Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Indijas okeāna pērles- Maldivu salas

Indijas okeāna pērles- Maldivu salas
Foto: Iveta Apškrūma

Pavisam netālu no Indijas un Šrilankas, Indijas okeānā atrodas Maldivu salas- kopā tās ir ap diviem tūkstošiem, taču tikai desmitā daļa no tām ir apdzīvotas, bet uz dažām izvietojušās viesnīcas, kur atpūtu alkstošajiem un no darbiem nogurušajiem civilizētās pasaules pārstāvjiem atrast mieru un klusumu, baudot neskartās dabas skaistumu un tajā pat laikā neatsakoties no komforta.
Pirms neilga laika, pateicoties Turkish Airlines, kas nu jau kādu laiku nodrošina lidojumus no Rīgas uz Maldivu salām, arī es devos uz turieni atgūties no mūžīgās steigas un stresa, kas ir mūsu sabiedrības neatņemama sastāvdaļa. Lieki piebilst, ka tas, ko es ieraudzīju un izbaudīju, esot Maldivu salās, lika man tajās iemīlēties uz visiem laikiem. Te paldies jāsaka arī viesnīcas Constance Moofushi Maldives jaukajam personālam un brīnišķīgajam servisam.

Sāksim ar to, ka pateicoties tropiskajam klimatam, kas šeit valda, gaisa temperatūra visu gadu Maldivu salās ir krietni virs 20 grādiem. Tieši tāpat ir ar ūdens temperatūru- brīžiem pat šķiet,- kāds to ir uzsildījis, jo ūdens Indijas okeānā ir kā silts piens. Nemaz nerunājot par tā tirkīzzilizaļo nokrāsu un zemūdens bagātībām, kas no visas pasaules uz šejieni vilina daivinga un snorkelēšanas cienītājus. Neskaitāmi krāsaini koraļļu rifi un noslēpumainas alas, gleznaini gliemežvāki un neparastas zivis- tas viss ne tikai aizrauj un paliek atmiņā uz visu mūžu, bet aicina atgriezties šajā paradīzes nostūrī vēl un vēl. Pie kam šeit nav jābaidās no plēsīgajām zivīm, jo koraļļu rifi aizsargā piekrastes ūdeņus no iespējas pietuvoties salām pārāk tuvu.

Taču, ja ir interese un vēlme piedzīvot kaut ko ekstrēmu, var doties izbraukumā ciemos pie haizivīm, kas, kā apgalvo vietējie instruktori, esot pat ļoti nekaitīgas. Arī tā ir sava veida relaksācija- peldēt zemūdens dzīlēs kopā ar iespaidīga izmēra, it kā plēsīgām, tomēr ļoti skaistām un cēlām zivīm, kuras, kā uzzināju no vietējiem dabas aizstāvjiem, ļoti cieš no cilvēku nežēlības un naudaskāres. Ko tik no viņām negatavo- sākot no suvenīriem un beidzot ar haizivju spuru zupu, kuras viens šķīvis maksā aptuveni 100 ASV dolāru... Tieši tāpēc Maldivu salas iestājas par haizivju aizsardzību un loģiski, ka medīt tās šajos ūdeņos aizliegts.

Toties ir visas iespējas doties makšķerēt vai izbraukt ar jahtu nelielā kruīzā, lai apjūsmotu brīnumaino ūdens lāsošanos un burvīgās ainavas ar neatkārtojamām krāsu pārejām, kādas spēj radīt tikai māte Daba.

Maldivu salas ir vieta, kur tu sajūties kā nokļuvis Paradīzē. Un kaut arī šeit nav nekādu īpašu vēsturiski ievērojamu apskates objektu vai milzīgu kultūras vērtību, toties ir netverams dabas skaistums un pilnīgs miers, kas ļauj sajusties brīvam kā putnam debesīs. Ideāla vieta, lai sakārtotu un savestu kārtībā savu iekšējo pasauli. Pat laiks Maldivu salās šķiet ritam lēnāk- stundas ilgākas un dienas garākas. Vārdu sakot- īstā vieta patiesai atpūtai un relaksācijai. Nevienas skumjas domas, nekādu satraukumu un pienākumu... Tikai bezgalīgs prieks, laime un sajūsma... Un vēl baltas smiltis, zilas debesis, zaļas palmas, dzidrs ūdens, debešķīgi saulrieti un saullēkti.

Skats no viesnīcas Constance Moofushi Maldives, par kuru vairāk pastāstīšu nākošajā rakstā.