Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Mammas, brauciet droši!

Redakcija
Redakcija

Kas mums būtu jādara, lai pienācīgi nodrošinātu mūsu bērnu drošību automašīnā? Pirmkārt, ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus. Otrkārt, nodrošiniet, lai automašīna, ar kuru pārvietojaties, būtu atbilstošā tehniskā kārtībā. Bērnu aizsardzības diena ir ideāli piemērots laiks, lai sev atgādinātu par pamatprincipiem, kas mums palīdz ceļot droši kopā ar visu ģimeni.

Kā liecina policijas apkopotā statistika, mātes ir krietni piesardzīgāki autovadītāji. Viņas brauc krietni lēnāk, gandrīz nekad nebrauc pēc alkoholisku dzērienu lietošanas un izraisa tikai 20% no visiem ceļu negadījumiem. Sievietes arī pievērš lielāku uzmanību automašīnā esošo bērnu drošībai. Nacionālās Ceļu drošības padomes pētījums liecina, ka 88% bērnu automašīnās brauc, sēžot uz autosēdekļa paliktņa. Bērnu drošības sēdekļi visbiežāk tiek izmantoti visjaunākajiem pasažieriem līdz 3 gadu vecumam - 92%.

Taču ar sievietes iedzimto piesardzību var arī nepietikt, ja automašīnas tehniskais stāvoklis nav piemērots drošai braukšanai. Pasaulē vadošais riepu ražotājs Bridgestone norāda, ka riepu stāvoklis būtiski ietekmē autovadītāja un pasažieru drošību. Riepas ir vienīgā automašīnas daļa, kas transportlīdzekli savieno ar ceļu. Taču Eiropas valstīs veiktais Bridgestone pētījums liecina, ka 78% automašīnu Eiropā pārvietojas ar pārāk zemu gaisa spiedienu riepās un riepu protektoru, kas ir nodilis zem pieļaujamiem standartiem. Tas var braukšanas laikā ievērojami palielināt riepu bojājumu riskus un izraisīt nopietnus negadījumus.

- Neatbilstošs riepu spiediens ievērojami pagarina bremzēšanas ceļu, samazina saķeri un braukšanas laikā palielina riepu bojājumu riskus. Tāpēc rūpēm par riepu stāvokli vajadzētu kļūt par visu sieviešu paradumu, tāpat kā drošības jostas lietošanai vai bērnu vešanai drošības sēdeklī. Protams, mums tas nav jādara pašiem. Mēs vienmēr varam izmantot profesionāļu pakalpojumus, kas par to parūpēsies - skaidro Bridgestone Baltics mārketinga un reklāmas vadītājs Intars Vizbulis.

Katras mātes obligāto automašīnas drošības pasākumu saraksts:

• Parūpējieties par savas automašīnas tehnisko stāvokli. Ja jums pašām nav laika, atgādiniet saviem vīriešiem par sistemātisku automašīnas apkopi.
• Atcerieties pārbaudīt riepu spiedienu. Informāciju par atbilstošu riepu spiedienu iespējams atrast uzlīmē uz autovadītāja durvīm, degvielas uzpildes vietā vai automašīnas rokasgrāmatā.
• Pārbaudiet riepu protektoru dziļumu. Saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, protektoru dziļumam jābūt vismaz 1,6mm.
• Mainiet riepas katru sezonu. Vasarā lietotas ziemas riepas zaudē savus parametrus un mīkstāka sastāva dēļ tām ir krietni vājāka saķere.
• Vienmēr bērnu automašīnā vediet drošības sēdeklī.
• Nodarbiniet savu bērnu, piemēram, ar populāru e-grāmatu. Neļaujiet bērniem novērst autovadītāja uzmanību.
• Bērniem vienmēr vajadzētu izkāpt no mašīnas trotuāra pusē. Iemāciet saviem bērniem pārliecināties, ka durvju atvēršana neradīs draudus citiem.