Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Aicinām piedalīties rudens sēņu ekspedīcijā

Redakcija
Redakcija

Aicinām piedalīties rudens sēņu ekspedīcijā
Diānas Meieres foto

1. oktobrī biedrība ”homo ecos:” organizē sēņu ekspedīciju, ko vadīs pieredzējusi mikoloģe, Latvijas Mikologu biedrības valdes locekle Diāna Meiere. Šogad izbraukumā dalībniekiem būs īpašs izaicinājums — meklēt un atrast maz pazīstamās rudens sēnes.

Vai tiešām mežos vēl aug sēnes? Kad lielais sēņu trakums ir pārgājis, sēņu sezona nebūt nav galā. Svaigas un garšīgas sēnes var tikt lasītas un gatavotas arī oktobrī. Smiltenes, salnas gliemezenes, vēršmēlenes, smaržīgās gliemezenes, dzeltenās graudcepurītes, neīstās gailenes ir sēnes, kuras ekspedīcijas dalībnieki mācīsies atpazīt un likt savos grozos. Ekspedīcija plānota nelielam cilvēku skaitam, tāpēc ikvienam interesentam būs iespēja individuāli iztaujāt eksperti Diānu Meieri un gūt zināšanas par rudens sēnēm.

Izbraukšana uz sēņu mežu notiks 1. oktobrī plkst. 8.00 no Ernestīnes ielas 12. Ekspedīcijas dalībnieki “homo ecos:” Zaļajā stāvā atgriezīsies plkst.13.00, kur kopīgi gatavos pusdienas. Tiks ceptas sēnes un piedevās gatavoti dārzeņi no bioloģisko zemnieku dārziem. Pasākuma noslēgumā plkst. 14.00 būs kopīgas sezonālas pusdienas.

Ekspedīcijas laikā biedrība “homo ecos:” parūpēsies par ērtu transportu, siltu dzērienu, uzkodām un pārtiku sātīgu pusdienu pagatavošanai.

Dalības ziedojums — 23 eiro.

Vairāk informācijas: elina.peksena@homoecos.lv, 28343418, Homo Ecos:

Vietu skaits ierobežots, tāpēc piesakies laicīgi!