Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Skolēnus aicina izzināt Daugavpils cietoksni

Redakcija
Redakcija

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra speciālisti, apzinoties to, ka cietoksnis ir unikāls objekts ne tikai pilsētas, bet visas pasaules mērogā, ar kuru jālepojas, aicina skolotājus un skolēnus gūt jaunas zināšanas, apmeklējot Daugavpils cietoksni un piedaloties aizraujošās un atraktīvās ekskursijās. Skolēnu grupām ir sagatavota īpaša 1,5 h ekskursija.

Ekskursijā iekļauta:
• Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra (bijusī Ūdens paceļamā ēka) apskate, 15-20 min. stāstījums par cietokšņa vēsturi un iepazīšanās ar vēstures ekspozīciju.

• Nikolaja vārtu apskate, kuras laikā tiek piedāvāta nebijusi iespēja sadzirdēt „pagātnes balsi” – sarunāties caur sprostsiju rievām.

• Nikolaja vārtu tilta garuma un platuma izmērīšana pašu spēkiem – saskaitot soļus un sacenšoties, kurš to noteikts visprecīzāk.

• 1. krasta lunetes kordegardes apskate, kur tiks piedāvāta cietokšņa puzles salikšana (iespējams dalīties komandās un darīt to uz ātrumu), cietokšņa maketa apskate, saruna par cietokšņa iekšējiem un ārējiem nocietinājumiem un to nozīmi cietokšņa aizsardzībā.

• Pastaiga pa galveno valni un gida stāstījums par apkārt redzamo kultūrvēsturisko ainavu.

• 7. bastiona kreisā flanka kazemāta vai 6. kurtīnlunetes apskate, saruna par sikspārņiem – lielāko ziemojošo sikspārņu koloniju Latvijā un vienu no Daugavpils cietokšņa simboliem.

• Pulvera noliktavas apskate, kurā ir iespēja izstaigāt ēkas sānu galerijas, un ekskursantiem pašiem mēģināt noteikt, kāpēc bija nepieciešams tieši šāds ēkas plānojums. Tāpat skolēniem būs iespēja izmēģināt roku “smagajā artilērijā” un pašiem izšaut ar gaisa lielgabalu.

• Vecākās mūra ēkas Daugavpilī – Jezuītu kolēģijas - apskate un stāstījums par Daugavpils jezuītu baznīcu.Skolēnu grupām 1,5 h ekskursijai ir šādas cenas:

Grupai līdz 10 cilvēkiem 11.00 EUR
Grupai līdz 20 cilvēkiem 17.00 EUR
Grupai līdz 30 cilvēkiem 24.00 EUR
Grupai līdz 40 cilvēkiem 30.00 EUR
Grupai līdz 50 cilvēkiem 38.00 EUR

Ekskursijas ir iespējam pieteikt arī krievu un angļu valodā. Pieteikties ekskursijām var Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā pa telefonu +371 65424043 vai +37128686331 un Daugavpils tūrisma informācijas centrā pa telefonu +371 65422818 vai +37126444810.

Tiekamies Daugavpils cietoksnī!