Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


8 noteikumi, kas jāievēro, lai nesabojātu pārgājienu

8 noteikumi, kas jāievēro, lai nesabojātu pārgājienu
8 noteikumi, kas jāievēro, lai nesabojātu pārgājienu

8 noteikumi, kas jāievēro, lai nesabojātu pārgājienu

Vienmēr ņemiet līdzi nazi un lukturi

Pat, ja dodaties ārpus nometnes tikai uz piecām minūtēm. Aizskatījāties uz putniņu, spērāt pāris soļus nepareizajā virzienā un, lūk, saule jau riet, bet virziens, kurā atrodas telts, nav zināms.

Neceliet teltis pie ūdens

Ir gadījumi, kad ūdens līmenis upē ceļas burtiski nakts laikā un nometne tiek noskalota. Centieties nodrošināt, lai ap telti nebūtu sausu koku un nokaltušu zaru, jo tie var uzkrist Jums virsū vējainā laikā. Nav ieteicams ierīkot telti uz dzīvnieku takām, pa kurām dzīvnieki regulāri dodas pie ūdens. Ja redzat, ka līdz ūdens tilpnei stiepjas nomīdītas zāles taciņa, izvēlaties citu vietu. Pretējā gadījumā pastāv iespēja satikt alni.

Neizraisiet ugunsgrēku

Ugunskuram izrociet dziļāku bedri un kuriet uguni tajā. Tādā veidā Jūsu ugunskurs būs pasargāts no vēja, kā arī tiks nodrošināts tas, ka uguns nepārmetīsies uz tuvākajiem krūmiem.

Turieties tālāk no miruša dzīvnieka atliekām

Neapstājaties vietās, kur maltītes ietur dzīvnieki. Piemēram, zivju kauli un atliekas kalnu upes krastā liecina par to, ka šī ir lāča ēdamvieta.

Meklējiet sausu malku

Zemē guloši baļķi, parasti, jau ir piesūkušies ar mitrumu. Lauziet sausus zariņus, meklējiet zaros ieķērušos nolauztos zarus, utt. Uz eglēm, pašā stumbra pamatnē, ir nelieli nokaltuši zari - ideāli piemēroti uguns iekuram. Pieredzējuši pārgājienu cienītāji tās sauc par "pulveri".

Ņemiet līdzi papīra karti un kompasu

Baterijas izlādējas ātri, bet mežs nav pilsēta ar elektrības pieslēgumu uz katra stūra. Papīra karte, kurā ir atspoguļota pārgājiena teritorija, izlīdzēs vienmēr.

Neēdiet to, ko nepazīstat

Ja vien neesat botāniķis, izvairieties no eksperimentiem ar augiem un sēnēm. Ēdiet tikai to, ko atpazīstat par visiem 100%. Jā vēlaties ieviest daudzveidību ēdienkartē, garšai varat pievienot egles zariņu tējai.

Rūpīgi sekojiet tam, kur ņemat ūdeni

Iegaumējiet ēkas, kas ir uzbūvētas uz ēkas krastiem un kurām gājāt garām. Ja tās ir fermas, neņemiet ūdeni lejtecē, jo tajā noteikti būs mēslojums.