Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:278, Did:0, useCase: 3


Feng Shui (Fen Šui) krāsu terapija

Izvēlies atbilstošu krāsu pielietojumu savam birojam vai mājai, lai piesaistītu veiksmi un panākumus.

Melns

Fen Šui melns simbolizē ūdeni un balts- zeltu vai metālu. Lai gan nevienai krāsai netiek dota priekšroka, svarīgi atcerēties, ka melnu krāsu nekad nevajadzētu izmantot griestiem un jumtiem. Melns virs galvas vienmēr rada briesmas. Nevajadzētu lietot melnu krāsu sienām, griestiem un paklājiem, kas radīs lielus, melnus laukumus.

Balts

Labāk krāsojiet griestus un sienas baltas. Balta ir izteikta jan krāsa (pretēji melnai, kas ir iņ) un simbolizē pārticību. Daudzās kultūrās baltais ir sēru krāsa, taču ne koši baltais. Sēru baltais ir maisaudekla krāsa jeb pelēkbalts- tā ir iņ krāsa. Koši baltā krāsa ir jan krāsa, un tā ir ļoti labvēlīga.

Sarkans

Tā ir dienvidu puses krāsa, un šīs krāsas toņi uz dienvidiem varētu nest lielu veiksmi. Ja vēlies aktivizēt sarkano toņu gammu, no visiem sarkanajiem toņiem izvēlies persiku krāsu un izmanto to dienvidu, kā arī rietumu pusē, lai simboliski "savaldītu rietumu tīģeri". Vari izmantot Fen Šui krāsu terapiju tapetēs, aizkaros un paklājos- visā mīkstajā aprīkojumā.

Zaļš

Zaļš ir naudas krāsa, īpaši, ja tā ir aktivizēta un dominē dienvidaustrumu pusē. To var veiksmīgi izmantot arī austrrumu pusē. Ja vēlies, izmanto dažādas zaļā kombinācijas, tomēr vairāk aktivizē koši zaļo, kas simbolizē pavasara plaukumu. Izmanto mākslīgos zīda kokus ar košām lapām, lai pieaugtu tavi ienākumi.

Zils

Tā ir ūdens krāsa. Zilo var izmantot austrumu, dienvidaustrumu un ziemeļu pusē. Tomēr nepārspīlē, jo ūdeni nekad nevajag aktivizēt pārlieku lielos apjomos.

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:58, pirms 14 gadiem
Vai avr uzzzināt par dzeltenās krāsas ietekmi un izmantošanu interjerā?

     [+] [-]

, 2011-04-02 16:49, pirms 13 gadiem
Dzeltenie toņi ir labvēlīgi un dzīvespriecīgi. Uzskata, ka spēcīgi dzeltenie toņi veicina smadzeņu darbību. Tā ir saules, siltuma, optimisma un enerģijas krāsa. Dzeltenā ir intelekta krāsa, kas sevī ietver transformācijas spēku. Tā ir kā ceļš no neapzinātā uz apzināto. Šī krāsa cilvēkam palīdz izprast un sasniegt gan garīgās, gan materi¬ālas vērtības. Tā ir ļoti aktīva un radoša krāsa, kas palīdz koncentrēt spēku un uzmanību vēlamajā virzienā, lai varētu sasniegtu mērķi.
Krāsu analītiskajā psiholoģijā dzeltenā krāsa norāda uz tieksmi pēc neatkarības un uztveres horizonta paplaši¬nāšanas. Šī krāsa liecina arī par cilvēka vēlmi atrast dzīves jēgu un paplašināt komunikācijas sfēru. Šī krāsa ir īpaši ieteicama cilvēkiem, kam grūti uzsākt sarunu, izteikties un dibināt kontaktus. Tā attīsta komunikabilitāti.
dzeltenā krāsa izsaka lielu prieku, dzīvību un sauli, bet netīri dzeltenā krāsa mito¬loģiski nozīmē greizsirdību, skaudību, neuzticību un ķildas. Tāpēc vienmēr, runājot par krāsām, ir jāņem vērā, vai runa ir par gaišu, tīru spektra toni vai par jauktu un netīru. Šī krāsa stimulē limfātisko, asinsrites un gremošanas sistēmu. Īpaši tā stimulē aizkuņģa dzie¬dzera un zarnu darbību.
Dzeltenās krāsas pozitīvās izpausmes ir veiklība, apķērība, prieks, oriģinalitāte, uzņēmība, godīgums un pārliecinātība par sevi.
Dzeltenajai krāsai ir daudz dažādu nianšu un nokrāsu, bet maksimāli pozitīva izpausme ir tikai tīri dzeltenajam (spektrālajam). Tiklīdz dzeltenai krāsai tiek piejaukta brūngani pelēka, zaļganpelēka vai melna krāsa, dzeltenā kļūst netīra un iegūst negatīvu nokrāsu. Šādi toņi ir saistīti ar žēlabām, sūdzībām, neapmierinātību, neuzticību. Cilvēki šādu toņu ietekmē jūtas nemīlēti un nelaimīgi. Šādas krāsas nianses ir saistītas ar gremošanas traucējumiem un pro¬blēmām personīgajā dzīvē. Tā attīra un atjauno organisma vitālos spēkus, labi palīdz depresijas ārstēšanā, kā arī atjauno ticību saviem spēkiem.
Spilgti dzeltenā citronkrāsa ir visspīdošākā no visām krāsām no visām krāsām un visnogurdinošākā, ja uz to skatās ilgāku laiku. Dzeltenā krāsa ir visuzmundrinošākā, ja uz to skatās ar acu uzmetienu. Ir konstatēts, ka pāri visbiežāk strīdas un bērni raud citrondzeltenās istabās. Šīs krāsas klātbūtnē nostiprinās spēja pieņemt lēmumus un izdarīt pareizos secinājumus, kā arī asimilēt jaunas idejas un izvērtēt dažādus viedokļus. Tā vairo paļāvību saviem spēkiem un optimismu. Savukārt indīgi dzeltenā mēdz apzīmēt bailes.
Dzeltenā krāsa ir spilgta, dzīvīga un enerģiska. Tā atsvaidzina telpas, stimulē uz laimi un radošu darbību, tāpēc tā piemērota ne tikai dzīvojamai telpai , bet arī virtuvei un ēdamistabai. Krēma dzeltenā krāsa padara dzīvāku guļamistabu un darbistabu, neradot pārblīvējuma efektu.Šīs krāsas trūkums ir tas, ka tīrs un intensīvs dzeltenais lielās plaknēs kļūst nomācošs un uzbāzīgs, kā arī interjerā ir grūti saskaņojams ar citām krāsām. Toties gaiši dzeltenīgās nokrāsas var būt labs fons spilgtākiem krāsu toņiem. Dzeltenas mēbeles vai priekšmeti telpā šķiet viegli un gaisīgi, šo īpatnību var izmantot, optiski samazinot lielu priekšmetu apjomus.
Mesija rakstīja: Vai avr uzzzināt par dzeltenās krāsas ietekmi un izmantošanu interjerā?