Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Desmit Rīgas vietas, kurās sajusties kā ārzemēs

Redakcija
Redakcija

Latvija var lepoties ar mežiem, ezeriem, skaistām pļavām un baltām smiltīm klātām pludmalēm, taču tā ir īpaša ne tikai skaistu dabas ainavu dēļ. Pie mums Latvijā ir neskaitāmi daudz ievērības cienīgu vietu un objektu, kas ļoti līdzinās populāriem tūrisma galamērķiem visā pasaulē. “ZZ Tūres” ar Latvijas lielāko fanu palīdzību apkopo šos objektus interaktīvā kartē, aicinot ceļot un atpūsties tepat Latvijā. Jo kāpēc gan tērēt veselu kaudzi naudas par ilgiem un dārgiem ceļojumiem, ja vari izbraukt pa lēto tepat, dzimtajās ārēs? Pie mums taču viss ir kā ārzemēs!

Iepazīsti pasaules galamērķus īpašās vietās tepat Rīgā. Piefiksē savā kartē un brīvdienu plānā šos 10 objektus un dodies neierastā pastaigā vai izbraucienā:

1. Brooklin bridge parks pie Vanšu tilta

Vieta, kurā ikviens rīdzinieks un Rīgas viesis var ļauties izcilai atpūtai! Labiekārtota pludmale laiskajiem, sporta laukumi aktīvajiem un piknika vieta gardēžiem. Un tas viss ar neatkārtojamu skatu uz ostu, vecpilsētu un vareno Vanšu tiltu tepat Ķīpsalas pludmalē, Daugavas kreisajā krastā.



2. Mazā Luvra

Arī skaisti noparkoties ir īstā māksla! Laikam tieši tāpēc visiem zināmās Luvras stikla piramīdas izvietotas virs autostāvvietas blakus Kongresu namam. Piesēdi uz soliņa, izbaudi līdzi paņemto kafiju un kruasānu un jau pēc mirkļa acis pašas sāks meklēt Eifeļa torni.



3. Mazais Eifeļa tornis

Izrādās Eifeļa tornis nekur tālu nav jāmeklē! Dodies uz Daugavas krastmalu, ieslēdz franču šansonus savā viedtālrunī un uzrīko īsta parīzieša cienīgu pikniku. Ja noķersi pareizo atmosfēru, nebūs pat mazāko šaubu, ka esi nokļuvis mazajā Parīzē.



4. Mazais Big Ben

Noķer Londonas vēsmas pie mazā Big Ben jeb Laimas pulksteņa. Lai gan abi pulksteņi atrodas katrs savā pasaules malā, tie ir ļoti iemīļoti gan tūristu, gan vietējo vidū un ir iekļauti tūrisma ceļvežos un pastkartēs. Izmanto Mazo Big Ben kā vietu randiņam... vai kā atskaites punktu savam Rīgas tūrisma maršrutam. Jo, kā zināms, tikšanās vietu mainīt nedrīkst!



5. Dubaijas strūklaka pie Kongresu nama

Romantika Dubaijas stilā? Tas ir iespējams, ja termosā ir līdzi silta, austrumu aromātiem bagāta tēja un īstā kompānija. Strūklakas gaismiņas un ūdens šļakatu skaņas radīs tiešām burvīgu atmosfēru.



6. Lielais Ķīnas mūris

Daļiņu plānoto ietaupījumu ceļojumam uz Ķīnu vari droši atvēlēt suši maltītei kādā no austrumu restorāniem tepat Rīgā, pirms Lielā Ķīnas mūra apmeklēšanas Rīgas mikrorajonā Ziepniekkalns. Tā ir garākā dzīvojamā ēka pilsētā, un apiet tai apkārt ir gandrīz tikpat neiespējami, cik Ķīnas mūrim. Zinātāji iesaka šo galamērķi apmeklēt ar riteni.



7. Malaizijas Petronas torņi jeb Z-Towers

Arī pie mums Rīgā top stikla debesskrāpji, kuriem pietuvojoties var noķert mazas megapoles sajūtu. Kur tieši torņi atrodas? Neuztraucies, tie nepaliks nepamanīti pat no Daugavas labā krasta. Dodies pāri Vanšu tiltam un tur jau torņi tevi gaidīs.



8. Tokija Uzvaras parkā

Ziedošās Uzvaras parka sakuras pavasarī uz Rīgu brauc apskatīt no malu malām! Maigi rozā ziedi un fonā redzamie Z-Towers tik tiešām radīs sajūtu, ka esi tālu ārpus Latvijas robežām.



9. Aušvicas-Birkenavas memoriāls Siguldā

Pie mums ir arī tādi galamērķi, kurus ir vērts apmeklēt, lai atcerētos par skaudro vēsturi un spētu novērtēt mierpilno tagadni. Salaspils memoriāls saviļņos gan vizuāli, gan emocionāli.



10. Berlīnes mūris Kronvalda parkā

Lai apskatītu Berlīnes mūri nav jābrauc uz Vāciju. Mazu daļiņu no tā oriģināla iespējams apskatīt arī Rīgā, Kronvalda parkā no Elizabetes ielas puses. Vieta, kur atgādinājums par vēstures notikumiem ir mērojis tālu ceļu no pašas Vācijas galvaspilsētas.