Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


2018. gada Latvijas budžets tiks sastādīts 22. aprīlī

Redakcija
Redakcija

Ekonomikas un kultūras augstskolā 22. aprīlī norisināsies lietišķā spēle studentiem, kuras mērķis – sastādīt un apstiprināt alternatīvu Latvijas budžetu 2018. gadam.

EKA zinātņu prorektore Dr. oec. Jeļena Titko stāsta, ka studenti strādās 13 komandās – katra no komandām pārstāvēs kādu no ministrijām tāpat kā Latvijas valsts pārvaldē. Ministriju galvenais uzdevums būs izstrādāt idejas, kā uzbot valsts iedzīvotāju labklājību un veicināt Latvijas izaugsmi.

Lietišķā spēle ļauj EKA studentiem izmantot iegūtās zināšanas, kā arī palīdz attīstīt radošumu un nestandarta domāšanu.

“Manuprāt, ir jāizskata visas idejas, kas var veicināt valsts ekonomikas izaugsmi ilgtermiņā, tādēļ neierobežojam studentus, bet aicinām domāt kreatīvi. Katras ministrijas budžeta lielums būs lietišķās spēles dalībnieku izvēlēts. Kas zina, varbūt kāda no mūsu studentu idejām patiesi tiks iekļauta 2018. gada budžeta izveidē,” pauž lietišķās spēles organizatore Jeļena Titko.