Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


10 padomi, kā kļūt bagātam

Neliels ieskats grāmatā Desmit veidi kā kļūt bagātam.

Šis biznesmenis, pret kuru izturas dažādi, sapelnīja bagātību 1980-tajos gados tikai tāpēc, lai visu zaudētu. Šodien Donalds Tramps atkal ir virsotnē. Viņa bagātība tiek novērtēta par 3 miljardiem mārciņu, un savā jaunajā grāmatā viņš dalās ar biznesa noslēpumiem.
Grāmatā „Kā kļūt bagātam” Tramps ir magnāts, kurš strādā ar nekustamo īpašumu un nākamajiem uzņēmējiem dod padomus, kā nopelnīt pirmo miljardu.

1. Vienmēr ģērbieties atbilstoši savam kultūras līmenim.

Kādreiz es lepojos ar to, ka pērku lētus uzvalkus un citus apģērbus. Nebija nozīmes maksāt tūkstošus dolāru, ja var nopirkt lietas par 100 dolāriem. Kurš to uzzinās?
Bet ar gadiem es sapratu, ka man nav taisnība. Tagad es pērku ļoti kvalitatīvus apavus, un tie liekas mūžīgi, bet tolaik, kad pirku lētas mantas, tie ātri novalkājās un izskatījās tik vērti, cik es par tiem samaksāju.
Apģērbs par mums daudz pastāsta vēl pirms mēs paspējam atvērt muti.

2. Ar nodomu kaitējat savai reputācijai.

Sniedziet rūpīgi atlasītas informācijas druskas, izsakiet pārdomātus, provokatoriskus uzskatus, lai redzētu, kāda būs reakcija. Pasakot kaut ko negaidītu, Jūs varat saņemt atmaskojošu atbildi.
Sanāksmē es varēju izteikt sašutumu radošu aizrādījumu, piezīmi, lai redzētu, vai citi klātesošie dalībnieki sāks piebalsot jeb izrādīs pretestību. Tas ir labs veids, kā novērtēt tos, ar ko sēdi pie galda.

3. Kļūstiet pats priekš sevis par finansu konsultantu.

Daudzi pieņem darbā finansu konsultantus, bet es ne reizi vien esmu redzējis kā konsultanti noved cilvēkus līdz finansu kraham.
Izvēloties padomnieku, paļaujieties uz saviem personīgajiem spriedumiem, kuri izdarīti pamatojoties uz izlasīto cienījamu izdevumu biznesa – lappusēs. Lasot tās, Jūs sākat sajust to, kas notiek tirgū, tai skaitā arī to, kādi konsultanti ir labāki. Turieties pie uzvarētājiem.

4. Dodiet prettriecienu.

Ja uz Jums tiek izdarīts spiediens, atbildiet ar to pašu. Ja Jūs aizskar, apvaino, uzbrūciet ar visu iespējamo spēku un enerģiju. Acs pret aci, zobs pret zobu.
Neuzticieties. Es zinu, ka šajā gadījumā Jūs izskatāties ne pārāk labi, bet pat labākais draugs var iekārot Jūsu sievu vai Jūsu naudu.

5. Nenonieciniet friziera mākslu.

Mani bieži kritizē par to, kā es ķemmēju matus. The New York Times nosauca manu frizūru par „sarežģītu būvējumu, kuru vislabāk ir nodot arhitektūras kritiķu tiesai”.
Pēc manām domām tā izskatās labi, bet es nekad neesmu apgalvojis, ka frizūra ir mana pati spēcīgākā puse. Bet manī rada izbrīnu tas, cik bieži man jautā, vai es nenēsāju parūku.
Atbilde: kategorisks nē. Es nenēsāju parūku.

6. Centieties izvairīties no rokasspiedieniem.

Daži administratori tic stipram rokasspiedienam. Es tomēr neesmu stipra rokasspiediena piekritējs. Bieži iznāk saskarties ar to, ka cilvēks, kurš acīmredzami ir saaukstējies, pienāk pie manis un saka: „Trampa kungs, es gribu paspiest Jūsu roku”. Ir zināms, ka tieši šādā ceļā tiek nodoti mikrobi. Bija gadījums, kad cilvēks izgāja no tualetes, nokratot ūdeni no vēl slapjajām rokām. Viņš piegāja pie mana galdiņa un teica: „Trampa kungs, Jūs esat izcils cilvēks. Vai es drīkstu paspiest jūsu roku?”.
Dotajā gadījumā es nolēmu apmainīties ar rokasspiedieniem tāpēc, ka es steidzos un zināju, ka paspiedis viņa roku maltīti vairs neturpināšu.

7. Pakļaujieties saviem instinktiem.

Uzņēmējdarbība nav grupas darbs. Jums ir jāuzticas sev. Jums var būt solīdi akadēmiskie diplomi, bet bez instinktiem Jums būs grūti pacelties uz augšu un tur noturēties.
Tā ir viena no tām tumšajām zonām, kas tā arī paliek mīkla pat tiem, kam piemīt izsmalcināti darījumu instinkti. Eksistē neuztveramas pazīmes, kuras var signalizēt par to, vajag vai nevajag noslēgt to vai citu darījumu, stāties kontaktā ar tiem vai citiem cilvēkiem.

8. Saglabājiet optimismu, bet esiet gatavi neveiksmēm.

Ir pacēlumi un kritumi, bet Jūs varat pārdzīvot tos, ja būsiet tiem gatavi.
Māka sagaidīt problēmas izglāba mani no neapdomātiem enerģijas patēriņiem un izglābs Jūs no nepatīkamiem pārsteigumiem. Pacēlumi un kritumi ir neizbēgami.
Es esmu ļoti uzmanīgs un apdomīgs cilvēks, bet tas nenozīmē, ka esmu pesimists. Sauciet to par pozitīvu domāšanu ar piesardzību pret realitāti

9. Pievērsiet uzmanību detaļām, sīkumiem.

Ja Jums nav zināmi visi aspekti par to, ko Jūs darāt, Jūs pakļaujat un nolemjat sevi nepatīkamiem pārsteigumiem.
Reiz es lasīju par cienījamu neiroķirurgu, kurš bija fanātiski apsēsts ar detaļām, sīkumiem un organizāciju. Viņš gatavojās nākamai operācijai, veicot rīta skrējienu. Domās viņš iztēlojās visas detaļas, atcerējās visu ko zināja, visas grūtības un sarežģījumus, ar ko varētu sadurties. Bet, lai pievērstu uzmanību detaļām, nevajag būt neiroķirurgam.

10. Noslēdziet laulību kontraktus.

Ja es nebūtu noslēdzis laulību kontraktu, šo grāmatu rakstītu cilvēks, kurš būtu daudz zaudējis. Lai aizvestu Ivonnas advokātus uz tiesu, bija nepieciešams autobuss, bet, par laimi, man bija laulību kontrakts.
Draugs, kurš taisījās precēties piekto reizi, man teica: „Esmu tā iemīlējies, ka man nav vajadzīgs laulību kontrakts”. Pēc gada viņa laulība izira, un viņam nācās iziet caur elli.
Viņš bija līdzīgs pārbiedētam kucēnam. Man nepietika drosmes pateikt vārdus, kas bija uz mēles: tu zaudēji!

Autors: walstreet