Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:290, Did:0, useCase: 3


Numerologs: vārda maiņa kā pēdējā iespēja

Redakcija
Redakcija

Pēdējā laikā publiskā telpā izskanējušas vairākas ziņas par sabiedrībā zināmu personu vēlmi mainīt vecāku dotos vārdus. Saistībā ar to pieminēta arī senā zinātne numeroloģija. Latvijas Numerologu biedrības vadītājs Kristaps Baņķis pauž viedokli par vārda maiņu.

Vispirms medijos parādījās ziņa, ka aktrise Dārta Daneviča reiz tika saukta par Inesi, bet sabiedrisko domu „uzspirdzināja” Viesturs Dūle, izsludinot latvietim netipisku jaunvārdu pieņemšanu.

„Gan budismā, gan kristietībā pirmais bija vārds. Tur katrs burts veido savu enerģiju, bet šiem vārdiem nav nekādas asociācijas,” "Sestdienā" klāsta V. Dūle, kurš pārtapšot par Zuargusu. Uz jautājumu, no kurienes šāds vārds cēlies, tapināmās partijas „Skaistā nākotne” (numeroloģiskais burtotājs uzrāda – 59/5) varonis-vadonis paskaidro: „Šie vārdi tiek veidoti katram atsevišķi un ir ņemti no tādas vēsturiskas un senas mācības kā numeroloģija. Ja kāds vēlas, var lūkot tajā iedziļināties un izprast.”

Paldies, ka piedāvāji. Es vēlos! Un katru dienu un profesionāli to arī daru pēdējos piecus gadus.

Kā konsultants esmu bijis "numeroloģiskais krusttēvs" gana daudzu jaundzimušo bērnu vārda izvēlē. Turklāt uzvārdu maiņas – pirmslaulības vai laulātā – labvēlīguma noskaidrošana ir normāla numerologa ikdienas prakse. Esmu praksē un dzīvē vērojis, kas notiek ar cilvēkiem, kuri maina uzvārdus. Arī numerologi.lv projektā „Pats sev numerologs” ir iestrādāta iespēja apskatīties, kā mainīsies personība, mainot uzvārdu.

Pats nāku no ģimenes, kur kalendārā neierakstītie vārdi ir četriem ļoti tuviem radiniekiem. Turklāt tēvs un meita savus vārdus latviešu vārdu klāstā ierakstījuši pirmoreiz. Viņiem tie doti kopš dzimšanas. Šādiem bērniem, kuri aplaimoti ar vienreizīgiem vārdiem, to skaņu vibrāciju ceļš jāveido pašam. Aiz viņu muguras nestāv citi tāda paša vārda nesēji. Cik tas ir viegli vai sarežģīti, analizējams katrā individuālā gadījumā. Pavisam noteikti neparastu vārdu došanai nevajadzētu būt pašmērķim.

Ar vārdu patiešām var pateikt daudz, celt un arīdzan nogremdēt. Daži numerologa-profesionāļa secinājumi.

Pirmkārt, numeroloģijas stūrakmens ir atziņa, ka katru burtu pēc konkrētas valsts alfabēta var pārvērst skaitļos. Ppamatskaitļi no 1 līdz 9 nes noteiktu vibrāciju kā apziņas un attiecīgi uztveres pieraksta veids. Lai ko domātu un vēlētos cilvēki, tik un tā zemapziņas līmenī uztveram un reaģējam uz noteiktu skaitļu/burtu vibrācijām. Šo zināšanu pārvaldīšana ļauj labāk izprast sevi un savu vārdu spēku.

Otrkārt, personas vārds viennozīmīgi ir piesaistāms dzimšanas datiem. Numerologs nevar noteikt bērnam labvēlīgāko vārdu, kamēr nav zināms viņa dzimšanas brīdis kā noticis fakts. Tā ir individuāla izvēle, paņēmiens, kad vispirms cenšas sabalansēt bērna vārda un uzvārda vibrācijas ar konkrētiem dzimšanas datiem, neaizmirstot, ka bērns piedzimis konkrētā ģimenē, konkrētiem vecākiem, kuri vismaz līdz viņa 16 gadiem uzņemsies rūpes, audzināšanu. Arī tas numerologam jāņem vērā. Tas jāatceras arī maniem amata brāļiem. Lai neuztaisām debesu eņģeli, kurš ar vecāku veidoto ikdienu vispār nav savienojams.

