Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


TOP 7 padomi kā paaugstināt darījumu braucienu efektivitāti

Redakcija
Redakcija

Bizness bieži vien iekļauj un pat pieprasa regulāru ceļošanu. Šogad Pasaules biznesa tūrisma asociācija (GBTA) realizējusi unikālu “Biznesa ceļotāja sentimenta indeksu”, kas atklāj, kā ievērojamas tehnoloģiskās pārmaiņas maina biznesa braucienu vizītkarti.

“GBTA izveidotais indekss iezīmē būtiskas pārmaiņas darījumu braucienos jeb komandējumos. Liela daļa biznesa tūristu visā pasaulē uzskata, ka piekļuve Wi-Fi jebkura ceļojuma laikā ir vitāli svarīga darba efektivitātes celšanai. Tā uzskata 70% aptaujāto Vācijā, 80% Lielbritānijā un ASV, kamēr Brazīlijā un Meksikā par to pārliecināti līdz pat 90% biznesa tūristu,” stāsta vienas no vadošajām tūrisma firmām Latvijā “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša.
Lielākā daļa biznesa tūristu (ap 75% respondentu) visās indeksā iekļautajās valstīs (Austrālijā, Brazīlijā, Vācijā, Japānā, Meksikā, Lielbritānijā un ASV), izņemot Japānu un Vāciju, uzskata, ka piekļuve tehnoloģijām ļauj sekot līdzi darbam paralēli komandējuma uzdevumiem arī ceļojuma laikā. Seši no desmit ceļotājiem apgalvo, ka viņiem ir pieejams viss nepieciešamais, lai produktīvi strādātu arī atrodoties ceļā.

Neskatoties uz vispārēju apmierinātību ar darījumu braucieniem, “Biznesa ceļotāja sentimenta indeksa” rezultātos biznesa tūristi iezīmējuši arī vairākus sasāpējušus jautājumus. Ceļotāji kā ļoti problemātisku un apgrūtinošu izcēluši lidostu drošības punktu apmeklējumu, kā arī uzvēruši, ka ļoti būtiska ir nepārtraukta iespēja izmantot internetu.
Lai darījumu brauciens noritētu bez raizēm, un lai tas dotu maksimālu atdevi , “Latvia Tours” apkopojusi septiņus padomus, kas palīdzēs celt Jūsu nākamā biznesa brauciena produktivitāti.

Sagatavojiet plānu

Jau brīdī, kad nonākat lidmašīnā, vilcienā vai automašīnā, izlemiet, vai ceļojuma laikā esat nolēmis paveikt ar darbu saistītus uzdevumus. Ja esat apņēmies strādāt, vai pieslīpēt un precīzāk noformulēt iepriekš radušās idejas, sastādiet skaidru un reālu plānu ar vairākiem, bet maziem sasniedzamajiem mērķiem. Būtiski izvēlēties uzdevumus, kurus iespējams paveikt līdz galamērķa sasniegšanai. Taču, ja tā vietā vēlaties atpūsties, arī tā nav slikta pieeja. Lielā daļā gadījumu atslābināšanās un kāda laba filma ceļojuma laikā ir racionāls veids kā atbrīvot prātu pirms saspringtas tikšanās.

Samaziniet ceļojuma stresu

Samaziniet ceļojuma stresu un jau iepriekš sagatavojaties tā, lai sevi lieki neapgrūtinātu lidostu drošības kontroles punktos. Ceļojiet ar rokas bagāžu. Lielās bagāžas nodošana var būt pamatīga laika tērēšana. Turklāt, nonākot galamērķī, darījumu braucienā ik minūte var būt būtiska, risks par nozaudētu bagāžu var rezultēties kā nokavēta tikšanās, kas būtu nesamērīgi augsta cena.

Aprunājaties ar visiem, ko satiekat

Jūs nekad nezināt, ar ko kopā lidosiet. Saruna ar svešinieku var būt jaunu kontaktu un ideju avots. Ja gatavojaties pavadīt vairākas stundas slēgtā telpā ar dažādiem cilvēkiem, kādēļ gan neiepazīties ar vismaz dažiem? Jūs iespējams satiksiet potenciālo klientu, kādu ar kopīgiem hobijiem, vai cilvēku, kurš, pats nezinot, jums piespēles ģeniālu ideju. Jūs būsiet pārsteigti, cik radoša un iedvesmojoša vide slēpjas augstu mākoņos.

Izgulieties

Labs miegs ir būtiska biznesa ceļojuma sastāvdaļa. Izgulējies cilvēks ir pozitīvi noskaņots, atvērts un enerģijas pilns darbam. Tieši šādu iespaidu vēlamies par sevi radīt biznesa tikšanās laikā. Lai lidojumā spētu iemigt, jāatbrīvo prāts. Jāatceras, ka ar simtiem kilometru stundā jālido vien lidmašīnai, ne jūsu prātam. Pirms pacelšanās pārliecinieties, ka ienākošā e-pasta kastīte ir iztukšota un izslēdziet datoru, izmantojiet laiku, lai nomierinātu prātu.

Jau iepriekš uzlādējiet visas elektroniskās ierīces

GBTA veiktajā pētījumā vairāk nekā 75% biznesa tūristu atzīst, ka pieeja tehnoloģijām ceļ darba produktivitāti ceļojuma laikā. Vakarā pirms ceļojuma uzlādējiet visas elektroniskās ierīces. Ja plānojat strādāt lidojuma laikā, labāk šādi nodrošināties savlaicīgi. Rēķinieties ar neparedzētu laika patēriņu un nepaļaujaties, ka ierīces uzlādēsiet pirms lidojuma. Arī tad, ja lidojuma laikā nav pieejams interneta pieslēgums, varat ietaupīt laiku un sagatavot atbildes uz e-pastiem, kuras nosutīsiet pēc nosēšanās.

Nodrošinieties pret neparedzētiem gadījumiem

Pārliecinieties vai Jums ir Jūsu ceļojumu konsultanta vai 24 stundu apkalpošanas tālruņa numurs, lai nebūtu jāgaida rindās un jātērē Jūsu dārgais laiks gadījumos, ja notiek kas neparedzēts– viesnīcā Jums ierāda nekvalitatīvu numuru, sākas streiks vai notiek kādi citi neparedzēti apstākļi. Pārbaudiet vai Jums ir līdz visi ceļošanai nepieciešamie dokumenti. Pārliecinieties vai Jums ir visa nepieciešamā informācija par viesnīcas vai tikšanās vietas atrašanās vietu. Jautājiet savam ceļojumu konsultantam par iespējām piemeklēt un rezervēt atbilstošu restorānu Jūsu darījumu pusdienām vai vakariņām.

Iegūstiet vairāk kā biznesa tikšanos

Biznesa ceļojumi ir lieliska iespēja iepazīt un apskatīt jaunas vietas. Tā ir iespēja pieliet papildus eļļu savai biznesa liesmai. Taču kāda gan liesma, ja visu ceļojuma laiku pavadāt viesnīcas numurā un meklējot interneta pieslēgumu. Dodieties apskatīt pilsētu un vietējos apskates objektus. Dažādu kultūru iepazīšana un iegūtā pieredze paplašinās jūsu redzesloku. Izmatojiet iespēju apskatīt pasauli no dažādiem rakursiem. Personīgā izaugsme jūs veidos par labāku līderi.