Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:14, Did:0, useCase: 3


Divpadsmit dārzu maģija. Vēzis un viņa dārzs. Izsmalcināts un dvēselisks, gana praktisks

Redakcija
Redakcija

Divpadsmit dārzu maģija. Vēzis un viņa dārzs. Izsmalcināts un dvēselisks, gana praktisks
Foto: Iveta Apškrūma


Pasaules labākie dārznieki, skaistāko un krāšņāko dārzu ierīkotāji, profesionāļi un fanāti....šo epitetu un īpašību rindu varētu turpināt bezgalīgi. Jo tieši Vēži astroloģijā ir tie, kas vislabprātāk saimnieko savas pils dārzos. Laikam jau ne velti viņu atslēgas vārdi ir- Es Jūtu!
Jo kā gan citādi var būt tik labi rezultāti visā, kas saistīts ar dārza ierīkošanu un aprūpi? Vēži darbojas savos dārzos izjusti, intuitīvi, emocionāli. Īsteni dabas bērni, kas vislabāk jūtās tieši dabā.

Apveltīti ar lielisku gaumi un krāsu izjūtu, tie lielāko vērību piešķirs tieši daiļdārzam. Tas nenozīmē, ka praktiski pielietojamie augi viņus neinteresē. Un kā vēl interesē! Tikai priekšplānā tomēr izvirzīsies krāšņās puķu dobes.

Kaut gan ēdamlietu dārziņi nebūs mazāk krāšņi ierīkoti, tikai tie būs apslēpti citu acīm. Piemājas uzkrītošākajā zonā akcents būs uz košumaugiem- ziediem, ziedošiem krūmiem, skujeņiem, atpūtas zonu. Kā jau ūdens zīmei pienākas, vieta būs ierādīta arī kādai ūdens tilpnei- strūklakai, dīķītim, strautiņam.



Romantiskie Vēži padomās arī par jauku un intīmu teritorijas apgaismojumu. Ģimeniski būdami, pievērsīs uzmanību tam, lai sanākot kopā radu pulciņam, visi justos ērti un patīkami. Būs atvēlēta vieta bērniem, mazbērniem, iekārtota rotaļu zona, pļaviņa, kur izskrieties. Vēžiem ļoti svarīgas ir tradīcijas, rituāli, tāpēc būs vieta arī ugunskuram, kādai kūpinātavai. Vienvārdsakot, būs padomāts par visu.

Runājot par viesu uzņemšanu savā dārzā,- Vēži izturas rezervēti, jo ir samērā noslēgti un kautrīgi cilvēki. Kuru katru savā sētā nelaidīs. Tomēr, ja būsiet gaidīti viesi, tā arī jutīsieties!

Vēzis par saviem augiem rūpējas kā gādīga māte par bērniem- apčubina, samīļo, papriecājās, parājās, aprunājās. Ja Vēzis reiz ko iekārojis savā dārza teritorijā, nekas to neapturēs augu iegādāties.

Bieži vien Vēžu dārzos pamanīsiet kolekcijas- viena veida augus dažādos krāsojumos un formās. Vēži ir krājēji. Tiem patīk redzēt kā papildinās viņu iemīļoto augu dobes.



Augu izvēlē priekšroka var tik dota ziedošiem un uzturā pielietojamiem augiem.

Kā mēslojums tiks izmantoti tikai dabiskie līdzekļi, piemēram, nātru virca.
Dārzā varēs sajust tādu kā ūdens tecējumu, ko radīs augu formas- grīšļi, nokarenie augi, smalki ziedošie augi, vīteņi. Tā būs ūdens stihijas ietekme.

Ja varētu, Vēzis droši vien izvēlētos lauku vidi, senu lauku māju, senču īpašumu meža ielokā vai ezera krastā, kur var staigāt pa pļavām un vākt ārstnieciskās tējiņas. Jā, stap citu, Vēži ir labākie fitoterapeiti- tas viņiem Dieva dots talants!

Jāteic, ka Vēža dārzi ir perfekti- izravēti, dobes precīzi veidotas- nu nav kam piesieties!



Runājot par fizisko spēku un enerģiju, parasti teic, ka Vēžiem tā ir pamaz, bet ja runājam par darbošanos dārzā, tad viņi tik tiešām var kalnus gāzt!

Savā dārzā Vēži jūtās pasargāti, omulīgi, te var atjaunot enerģiju, gūt papildus spēku un iedvesmu turpmāko plānu realizēšanai! Nu, ko – vēlēsim jums veiksmi arī tālāko sapņu realizācijā!

Lai izdodas!

Raksta autore: sertificēta astroloģe Ilze Reiha (Astrocentrs)

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 .
Vairāk informācijas: Astrocentrs lapā