Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Video: Turcijas pērle Stambula

Redakcija
Redakcija
Lieliska iespēja izbaudīt arābu pasaules krāšņumu ir ceļojums uz Stambulu. Šo milzīgo pilsētu, droši vien, pilnībā iepazīt un apskatīt nevar pat mēneša laikā, taču sajust Stambulas elpu, apmeklējot dažas tās nozīmīgākās vietas, var arī pāris dienās. Pie kam visas šīs vietas atrodas pilsētas centrā tuvu cita citai. Tātad,- ja laika pilsētas apskatei nav pārāk daudz, iesakām apmeklēt Zilo mošeju, kurā ieeja ir bez maksas, Sv. Sofijas katedrāli, milzīgo pilsētas parku, kurā atrodas ne tikai Arheoloģijas muzejs un Topkapi pils, bet arī kāda interesanta aleja mīlniekiem, kā arī divus Stambulas tirgus- Lielo un Garšvielu,- šeit atradīsiet visu, ko vien var iedomāties, pie kam tirgošanās un kaulēšanās notiek pozitīvā gaisotnē, atšķirībā no Ēģiptes tirgoņu pārspīlētās uzmācības. Pusdienlaika karstumā lielisks Stambulas apskates veids ir izbrauciens ar kādu no kuģīšiem pa Bosfora jūras šaurumu līdz Bosfora tiltam, kas savieno Eiropu ar Āziju, bet vakarā jāizbauda krodziņu un ielas muzikantu burvība.
Un noteikti jādzird mūzika, kas aicina uz lūgšanām. Tādā brīdī atrodoties pilsētas centrā starp vairākām mošejām, tas izklausās kā vesels muzikāls priekšnesums.

Ceļojumu uz Stambulu piedāvā ceļojumu aģentūra "Spāre" sadarbībā ar ''Turkish Airlines"

Video: epadomi.lv
Vērtējums: