Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kā lielie uzņēmumi rūpējas par saviem darbiniekiem

Redakcija
Redakcija

Mūsdienu biroju kafejnīcas un ēdnīcas mūsdienās ļoti vienkārši var konkurēt ar labākajiem pasaules restorāniem. Atšķirība ir tikai viena: tie ir bezmaksas. Protams, tikai darbiniekiem. Šie veiksmīgie uzņēmumi jau sen ir sapratuši, ka ceļš uz apmierinātu un motivētu darbinieku iet caur viņa vēderu. Kā tad īsti pusdieno darbinieki pasaules lielākajos uzņēmumos?

Google

Centrālais Google uzņēmums ir izvietots Ņujorkā. Darbiniekiem tiek nodrošināta ēdināšana 3 reizes dienā kafejnīcā Nemispheres, pa kuras logiem ir redzams brīnišķīgs skats uz Manhetenu. Šādu uzņēmumu darbiniekiem noteikti nav nepieciešams meklēt ātros kredītus internetā, jo gan alga, gan arī motivācijas sistēma šajā uzņēmumā ir augstā līmenī. Kafejnīca ir sadalīta vairākās zonās,kur darbiniekiem tiek piedāvāti dažādu veidu ēdieni. Piemēram, viņiem tiek piedāvāta ātrās ēdināšanas virtuve, uzkodas, sasaldēti jogurti un dzērieni. Pats populārākais komentārs par šo kafejnīcu ir: “Ja jūs vēlaties vilties savā darbā, vienkārši aizejiet ar draugu no Google uz viņa kafejnīcu. Tas ir neticami.”







Apple

Apple atrodas Kupertino. Viņu ēdnīca ir ļoti plaša, gaiša un, protams, darbiniekiem par ēšanu tajā, nav jāmaksā. Viņu ēdnīca, kas saucas Caffe Macs, ir ļoti plaša. Pusdienās tiek pasniegta itāļu, japāņu, spāņu un franču virtuve, kā arī ātrās ēdināšanas virtuve. Brokastīs parasti tiek pasniegtas franču tostermaizītes ar zemenēm, pankūkas ar šokolādi, deserti, svaigi spiesta sula un vairāki veidi saldējuma. Ēdienkarte regulāri mainās.






Facebook

Tikai pavisam nesen uzņēmums Facebook tika pie jauna uzņēmuma nelielā Kalifornijas pilsētā Menlju-Parkā. Uzņēmuma darbinieki saņem trīs ēdienreizes dienā kafejnīcā, kuras nosaukums ir Epic Cafe. Šajā kafejnīcā pārsvarā tiek piedāvāta amerikas un āzijas virtuve. Ēdienu ir iespējams bezmaksas ņemt līdzi uz mājām, savukārt biroja viesi saņem lielu atlaidi.






Dropbox

Šī uzņēmuma kafejnīca atrodas Sanfrancisko, Kalifornijā, un tās nosaukums ir Tuck Shop. Kafejnīcas teritorija ir 400 metrus liela un tajā tiek piedāvāti dažāda veida ēdieni. Kompānija ļoti lepojas ar saviem pavāriem, kuri ir strādājuši pasaules labākajās kafejnīcās.





Pixar

Kafejnīcas Cafe Luxo apmeklētājus vienmēr sagaida Pixar kompānijas varoņi, piemēram, cilvēku iemīļotie Bazs Gaismasgads un Vudijs. Tālāk kafejnīcas apmeklētāji nonāk ēkā, kas ir līdzīga kādam Parīzes muzejam. Tā bija Stīva Džobsa vēlme, kad viņš vēl bija viens no galvenajiem Dropbox uzņēmumā. Kafejnīcas ēdienkartē ir pieejami dažādu veidu ēdieni, piemēram, lasis kļavas sīrupā, burgeri, cepts ravioli, steiks, burito, kā arī picas un dažādi deserti.






Twitter

Mikroblogošanas vietnes Twitter birojs tagad atrodas ēkā, kas uzcelta 1937.gadā, pašā Sanfrancisko centrā. Protams, ka arī Twitter darbiniekiem ir pieejama bezmaksas ēdinā-šana. Arī paši ēdienu nosaukumi ir izveidoti gana oriģinālā stilā, jo ēdieni ir attēloti heštagu veidā, piemēram, #comfort food, #tenderloin, @birdfeeder un citi.




Attēli: no Businessinsider