Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Ceļojums uz Svēto zemi - Izraēlu. 1.daļa

Redakcija
Redakcija

Ceļojums uz Svēto zemi - Izraēlu. 1.daļa
Foto: Sanita Geka

Jūnijā pirmo reizi devos braucienā uz Izraēlu. Iespaidu un emociju jūra. Bet nu visu pēc kārtas.
Lidojumam izvēlējos savu mīļāko aviokompāniju - Turkish Airlines. 

Jautāsiet, kāpēc? Nu, es esmu no tām personām, kas mīl komfortu, un šī kompānija to nodrošina ļoti labā līmenī. Kaut arī lidojums ir caur Stambulu, tas mani nemaz nemulsināja, jo savienojums nebija ilgs, un kamēr gaidīju reisu uz Telavivu, varēju mazliet pastrādāt, iekārtojoties ērti vienā no Ataturka lidostas kafejnīcām. Un tad jau atkal mazliet vairāk kā stundu ilgs lidojums uz Telavivu, un te jau mēs esam. Lai izietu pases kontroli nācās nostāvēt gandrīz stundu rindā. Robežkontroles meitene uzrunāja mani krievu valodā, kaut arī es sasveicinājos angliski (laikam jau automātiski ar visiem, kas ierodas no bijušās PSRS runā krieviski). Man jau tas tīri labi patika, jo krieviski runāju brīvāk nekā angļu mēlē. Pēc atbildes sniegšanas uz vairākiem jautājumiem, par to kāpēc esmu ieradusies un ko es te darīšu, saņēmu savu ieejas biļeti Izraēlas apmeklēšanai. Pirmais pārsteigums mani sagaidīja, kad izrādījās, mana bagāža nav atlidojusi kopā ar mani. Forši- nodomāju,- visi mani plāni uz nākamās dienas rīta cēlienu ir izjukuši. Nu bet, tā kā es jebkuru situāciju uztveru, kā mācību, tad izdarīju secinājumus, lai arī cik uzticīga aviokompānija nebūtu, dzīvē mēdz būt dažādas situācijas, un no šīs varu mācīties to, ka kaut kur lidojot vienmēr jāpaņem līdz rokas bagāžā pašas nepieciešamākās lietas (arī vismaz 1. maiņas apģērbu, nu un protams peldkostīmu, ja dodamies uz siltām zemēm). 

Kā jau šādās situācijās, sastādīju protokolu un devos meklēt savu taksometru, kas mani jau gaidīja.  Tālāk sekoja ļoti komfortabls brauciens uz pirmo viesnīcu, kur bija paredzēts dzīvot pirmās divas dienas. 

Viesnīcas "Tal" pludmale

Viesnīca atradās gandrīz pašā jūras krastā, līdz ar to no rītiem, pirms devāmies apskatīt Izraēlu,  varēju paspēt nopeldēties (nācās celties gan agri, jo programma bija ļoti piesātināta, un lai visu apskatītu devāmies ceļā agri no rīta). Attēlā skats no viesnīcas pludmales. Tajā rītā, tā arī neizdevās nopeldēties(peldkostīms palika bagāžā , veikali vēl bija slēgti, un kad atvērās, tad mēs jau sākām tūri pa Telavivas viesnīcām un iepazīšanos ar pilsētas interesantākajām vietām. Telaviva pārsteidza ar savām brīnumskaistajām pludmalēm un moderno infrastruktūru. Gar visu pludmali ierīkoti celiņi gan gājējiem, gan velsipēdistiem. Ik pēc 500 metriem velosipēdu noma, bezmaksas āra trenažieru laukumi. Vecās pilsētas ēkas sadzīvo līdzās ar modernām augstceltnēm. Samēri klusā vecpilsēta ar modernās pilsētas trokšņiem.

Apciemojam vienu no manuprāt labākajām 4* viesnīcām Telavivā - Carlton Tel Aviv hotel

Viesnīcas numuriņš, ļoti gaumīgs un ērts, bet baseins, kā jau lielākajai daļai Telavivas viesnīcu, atrodas uz jumta.

Pēc viesnīcu "Crown Plaza", "Royal Beach" un garšīgas maltītes Hilton viesnīcā devāmies iepazīties ar vecpilsētu jeb Džafu. Mazliet fotogrāfiju no pastaigas pa vecpilsētu.

Sanita Geka www.tournesol.lv
Turpinājums sekos.

     [+] [-]

, 2015-01-06 17:38, pirms 9 gadiem
Jūnijā pirmo reizi devos braucienā uz Izraēlu. Iespaidu un emociju jūra. Bet nu visu pēc kārtas.
Lidojumam izvēlējos savu mīļāko aviokompāniju - Turkish Airlines.

Šeit es beidzu lasīt