Treškārt, tieši vecāki bieži vien šķietami neizprotamu jūtu, prāta un savstarpējo radurakstu attiecību ķīmijas rezultātā dod vārdu, ar ko dzīvē soļosim uz priekšu.

Kā numerologs redzu, ka vecāki parasti izvēlas vārdus tieši atbilstoši tām skaitļu vibrācijām, kas pulsē pašos. Piemēram, vecāku Dvēseles skaitlis (vārda un uzvārda patskaņu summa) ir 9. Un izvēlas vārdu A r t ū r s, kas arī nes devītnieka vibrācijas. Tā ir vecāku izvēle, kam, Dievs dod, jāsakrīt ar pašā bērnā (datos) iekodētajām vibrācijām. Tādēļ vienmēr esmu teicis vecākiem: vienalga, cik vārdu variantu izvēlēts pirms dzemdībām, bērnam nākot pasaulē ieklausieties mazā un savā sirsniņā, kurš no vārdiem pielīp kā uzliets. Un te nu mātes intuīcija ir svarīgākā...

Jāatzīst, ka dažiem vecākiem emociju uzplūdā īsta skaidrība tā arī nerodas un, vēlot bērnam tikai labāko, talkā ņem numerologa padomu. Praksē ir bijuši gadījumi, kad abu vecāku pozīcijas vārda izvēlē ir tik pretrunīgas, ka bērns pusotru mēnesi dzīvo bez vārda...

Ceturtkārt, katrā kultūrā ir sava tradīcija, kad tiek dots vārds un kā tas tiek izvēlēts. Piemēram, starpkaru Latvijā bija populāri dot divus vārdus, no kuriem otrs bija krustēva/krustmātes. Latvijā vārds ir spēcīgs, jo ne visām tautām ir vārdadienu kalendāri... Zināma tradīcija ir no paaudzes paaudzē dot vienu vārdu visiem dzimtas vīriešiem, piemēram, Jānis.

Piektkārt, vārds nes individuālo nokrāsu, bet uzvārds atspoguļo dzimtas enerģiju. Numeroloģiski analizējot personu, izdala atsevišķi vārdu un vārda/uzvārda summu. Tādēļ mainot uzvārdu/vārdu, var nomainīties pat 4 no 5 būtiskiem numeroloģiskā koda skaitļiem. Rakstura pamats un dzīves uzdevumi/karma paliek viens, jo to apzina dzimšanas dati. Bet vārds un uzvārds ievibrē cilvēka spējas, motivāciju, iekšējo spēku, personības atspoguļojumu citu acīs. Būtiski, vai ne?! Ideāli, ja tas saskan ar personas dzīves pamatuzdevumiem, nevis visu laiku nākas sev likt spieķus riteņos...

Individuālā izvēlē nav viennozīmīgas atbildes, vai sievietei palikt meitas uzvārdā vai pieņemt vīra uzvārdu. Tomēr vispārinot no konkrētiem gadījumiem, kur patiesi var būt visādi, daudzu tautu tradīcijās „sieva iziet pie vīra”, tātad ieiet vīra dzimtā – uzvārdā. Modernie uzvārdu salikumi attiecīgi nes jaunu – dublētu dzimtas enerģiju. Tā ir sarežģītākā izvēle, jo atbilstoši personībai var gan apvienot no dzimtām kā pozitīvo, tā negatīvo enerģiju. Tas ir atkarīgs no dzimtas, no personas un daudziem citiem faktoriem.

Tātad vārds nedzīvo viens pats par sevi, tas radies konkrētās valsts kultūras un tradīciju, vecāku un dzimtas izpratnes un dzimšanas datu kontekstā.
Vārda maiņas (ne)spēks

Atliek noskaidrot atbildi uz Šekspīra cienīgo jautājumu: mainīt vai nemainīt vārdu? Puspajokam varētu teikt, ka vārdu ieteicams mainīt vien tad, ja to vairs neatceras.

