Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:323, Did:0, useCase: 3


Kas jādara, lai fotogrāfijas izdotos

Vēlamies dalīties dažos vienkāršos, bet ļoti efektīgos ieteikumos, kuri palīdzēs jums ievērojami uzlabot savas brīvdienu fotogrāfijas. Taču pirms sākat, apzinieties, ka jūsu cerībām ir jābūt reālistiskām. Jūsu mērķis ir labākā un visskaistākā fotogrāfija, uz kuru skatoties jūs justos apmierināts ar savu izskatu – taču, ja domājat, ka šie padomi liks jums uzreiz izskatīties kā filmu zvaigznei, tad viss, ko jūs iegūsiet, būs rūgta vilšanās. Tomēr daudz ko var paveikt lietas labā ar pavisam niecīgiem paņēmieniem.

1. Izmēģiniet savu skaistāko smaidu!

Lai nākamajās fotogrāfijās jūs izskatītos labi, paņemiet vecās un atrodiet tās, kurās jūs sev patīkat vislabāk. Kāds bija jūsu smaids? Vai tas patiešām bija smaids vai arī jūs vienkārši skatījāties debesīs un sapņojāt?
Tas nav tik būtiski. Atcerieties šo mīmiku – muti, acis un vaigus, un praktizējiet to spoguļa priekšā.

2. Izvairieties no tiešas gaismas!

Tieša gaisma, it īpaši saules gaisma, liek mainīt sejas izteiksmi – liek mirkšķināt vai pat samiegt acis. Rezultātā jūs mēģināsiet skatīties fotoaparāta objektīvā un aizmirsīsiet par smaidu. Iznākums būs katastrofa.
Izvairieties no spilgtas gaismas un saules. Atrodiet tādu pozīciju, kurā uz jums nekrīt tieša saules gaisma. Ja tomēr nevarat no tās izvairīties, palieciet galvu uz sāniem vai arī uzlieciet saulesbrilles. Varbūt tas slēps no kameras jūsu acis, taču smaids paliks tik pat pavedinošs.

3. Neskatieties tieši objektīvā!

Dabiski fotogēniskiem cilvēkiem fotoaparāts ir Dieva dāvana, jo tas palīdz noslēpt “defektus” un izcelt “efektus”. Daļa cilvēku ir iemācījušies izmantot šo mākslu savā labā: viņi ir sapratuši, kā ar to manipulēt un izskatīties ļoti fotogēniski.
Daudzi cilvēki pozējot izskatās samāksloti, kamēr citi ir noskaidrojuši, kura ķermeņa daļa ir fotogēniskākā. Seja un ķermenis nav simetriski, tādēļ jums ir jāatrod, kura ķermeņa daļa fotogrāfijās izskatās vislabāk.
Iespējams, ka vienā pusē mati izskatās labāk, nekā otrā vai arī pareizajā leņķī jūsu lielais deguns neizskatās tik liels. Taču nekad neskatieties tieši objektīvā.
Ja nespējat izdomāt, kādā rakursā labāk sevi izcelt, pajautājiet padomu draugiem vai fotogrāfam.

4. Mirkšķiniet tieši, pirms atveras objektīvs!

Kad esat noskaidrojis savu skaistāko smaidu, pavirzījies tālāk no tiešas gaismas un skatāties objektīvā tikai ar acs kaktiņu, atcerieties arī par pēdējo padomu – nomirkšķiniet tieši, pirms kamera nostrādā. Tā jūs nekad netiksiet „pieķerts” aizvērtām acīm, un jūsu skatiens būs jauks un svaigs.

     [+] [-]

, 2015-01-16 16:09, pirms 9 gadiem
Baidos, ka pozējot "pēc receptes"iznāks saviebies "koka dieviņš".Ar tādiem pilni amatieru fotalbūmi. Binde pirmā seansa laikā pat filmu neielādēja kamerā, līdz modelis/e kļuva atraisīts kameras priekšā. Samākslotība bildēs ir gan modeļa, gan fotogrāfa kļūdas.