Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Stipras snigšanas laikā autovadītāji bez maksas varēs izmantot sabiedrisko transportu

"Sākot ar ceturtdienu, 13. decembri, Rīgas autovadītāji stipras snigšanas laikā, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību, sabiedriskajā transportā varēs pārvietoties bez maksas", norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. "Šie braukšanas atvieglojumi tiek ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglojotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu", saka domes priekšsēdētājs.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Pašvaldība informēs par prognozēto snigšanu jau iepriekšējā dienā.

Informāciju, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, varēs atrast pašvaldības interneta vietnēs sniegs.riga.lv , Rīgas pašvaldības portāls , kā arī par to tiks informēti plašsaziņas līdzekļi.

Atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, Rīgas domes Satiksmes departaments brīdina, ka naktī uz ceturtdienu Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana, kas turpināsies līdz pēcpusdienai. Saskaņā ar prognozēm, sniega segas biezums var pieaugt par 6 – 10 centimetriem. Līdz ar to jau rītdien, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, iedzīvotāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas.

Intensīvas snigšanas apstākļos pašvaldība aicina iedzīvotājus pēc iespējas izvairīties no personīgo transporta līdzekļu izmantošanas un pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Savukārt, izmantojot personīgo transportu, jārēķinās ar to, ka ir jāplāno vairāk laika ierasta maršruta mērošanai, tāpēc aicinām plānot laiku ceļam, paredzot tam papildus 15-20 minūtes.