Mainot vārdu, būtiski var mainīties izpratne, kā realizēt savu dzīvi, kā piepildīt karmas trauku. Padalīšos būtiskākajās atklāsmēs par vārda spēku no numerologa prakses. Šoreiz mazāk pieskaršos uzvārda maiņai, kas arī ir ļoti interesants temats.

„Kā sauc, tā atskan," vēsta paruna. Kādā vārda nosauksi – tā dzīvosi. Vārda izvēle ir svarīga, jo uztveres līmenī dod priekšrakstu, ko no cilvēka gaidīt, kāds būs viņa izpausmju veids. Attālās līdzībās runājot, diez vai jaunu kuģi vajadzētu saukt par „Titāniku”. Diemžēl vārda izvēlē mēs daudzus šos simboliskos klupienus neredzam.

Vārds ir visbiežāk lietotais ikdienas saskarsmē, ar to sākas iepazīšanās.

Jāsaprot, ka vecāku dotais vārds nekur un nekad nepazudīs. Tas kā datora mātesplate darbosies visu mūžu, pat apaudzēts ar neskaitāmiem citiem. No dzimšanas apliecības jau neizdzēsīsi.

"Dvēsele pagātnē ir gana daudz pieredzējusi un zina, kas tai tagad vajadzīgs. Tā tiecas augšup pa Lielo Spirāli, pati izvēlas "Es" iemiesošanās skaņas, kuru kopējā summa palīdz tās centienos." (F. Kempbels).

Ezotēriķi mīl teikt, dvēsele izvēlējās konkrētus vecākus, kas iemieso to zemes dzīvē noteiktā datumā un ar noteikta vārda vibrāciju. Tātad ego līmenī cilvēkam pašam jāsaprot, ka dvēseles ceļā izvēlētais vārds nav nejaušs, tas iemieso (ne)apzinātu jēgu. Tādēļ dumpinieciska vēlme sacelties pret esošo vārdu bieži vien var kaitēt pašam.

Ja bērnam doti divi un vairāki vārdi, tad visos reizē arī jāsauc. Vismuļķīgākais, ko esmu dzirdējis, ka bērnu ar diviem vārdiem ilgus gadus sauc sen pielipušā iesaukā. Acīmredzami vecāku izvēle bērnam (datiem) nepiestāv un kontaktā ar viņu saskata citu vibrāciju, kurai atbilstoši arī sauc. Lieki teikt, ka tas bērna apziņā rada lielus konfliktus un –attiecīgi arī dzīves grūtības. Cilvēks jāsauc īstajā vārdā!

Kā numerologs vienmēr ņemu vērā, lai vārds būtu labskanīgs visās tā izpausmēs, proti, ir harmonijā ar pašu personu, raksturu un dzīves uzdevumiem/likteni, un sakritīgs ar citu redzējumu. Ja nav – tad rodas iesaukas, palamas u.tml. Jāatzīst, ka bieži vien tā arī ir labāka izvēle par paša vārdu...

Sakrālie vārdi, kas nākuši apgaismības ceļā vai Skolotāja doti, jau ir cits stāsts. Bet tā reti ir paša aplaimotā gribas/izdomas akts, lai vēlāk plātītos un sabiedriski vicinātu pasi. Tāpat ir ar kristāmajiem vārdiem, ko numeroloģijā izmanto kā „skaitlisko sargeņģeli”, stiprinot personas garu un pietušējot cilvēciskās vājības. Šo vārdu tur slēptu no svešiem.

Ja kādam patiesi līdz sirds dziļumiem nepatīk viņa vārds, tā patiesi jau ir problēma. Mana pārliecība ir, ka neprasmīga vārda maiņa esošās problēmas vietā radīs jau trīs problēmas. Kā? Skaidroju: 1. problēma – esošais vārds, kas nekur nepazūd. 2. problēma – jaunais vārds. Un 3. problēma – abi kopā.

