Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:437, Did:0, useCase: 3


Mājas Pudža - altāris, sakrāla vieta, kas enerģētiski attīra mājvietu

Redakcija
Redakcija

Pudža ir sens vēdiskās tradīcijas pasākums, ar kura palīdzība notiek Kosmisko Pirmsākumu invokācija, kas vienlaicīgi darbojas, kā ļoti spēcīga upaija. Pudža ir mūsu apziņas vienotība ar kādu no šiem Sākumiem. Tā ir gan sakrāla vieta, gan sakrāls rituāls. Šis rituāls var būt gan ļoti sarežģīts, kurā tiek izmantoti ļoti daudz komponentu, kā arī samērā vienkāršs pasākums, ko var veikt jebkurš. Pudžas procesā tiek pielietotas tādas vēdiskās zināšanas, kā Mantra- joga, Jantra- joga, Džajotiš un Vāstu- šastra.

Mājas Pudža - altāris, sakrāla vieta, kas enerģētiski attīra mājvietu, kā arī ir vieta, kur veidot saikni ar Kosmisko Pirmsākumu spēkiem, kā Dēvas un Grahas. Pudžu jānovieto mājas vai telpas ziemeļu austrumu pusē.

Pudža ir kvadrāta formas, tas var būt, piemēram – galdiņš, plauktiņš, vitrīna vai vieta uz lielāka galda, atkarībā no apstākļiem un iespējām. Uz Pudžas novieto gan svarīgas, gan sakrālas lietas, kā tuvinieku fotogrāfijas, garīgā skolotāja foto, savu un mājinieku Džanma Kundali(dzimšanas karte), Dēvu pratima vai murtiju(dievību simbolizējošs 2D vai 3D attēls) un jantras. Uz Pudžas liek arī Prasādu - atsevišķs trauciņš ar veģetāru barību, ar to tiek svētīts ēdiens, pēc rituāla beigām ziedoto ēdienu iejauc kopīgajā ēdiena traukā.

Rekomendējamie priekšmeti mājas pudžas ierīkošanai:

Tai nepieciešams balts audekls pamatam, galdauts, lampāda vai svece, bati(virāka kociņi), ziedi, Ištadēvas (personīgā dievība) attēls vai jantra, zvaniņš vai vel labāk - gongs, malas - speciālas krellītes mantru skaitīšanai ar 108 bumbiņām, jantra vai attēls Ganešam un Lakšmi, var izmantot kombinēto Subh Labh Jantru. Aizsardzībai - Maha Mritundžaja Jantra. Veselībai - Rog Nirvan Jantra, labklājībai - Kubera Jantra un Kandathara Jantra. Jantras grahām - atbilstoši katrai dienai savu, kā arī tās jantras, kas attiecas uz aktuālajām dzīves sfērām pēc Jyotish speciālista ieteikuma. To visu novieto uz Pudžas.

Pudžas praktizēšana

Pudža ir ir arī rituāls un ziedojums - speciāli atvēlēts laiks un ieguldīta darbība pozitīvās karmas veicināšanā.

1.Nosēžaties kādā no meditatīvajām asanām (pozām) mājas altāra priekšā- ģenerālā Pūdža. Lai izvēlētā jantra atrodas uz Pūdžas iztieptas rokas attālumā un acu augstumā.

2.Tiek aizdedzināta Gī lampāda vai svece, aizkūpināts bati.

3.Trīs reizes skandē mantru AUM.

4.Uzsist uz gonga.

5. Paņem malu(krellītes), viena bumbiņa- viena mantra. Tad skaitīta mantru Ganešam.

6. OM GAM GANAPATAJE NAMAH 108 reizes.

7.Velta mantru savai Išta Dēvai 108 x.

8. Skaita mantru tās dienas grahai(pār katru dienu valda noteikta graha) 108 x.

9. Pēc tam seko dhiana(meditācija) kādai no aktuālajām jantrām, kā attiecībām, finansēm, darbam, veselībai utt. Tāpat skaita mantru 108 reizes. Var noformulēt vēlamo, ar aizvērtām acīm vizualizēt vēlēšanos, kā notikušu faktu, jo Jantra Jogas laikā ļoti spēcīgi aktivizējas prana(universālā enerģija), kas dod spēku mentālajai, psihiskajai enerģijai, to pārvēršot reālos dzīves notikumos- vēlamā realizācijā.

10.Beidzot pudžu noskandē mantru Aum, tad HARE OM TAT SAT, OM ŠANTI ŠANTI ŠANTI.

11.Uzsit uz gonga.

Var pasākuma laikā klausīties mantru audio ierakstus. Jo regulārāk Jantra Joga tiek praktizēta, jo spēcīgāka enerģija- prana tiek ģenerēta. Parasti rezultāts nāk pēc 40 – 90 dienām. Protams, viss atkarīgs, cik bieži un motivēti rituāls tiek veikts. Arī kāda ir karmiskā pretestība, jo sarežģītāka ir karma kādā no dzīves sfērām, jo lielāka enerģija ir jāiegulda tās harmonizēšanā. Izpratne un garīgā prakse - veids apziņas transformēšanai un savas dzīves sakārtošanai.

Papildus ieteikumi

Vēlams veikt pudžas praksi divas stundas pēc ēšanas. Uzvilkt pasākumam speciāli atvēlētu apģērbu, kas var saturēt tās dienas grahu krāsu. Veikt pranajamu(speciāli jogas elpošanas vigrinājumi). Meditācijas laikā būt uzmanīgam ar uguni, to neatstāt bez uzraudzības!