīgs indikators spējai koncentrēties. Jo komfortablāk jūties, jo labāk izdosies to izdarīt. Te būs daži padomi, kā uzlabot fizisko vidi sev apkārt.

Vide

1. Pārliecinies, ka jūties komfortabli! Vai krēsls ir pareizā augstumā? Ja krēsls ir par augstu un galds – par zemu, cilvēks nevar justies ērti.

2. Fotogrāfijas pie sienām. Palūkojoties uz burvīgu dabas ainavu, tu atslābināsi smadzenes saspringtā brīdī, un ilgtermiņā tas būs palīdzošs faktors, lai uzlabotu koncentrēšanās spējas. Atceries, ka svarīgi atslābināties ik piecas minūtes katrā stundā. Tas nozīmē, ka Tu fokusējies uz atpūtas mirkli, kam jābūt pietiekami ilgam, lai smadzenes spētu „atiet” no veicamā uzdevuma.

3. Norobežojies no traucēkļiem. Var palīdzēt klusa mūzika, īpaši, ja tā ir instrumentāla. Noderēs arī dabas skaņas – okeāna viļņi vai lietus ieraksts.

Pārtika

4. Dzer ūdeni. Ūdens trūkums organismā var likt cilvēkam justies nogurušam, aizkaitinātam, lēnīgam un pat fiziski slimam. Kad smadzenes saņem pietiekami daudz svaiga, tīra ūdens, mēs spējam krietni uzlabot darba sniegumu.

5. Ēd brokastis! Svaigi augļi, dārzeņi, graudaugu uzkodas – lielisks veids, kā uzsākt dienu.

6. Piecelies un izkusties – regulāras pastaigas palīdz koncentrēties visas dienas garumā.

Papildus padomi

7. Mazi pārtraukumi! Piecas līdz desmit minūtes starp uzdevumiem palīdzēs koncentrēties daudz labāk.

8. Grūtākos uzdevumus veic, esot spriedzē. Tas maksimizēs koncentrēšanos un palīdzēs atslābināties zinot, ka “grūtākais ir aiz muguras”.

9. Apsoli sev apbalvojumu. Piemēram, uzstādi noteikumu – „45 minūtes veltīšu intensīvam darbam, bet tad man būs 15 minūtes laika mieram un karsti kūpošai kafijas / tējas tasei”. Pašatalgojums var būt lielisks motivators.

Kopsavilkums

Koncentrēšanās darbam var būt apgrūtinoša, ja nepārtraukti tiec pārtraukts.

Sāc dienu ar labām brokastīm, regulāri visas dienas garumā dzer ūdeni, dari vienu darbu vienā reizē, aizver kabineta durvis un klausies mūziku, ja tā palīdz tev koncentrēties.

Ik pa laikam ļauj sev atpūsties un neaizmirsti par apbalvojumu pēc darba / uzdevuma paveikšanas.

Lai izdodas!

RigaBrain.com - RigaBrain