Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Tenerife- katra ceļotāja sapnis

Redakcija
Redakcija

Tenerife- katra ceļotāja sapnis
Vulkāns Teide Tenerifes salā, Foto: Iveta Apškrūma

Tenerife! Kas slēpjas aiz šī vārda? Pati lielākā un populārākā Kanāriju salu arhipelāga sala, kas tiek dēvēta arī par "mūžīgā pavasara salu", "laimes salu", "salu ar divām sejām" vai vienkārši "paradīzi".

Tenerife ir ideāla vieta daudzveidīgai un neparastai atpūtai visos gadalaikos. Šeit ir brīnišķīga daba un pārsteidzošs reljefs- dziļas, erozijas pārveidotas ielejas, neparastas vulkāniskas ainavas, Spānijas augstākā virsotne- vulkāns Teide, kas sniedzas 3717 metru augstumā, zaļojoši dārzi un saulainas pludmales. Arī garda virtuve un viesmīlīgi vietējie iedzīvotāji, kas mīl svētkus un jautrību. Ne velti Tenerifē norit krāšņi karnevāli, kuru laikā pilsētu ielas pārvēršas krāšņā masku kaleidoskopā, kam cauri skan melodiskas dziesmas un jautra mūzika.

Populārākā dažādu pasākumu organizēšanas vieta ir Tenerifes galvaspilsēta Santakrusa, kur svētku laikā var redzēt pat vēršu gājienu.
Arī ikdienā Santakrusa pārsteidz ceļotājus ar veselu virkni jauku laukumu, bāru, krodziņu un diskotēku. Daudzi novērtē arī iepirkšanās ielu Calle Castillo.

Uz salas ir milzum daudz pirmklasīgu viesnīcu ar patīkamu servisu, kā arī netrūkst izklaides un atpūtas iespēju. Viena no tūristu iecienītākajām atpūtas vietām ir zooloģikais dārzs "Loro Parque", kas atrodas Puerto de La Krusa, salas ziemeļu daļā. Pilsēta apbur ar savām zaļojošajām ieliņām un krāšņiem pārtikušo pilsētnieku namiem. Te atrodas arī brīnišķīgs Botāniskais dārzs, kurā apskatāmas dažādas unikālas tropisko augu sugas.

Atpūta Tenerifē ir piemērota katram ceļotājam. Ja salas ziemeļu puse vairāk patiks mierīgas atpūtas cienītājiem, kas vēlas baudīt dabas krāšņumu, tad salas dienvidi, kur, starp citu, izvietojušies populārākie kūrroti, būs ideāla atpūtas vieta jauniešiem un ģimenēm ar bērniem. Šeit netrūkst ne klubu, ne bērnu rotaļu laukumu, ne arī katra gaumei un maciņa biezumam piemērotu viesnīcu.

Arī tie, kas mīl vientulību, klusumu un saules vannas, atradīs sev pienācīgu atpūtu Tenerifē. Salas dienvidrietumos atrodas kūrorta zona ar nosaukumu Plaija Paraiso, kas tulkojumā nozīmē "paradīzes pludmale". Šīs pludmales centrālajā daļā izvietojušās dažas nedārgas daudzstāvu viesnīcu dvīņu ēkas. Pludmales šeit ir akmeņainas un ne pārāk ērtas peldēšanai, toties klusums un netraucēts miers garantēts.

Raksta autore Iveta Apškrūma

     [+] [-]

, 2013-01-30 20:06, pirms 11 gadiem
pilnigi piekriitu raksta autoram
Esmu nodzivojusi vairak ka 2 gadus shajaa pasakainajaa salaa un tagad organizeeju atpuutas braucienus par ekonomiskam cenam. Ja ir interese rakstiet: ingadabola@inbox.lv