Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Jūrmalas pludmales gatavas aktīvai peldsezonai

Redakcija
Redakcija

Līdz ar oficiālās peldsezonas sākšanos, Jūrmalas pašvaldība ir labiekārtojusi 12 oficiālās peldvietas, papildinotpludmales arnepieciešamo atpūtas aprīkojumu. Pilsētā šogad plīvos 5 Zilie karogi – Jaunķemeros, Dubultos, Dzintaros, Majoros, Bulduros. Kauguru peldvietai piešķirts Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts.

Kūrortpilsētā ir 11 oficiālas pilsētas piekrastes peldvietas jūras krastā, viena Lielupes krastā, kas ir Latvijā lielākais oficiālo peldvietu skaits pašvaldības teritorijā.

Līdz ar aktīvās peldsezonas sākšanos - no 15.maija līdz 15.septembrim, 26 kilometru garajā Jūrmalas pludmalē izvietoti 160 pārģērbšanās kabīnes, 165 atkritumu konteineru,16 konteinertipa sabiedriskāstualetes, kā arī atpūtniekiem pieejami 149 pastāvīgie soliņi. Piecās peldvietās - Bulduru, Dzintaru, Majoru, Asaru un Kauguru pludmalēs ir izvietotas publiski pieejamas dušas un kāju skalotāji.54 pludmales izejās uz jūru ir uzstādītas koka laipas. 10 pludmales izejas uz jūru ir nodrošinātas ar betona plāksnēm, pa kurām var nobraukt pludmalē operatīvais transports. Šogad pludmalē atpūtniekiem būs pieejamas 26 kafejnīcas.

Vasaras aktīvajā sezonā papildus esošajām 3 glābšanas stacijām (Bulduri, Majori, Kauguri), atvērtas 4 glābšanas stacijas (Dzintari, Dubulti, Melluži, Jaunķemeri), kā arī palielināts kopējais glābēju skaits uz ūdens no 14 uz 35. Papildināts arī glābēju inventārs.

15 vietās pludmalē ir pieejami dažādas bērnu rotaļlaukumi bērnu aktīvai atpūtai.

Tāpat kā iepriekšējos gados, pludmales peldsezonas laikā pieejamas personām ar invaliditāte un senioriem. Cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru, kā arī pieejamas 4 invalīdu pārģērbšanās vietas Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. Uzrādot invaliditātes vai pensionāra apliecību Kauguruun Jaunķemeru pludmalēs ir pieejami 2 tandēmriteņi, peldrati, trīsriteņi, pludmales krēsli, kā arī dažādas galda spēles, bet Bulduru pludmalē būs iespējams trīsritenis.Iepriekš piesakot pakalpojumu, tandēmriteņu un peldratu izmantošanai pieejams bezmaksas asistents.
Šīs sezonas jaunums Jūrmalā pilsētā ir jaunā Jūrmalas osta Buļļuciemā, Tīklu iela 1. Tur bāzētais Jūrmalas jahtklubs šobrīd spēj uzņemt 15 jahtas. Kuģošanas sezonas laikā šī kapacitāte tiks palielināta līdz 25 vietām. Ostas klientiem ir pieejams dzeramais ūdens un elektrība, bet pēc ostas ēkas būvdarbu pabeigšanas no jūlija sākuma arī dušas, tualetes un asenizācijas pakalpojumi. Pēc Lielupes grīvas padziļināšanas darbiem, garantētais iegrimes dziļums ienākšanai Lielupes akvatorijā ir 3 metri.