Nomainot vārdu/uzvārdu, uzreiz jau nekas būtiski nemainās. Tas būtu salīdzināms ar došanos ārpus valsts, kur bieži mani draugi uzjautrinās, kā ārzemēs tiek locīts vārds Kristaps. Kļūstu te par Kristos, te Kristoferu u.c. variācijās. Pamainās, protams, vārda skaņa, bet, kamēr pasē to neierakstīsi, tikmēr nozīmīgu pārmaiņu nebūs.

Nedaudz atšķirīgi ir ar svešās zemēs ilglaicīgi iemantoto vārdu, uzvārdu, pilsonību, ko nosaka vietējās kultūras un valodas īpatnības. Numeroloģijā skaitļi seko alfabētam – rakstībai. Lūk, tas var būtiski mainīt numeroloģisko kodu. Bet tas ir plašāks temats, kas daudziem patiesi paver būtiskas iespējas palikt pašam, reizē sekmīgāk realizēt sevi, teiksim, Londonā.

Prakse liecina, ka jaunieguvumam atbilstošās vibrācijas sāk nostiprināties pusotra līdz divu gadu laikā. Bieži vien to var novērot laulības dzīvē, kad jaunā sieviete no ballīšu karalienes kļūst par gādīgu mājsaimnieci, vai otrādi. It kā jau „zīmogs pasē” neko nemaina, bet, redz, uzvārda maiņa var pamainīt motivāciju, atklāt jaunas spējas...

Numeroloģija to palīdz noskaidrot. Tomēr vienmēr atmiņā paliks nospiedums par laiku, kad „es biju citādāka”. Kā nu ne, ja, teiksim, tā dzīvots divdesmit un vairāk gadus. Tas pats arī ar vārdu. Ilgus gadus valkātā vārda (ne)spēks vienmēr būs turpat līdzās. Tikai daži to veiksmīgi apmainīs pret „ancuku”, kas der kā uzliets. Vairums no vilka mukdami, uzskries lācim.

Un vēl, pirms ko darīt vai paveikt, kamēr tas nav noticis – īpaši ar vārdiem – neplātās. Tos tur sevī, kamēr realizē. Kas skaļi bazūnē, tam patīk plātīties un nekas nesanāks – noskaudīs, tā runā tautā. Ar vārdu jāzina, ko paveikt! Vārds ceļ, bet vārds var arī nogremdēt!

Tādēļ tas ir retorisks jautājums, vai mātei vajadzēja 15.08.1973. (summa 34/7) dzimušu puiku saukt par Viesturu (41/5) vai par Zuargusu (34/7)? Vai varbūt vajadzēja piedzimt Indijā vai Spānijas daudzvārdu došanas tradīcijā? Varbūt Viesturam kā jaunu pirmsākumu vajadzīgs radīt dēlu vārdā Zuarguss? Bet tā jau individuāla izvēle un saprašana.

Numeroloģija ir spēcīga individuālā piegājienā, bet tajā ir arī uzstādījumi, tehnikas, metodoloģija (kā jau zinātnē), kuras pārvaldot, vairākos būtiskos punktos mans skatījums nekādi nesakrīt ar iespējamo Zuargusa kungu.

Jebkurā gadījumā Viestura Dūles piemērs ir interesants, lai to kāds students izskatītu numerologa sertifikācijas eksāmenā. Ar atsaucēm uz numeroloģiju tas publiski jau atļauts.

Katrs pats var izburtot savu vārdu un noskaidrot skaitļu vibrācijas – www.numerologi.lv Burtotājā.

Kristaps Baņķis- sertificēts numerologs, Latvijas numerologu biedrības dibinātājs un vadītājs, plašāk pazīstams arī kā sertificēts astrologs un Mēness kalendāra ieviesējs un popularizētājs Latvijā.

     [+] [-]

, 2012-10-05 19:00, pirms 11 gadiem
interesanti

     [+] [-]

, 2012-10-05 19:27, pirms 11 gadiem
paldies!

     [+] [-]

, 2012-10-05 20:36, pirms 11 gadiem
Labs,pamaaco's,lietderiigs raksts. Veelams iepaziities.