Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Turpinās bezmaksas lekciju cikls grūtniecēm un jaunajiem vecākiem

Redakcija
Redakcija

Tirdzniecības parkā (t/p) Alfa 7. martā plkst. 12.00 notiks šī gada pirmā lekcija ciklā Chicco Info stundas, ko vadīs pieredzējusī psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande. Uz bezmaksas informatīvajām lekcijām ir aicinātas grūtnieces, jaunās māmiņas, tēti, kā arī ikviens interesents.

“Bērna ienākšana ģimenē ir pārmaiņu laiks, un vecākiem rodas daudz jautājumu ne tikai par grūtniecības fizioloģiskajām, bet arī tās emocionālajām un psiholoģiskajām norisēm. Vērojot lielo ieinteresētību pagājušā gada lekcijās, esam priecīgi turpināt sadarbību ar Chicco arī šogad, sniedzot topošajām ģimenēm labu veidu, kā atrast atbildes uz daudziem neskaidriem jautājumiem, kliedēt šaubas un sastrukturizēt domas, kas saistītas ar tik svarīgo notikumu dzīvē – bērna ienākšanu pasaulē,” – t/p Alfa vadītāja Irīna Toropova.

Lekciju cikla galvenā ideja ir iedvesmot jaunos vecākus, iepazīt mazuli un darīt viņu laimīgu. Iepriekšējā gadā Chicco Info stundu laikā psiholoģe un psihoterapeite Diāna Zande dalījās pieredzē par tādām tēmām kā bērna ienākšana pasaulē, jaundzimušā periods, mazuļa attīstības galvenie stūrakmeņi, mazuļa uzturs un piebarošana. Savukārt šogad pirmās lekcijas tēma būs “Kas nosaka mazuļa uzvedību pirmajos dzīves gados?”

Lekciju vadītāja, psiholoģe Diāna Zande: “Pirmā nodarbība būs par to, kā bērna iedzimtie aspekti – temperamenta agrīnās iezīmes – un vides ietekme nosaka to, kā viņi piedzīvo pasauli un reaģē uz notiekošo. Kāpēc daži mazuļi ir mierīgi, bet citi viegli satraucas, daži aktīvi pēta pasauli, bet citi lēni iejūtas jaunā vidē? Ko nozīmē “mazāk ir vairāk” un kāpēc tas ir svarīgi bērna pirmajos dzīves mēnešos? Nodarbībā pārrunātais palīdzēs labāk izprast gan savu mazuli, gan arī pašiem sevi.”

Tikšanās noslēgumā paredzēts laiks diskusijām un atbildēm uz interesējošiem jautājumiem. Plānots, ka izzinošās bezmaksas lekcijas norisināsies reizi divos mēnešos – maija, jūlija, septembra un novembra mēnešos. Tāpat arī ikvienu apmeklētāju gaida dāvanas no Chicco. Ieteicams iepriekš pietikties Chicco mājaslapā chicco.lv sadaļā Kontakti. Aktuālā informācija par pasākumu pieejama Alfa, kā arī t/p Alfa Facebook lapā.