Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


10 veidi, kā savu fotogrāfiju padarīt kreatīvu un neaizmirstamu

Redakcija
Redakcija

Protams, vienmēr ir labi, ja fotogrāfija uzņemt apēc visiem noteikumiem, taču bieži vien ir tā, ka visvairāk atmiņā paliekošās ir tieši tās bildes, kurās netiek ievēroti absolūti nekādi noteikumi. Un tieši tās piesaista uzmanību, fascinē ar savu neparastumu un kreativitāti. Ja arī jūs vēlaties iemācīties uzņemt neparastas NESTANDARTA fotogrāfijas, lasiet tālāk.

1. MAINIET PERSPEKTĪVU

Lielākā daļa portretu tiek uzņemti objekta acu līmenī. Kaut arī šāds paņēmiens ir pats loģiskākais, kardināla uzņemšanas leņķa nomaiņa padarīs jūsu fotogrāfiju negaidīti oriģinālu.

Pakāpieties augstāk un uzņemiet jūsu objektu no augstāka skatupunkta vai tieši otrādi, pieliecieties tuvāk zemei un fotografējiet no turienes. Jebkurā gadījumā jūs ieraudzīsiet objektu no neparasta skatupunkta, kas arī radīs interesi par fjūsu oto.

2. PAROTAĻĀJIETIES AR SKATIENU

Apbrīnojami, cik ļoti objekta skatiena virziens var ietekmēt attēlu. Lielākajā daļā portretu modeļa skatiens virzīts tieši objektīvā, kas rada reālas saistības sajūtu starp skatītāju un pašu fotouzņēmuma objektu. Taču ir daži citi paņēmieni, kurus varat izmēģināt.

1.variants. .Skatiens vērts prom no kameras.

Ļaujiet modelim sakoncentrēt skatienu uz kaut ko neredzamu aiz kameras objektīva robežām. Tas palīdzēs radīt patiesuma sajūtu un ieientriģēs skatītāju, liekot viņam aizdomāties par to, uz kurieni virzīts skatiens fotogrāfijā. Sevišķi intriga parādīsies brīdī, kad fotogrāfijā iemūžināsiet kaut kādas emocijas.

2.variants. .Skatiens kadra iekšienē.

Modelis var skatīties uz kaut ko kadra iekšienē. Piemēram, bērns, kas skatās uz bumbu, māmiņa, kas skatās uz savu mazuli, vīrietis, kas skatās uz lielu porciju pastas...utt. Kad jūs ļaujat objektam paskatīties uz kaut ko kadrā, tad radāt skatītāja papildus intereses piesaistes punktu.




3. NEIEVĒROJIET KOMPOZĪCIJAS NOTEIKUMUS

Ir vairāki kompozīcijas izveides nosacījumi. Taču reizēm ir labi zināt noteikumus, lai pēc tam tos apzināti pārkāptu, tā kā tas var novest pie interesantiem rezultātiem.

Objekta novietojums tieši centrā var radīt brīnišķīgu un interesantu attēlu, taču to pašu reizēm var izdarīt radoša objekta novietošana pašā attēla malā.

Cits nosacījums, kas bieži tiek pieminēts- objekta skatienam un sejai jābūt virzītiem fotogrāfijas centrā. Tas var ļoti labi nostrādāt, taču te vēlreiz gribas atgādināt, ka noteikumi domāti tāpēc, lai tos reizēm pārkāptu.

4. EKSPERIMENTĒJIET AR APGAISMOJUMU

Vēl viens nejaušības elements, kuru var izmantot fotografējot portretus, ir apgaismojums, Ja runājam par gaismām, tad ir gandrīz vai neierobežotas iespējas to izmantošanai portretos.

Sānu gaisma var radīt noskaņojumu, bet pagaismošana un siluetu fotografēšana, kas domāta, lai noslēptu objekta detaļas, var padarīt attēlu ļoti izteiksmīgu.

Radīt ļoti iespaidīgu efektu var tādu metožu izmantošana kā zibspuldzes sinhronizācija.

5. AIZVĀCIET MODELI NO KOMFORTA ZONAS

Lieciet darīt objektam kaut ko traku un pilnīgi neierastu: lēkāt, dejot, lekt ūdenī, spēlēt bumbu utt. Pat ja sākotnēji tas šķiet muļķīgi, rezultāts var būt ļoti negaidīts un neaizmirstams.

6. RADIET DABISKUMU

Reizēm iestudētas fotogrāfijas izskatās pārāk samākslotas. Cilvēki ir nedabīgi, ne pārāk labi pozē un izskatās. Tāpēc izmantojiet fotografēšanas metodi dabiskā vidē, kur cilvēks var brīvi pārvietoties un kustēties. Rezultāts būs lielisks.

Fotografējiet savu objektu darbā, kopā ar ģimeni un tad, kad viņš nodarbojas ar to, kas pašam patīk. Tas liks viņam justies brīvi un nepiespiesti, kā rezultātā jūs noteikti iegūsiet dažus īpašus kadrus, kuros objekts atiecīgajās situācijās izskatīsies dabiski. īpaši labi tas der bērnu fotografēšanai.

7. PIEVIENOJIET SVEŠU, IT KĀ NEIEDERĪGU, PRIEKŠMETU

Pievienojiet kadram neparastu priekšmetu, tādējādi radot altrnatīvus interesses punktus.

Tas var būt samērā riskanti, tāpēc , ka šādi novirzāt uzmanību no galvenā objekta. Tomēr šāds paņēmiens palīdzēs pievienot jūsu fotostāstam vēsturi un vietu uz fotogrāfijas, kas piešķirs pamatobjektam papildus dziļuma līmeni un jaunu virzienu, kura nebūtu bez šī priekšmeta pievienošanas.

8. FOKUSĒJIETIES UZ VIENU ĶERMEŅA DAĻU

Izmantojiet objektīvu ar lielu fokusa attālumu vai pieejiet pie objekta tik tuvu, lai varētu nofotografēt tikai daļu no ķermeņa. Tas atstās vietu skatītāja iztēlei.

Dažreiz tas, kas fotoattēlā pietrūkst, pasaka vairāk, nekā tas, kas redzams.

9. PASLĒPIET DAĻU OBJEKTA

Kā variācija par atsevišķu ķermeņa daļu fotografēšanu var būt to paslēpšana portretā. To var izdarīt ar apģērba, priekšmetu, roku palīdzību. Šāda pieeja atstāj ne pārāk daudz vietas skatītāja iztēlei, taču fokusē skatienu tieši uz tām ķermeņa daļām vai daļu, kuru jūs vēlējāties izcelt.

10. UZŅEMIET ATTĒLU SĒRIJU

Pārslēdziet fotokameru un sērijveida attēlu uzņemšanu un uzņemiet uzreiz vairākus attēlus.Tā jūs varēsiet radīt veselu attēlu sēriju viena vietā.

Šāda tennika labi strādā fotografējot bērnus vai citus aktīvus objektus, kas maina savu stāvokli vai pozas ļoti ātri.

Piebilde:

Viss, kas šeit aprakstīts, palīdzēs uzņemt jums nestandarta kreatīvu portretu. Taču izmantojiet šos paņēmienus ar prātu. Daudzi no tiem pilnībā pārkāpj klasiskos un vispārpieņemtos labas fotogrāfijas noteikumus, kuri tomēr ir svarīgi katram fotogrāfam. Jo, pirms sākt ignorēt noteikumus, vispirms ir jāiemācās tiem sekot. Tikai tajā gadījumā jūs varēsiet uzņemt patiešām oriģinālu foto, nevis nekam nederīgu attēlu.