Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Izstādē „Vide un Enerģija 2012” Ķīpsalā - videi draudzīgi transporta līdzekļi

Redakcija
Redakcija

Starptautiskajā izstādē “Vide un Enerģija 2012”, kas no 18. līdz 21. oktobrim notiks Ķīpsalā, šogad īpaši tiks akcentēti videi draudzīgi transporta līdzekļi un to izmantošana ikdienā – vai tas būtu auto, velosipēds vai motorollers.

Elektroauto un tā uzlādes iespējas
Rūpējoties par vides ilgtspēju un sabiedrības izglītošanu autobūves nākotnes tehnoloģijās. Zaļo tehnoloģiju klasteris un autodīleri izstādē piedāvās uzzināt un apskatīt videi draudzīgos transporta līdzekļus – „Opel Ampera” no „Auto Blitz”, „Florino Electric Combi” no „ROLIS”, „Think City” un „MiaElectric” no „VA Latvia” un citus.

Ķīpsalā tiks prezentēti gan paši automobiļi, gan elektroautomobiļu uzlādes iekārtas. Izstādē varēs novērtēt vietējo zinātnieku izstrādātu un Latvijas uzņēmumā “Eltus” ražotu ātrās un daļēji ātrās elektrouzlādes staciju elektromobiļu uzlādei, kas jau šodien dizaina, funkcionalitātes un cenas ziņā ir konkurētspējīga pasaules tirgū. Varēs iepazīt arī Vācija uzņēmuma „E8Energy” uzlādes staciju piedāvājumu.

Uzņēmums „MMX Energy” izstādē demonstrēs pasaules līdera elektroauto uzlādes iekārtu ražošanā „EFACEC” uzlādes iekārtas un risinājumus. EFACEC produktu klāstā ir iekārtas gan elektroauto īpašniekiem, gan organizācijām ar savu auto parku, gan arī publisko autostāvvietu apsaimniekotājiem.

Pirmoreiz izstādē – izmēģini elektrovelosipēdus!
„Blue Shock Bike” aicina ikvienu izstādes apmeklētāju uzzināt par elektrovelosipēda priekšrocībām, izmēģināt tos un iegūt pirmās Latvijā izsniegtās elektrovelosipēda lietotāja apliecības. Turklāt visi, kas izstādes „Vide un Enerģija” laikā iegūs elektrovelosipēdu lietotāju apliecības, saņems iespēju 2013. gada rudenī izmēģināt pasaulē unikālu elektroauto „Tesla Model S” un citus īpašus pārsteigumus no „Blue Shock Bike”.



Noderīgi semināri ikvienam
Izstādes laikā notiks arī semināri, kur interesentiem stāstīs par vides, tautsaimniecības un cilvēka ieguvumiem, izmantojot alternatīvos transporta līdzekļus.

19. oktobrī Zaļo tehnoloģiju klasteris rīko semināru „Atjaunojamā enerģija mūsu transporta līdzekļos”, kurā tiks analizēts elektriskās piedziņas automašīnu, eletrovelosipēdu un citu lēngaitas transportlīdzekļu pielietojums mūsu ikdienā. Tajā eksperti un interesenti diskutēs par elektriskās piedziņas automašīnām – kādi ir praktiskie ieguvumi, cik tālu ar šādu auto var tikt, kā uzlādēt savu auto un kas notiks ar baterijām pēc 5 gadiem. Diskutēs arī par pārvietošanos ar elektovelosipēdiem - cik tas izmaksā, kur un kā tos var uzlādēt, kādi vēl e-transporta līdzekļi pieejami Latvijā un kāpēc cilvēki izvēlējušies tos lietot.

20. oktobrī notiks seminārs „Ilgtspējīga pilsētas transporta attīstība – elektromobiļi”. Seminārā varēs uzzināt par atbalstu elektromobiļu ieviešanai, uzņēmumu pieredzi elektromobiļu ekspluatācijā, to izmantošanas iespējām taksometru pakalpojumos, bezizmešu pilsētas transporta risinājumiem, tāpat klausītāji varēs noskaidrot visu par elektromobiļu un ar to saistītā inventāra un elementu ražošanu un izstrādi Latvijā, elektroauto uzlādes iekārtām un citiem jautājumiem.

20. oktobrī notiks arī seminārs par DRIVE-H2O.LV ūdeņraža sistēmām automašīnām, traktortehnikai un kuģiem. Tajā stāstīs par jaunu sistēmu, kas ļauj ievērojami samazināt degvielas patēriņu,- lietojot klasisku degvielu (benzīns, dīzelis, vai autogāze) maisījumā ar ūdeņradi, kas tiek ražots tieši Jūsu automobīlī elektrolīzes procesā. Rezultātā tiek palielināts oktānskaitļa lielums gaisa un degvielas maisījumam, kas dod iespēju degvielai sadegt gandrīz pilnīgi samazinot izmešu daudzumu.

Kā zināms, no 18. līdz 21. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 8. starptautiskā enerģētikas, energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju izstāde “Vide un Enerģija 2012”, kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, energoapgādes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi un atjaunojamās enerģijas resursu efektīva izmantošana. Izstādē uzņēmēji ir aicināti smelties idejas jaunam biznesam, apzināt iespējas uzņēmējdarbības attīstībai un atrast jaunus sadarbības partnerus, kā arī izzināt, ko piedāvā jaunākās energoefektīvās tehnoloģijas. Savukārt ikviens interesents izstādē varēs uzzināt, ko varam ieviest savā ikdienā no piedāvātā jauno tehnoloģiju klāsta. Apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem saules, vēja un citu dabas resursu efektīvā izmantošanā energoapgādē, ko piedāvās uzņēmēji no Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Zviedrijas, Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm.

Izstādē tiks prezentētas energoefektīvās siltumapgādes un mājokļu siltināšanas tehnoloģijas, videi draudzīgas apkures sistēmas, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtas, notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas rūpnieciskajā un individuālajā sektorā. Tāpat varēs uzzināt, kā energoefektivitātes uzlabošanai saņemt ES atbalsta finansējumu un ietaupīt pašu līdzekļus.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Rīgas Enerģētikas aģentūru. Izstāde “Vide un Enerģija 2012” ir viens no Rīgas enerģētikas dienu oficiālajiem pasākumiem.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izstāde mājokļa labošanai un interjera pārvērtībām “Māja. Dzīvoklis 2012”. Abas izstādes var apmeklēt ar vienu ieejas biļeti.

Darba laiks:
18. oktobris 11.00–18.00
19.–20. oktobris 10.00–18.00
21. oktobris 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:
Pieaugušajiem – Ls 3,00
Bērniem no 7 līdz 18 gadiem – Ls 2,00
Pensionāriem – Ls 2,00
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) – Ls 8,00