Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Parīzes vizītkarte un Francijas simbols- Eifeļa tornis

Redakcija
Redakcija

Ko jūs noteikti gribētu apskatīt Parīzē? Nu, protams, Eifeļa torni, kas ir ne tikai Francijas simbols un Parīzes vizītkarte, bet arī viens no apmeklētākajiem Francijas galvaspilsētas tūrisma objektiem.

Sākotnēji Eifeļa tornis tika projektēts Vispasaules izstādei 1889.gadā. Idejas autori- arhitekts Sauvestre un inženieris Eifels. Torņa būvniecība ilga 2 gadus, 2 mēnešus un 5 dienas, un 19 gadsimta beigās tas bija tehnikas un arhitektūras progresa augstākais sasniegums, ko dēvēja par "realizēto utopiju". Pēc plāna, torni bija jānojauc jau 20 gadus vēlāk pēc tā uzcelšanas. No nojaukšanas to paglāba radio, bet vēlāk televīzijas attīstība: tieši uz Eifeļa torņa tika uzstādīti raidītāji.

Gandrīz 325 m augsts, tas sastāv no 18034 metāliskām daļām un 2,5 milj. kniedējumiem. Tautā tiek dēvēts arī par Dzelzs Lēdiju.

Uzbraucot Eifeļa torņa trešajā stāvā, no tā paveras elpu aizraujošs skats uz Parīzes pilsētu. No šejienes redzama Triumfa arka, Sacré-Cœur bazilika, Trocadéro laukums, Palais de Chaillot, Champ de Mars, Elizejas lauki un daudz citu brīnišķīgu objektu, kas kopā veido neatkārtojami fantastisku ainavu.

Kopš 1889.gada Eifeļa tornī uzbraukuši apmēram 250 miljoni dažādu vecumu apmeklētāji no dažādām pasaules valstīm.

Katru vakaru Eifeļa tornis pārtop burvīgi izgaismotā pasakā, ko nodrošina 20 000 lampiņas un 336 prožektori.



Līdz torņa otrajam stāvam iespējams uzkāpt pa trepēm, neizmantojot liftu. Ja nolemsiet to darīt, jums būs jāpārvar 1665 pakāpieni un pieaugušam cilvēkam tas maksās 5 eur, savukārt jauniešiem vecumā no 12 līdz 24 gadiem- 4 eur, bet bērniem no 4 līdz 11 gadu vecumam- tikai 3 eur.

Ja negribat iet kājām, var izmantot liftu, ar kuru, pēc vēlēšanās, var uzbraukt otrajā vai trešajā stāvā. Brauciens līdz otrajam stāvam pieaugušam cilvēkam maksā 9 eur, jauniešiem vecumā no 12 līdz 24 gadiem- 7,50 eur, bērniem no 4 līdz 11 gadu vecumam- 4,50 eur.

Tiem, kas vēlas paraudzīties uz Parīzi no trešā stāva platformas, jārēķinās ar biļetes cenu pieaugušajiem- 15 eur vērtībā, jauniešiem vecumā no 12 līdz 24 gadiem- 13,50 eur, bet bērniem no 4 līdz 11 gadu vecumam- 10,50 eur.



Eifeļa torņa pirmajā stāvā izkārtojies restorāniņš ar glītu interjeru "58 Tour Eiffel" (tāds nosaukums tāpēc, ka restorāniņš atrodas 58 m augstumā virs zemes), savukārt augšā atrodas šampanieša bārs- ja nu ir vēlēšanās pasēdēt un izbaudīt Parīzi no augšas garšīgā atmosfērā.

Ieskaties! Tev var noderēt!

Šis Apgādā Zvaigzne ABC ceļvedis palīdz pilnvērtīgi izmantot ceļojuma laiku. Nodaļa „Francijas iepazīšana” sniedz priekšstatu par valsts ģeogrāfiju, ataino mūsdienu Franciju vēsturiskā kontekstā un stāsta par franču kultūru. Ceļveža viena nodaļa iepazīstina ar Parīzes un Ildefransas ievērojamākajām vietām, bet pārējās 15 nodaļas veltītas dažādiem Francijas rajoniem. Nozīmīgāko apskates objektu aprakstus papildina kartes, fotoattēli un citas ilustrācijas. Ceļvedī rodama informācija gan par franču ēdieniem, vīniem un pludmalēm, gan par kultūras un mākslas pieminekļiem. Izvēlēties viesnīcu un restorānu palīdz „Ieteikumi tūristiem”, bet „Praktiskais ceļvedis” ļauj iejusties Francijas ikdienā.