Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Kā savā starpā atšķiras dažādi lubrikanti un kā izvēlēties īsto?

Redakcija
Redakcija

Kā savā starpā atšķiras dažādi lubrikanti un kā izvēlēties īsto?
Foto: Shutterstock.com


Sekss ir viena no pieaugušo dzīves patīkamajām daļām, kas sniedz ne tikai labsajūtu, bet arī uzlabo veselību, jo orgasma rezultātā notiek pastiprināta laimes un anti-stresa hormonu izdalīšanās. Taču, lai vispār tiktu līdz orgasma daļai, dzimumaktam vai masturbācijai ir jābūt baudāmai. Šim nolūkam ir radīti dažādi lubrikanti. Kā tie savā starpā atšķirtas un kā izvēlēties Jums piemērotāko, uzziniet turpinājumā!

3 materiālu variācijas

Pirmais nosacījums, pēc kā izvērtēt lubrikanta derību Jūsu plāniem, ir bāzes materiāls, no kā tas radīts. Pastāv 3 varianti:
● eļļas lubrikants;
● ūdens lubrikants;
● silikona lubrikants.

Turpinājumā sīkāk par katru no variantiem.

Eļļas bāzes lubrikants

Vēsturiski pirmais lubrikanta veids – tā sastāvā ir dabiskas eļļas, kas rada teicamu slīdamību un to saglabā visilgāk no visiem lubrikantu veidiem, tādēļ ir lieliski piemērots anālajam seksam. BET šis lubrikants nav savienojams ar lateksu un gumiju – šo materiālu prezervatīvi un seksa rotaļlietas saskarē ar jebkādām eļļām irst, sadalās un plīst. Mīnuss – smērē apģērbu un ir grūti nomazgājams.

Ūdens bāzes lubrikants

Šis lubrikants ir populārākais visā smērvielu piedāvājumā, jo ir ne tikai pieejams neskaitāmās variācijās un piemērots visiem seksa veidiem, bet arī droši lietojams gan ar prezervarīviem, gan visu iespējamo materiālu seksa rotaļlietām. Turklāt tas lielākoties ir ar neitrālu pH līmeni, tāpēc ir lieliski piemērots jutīgiem un alerģiskiem cilvēkiem. Vienīgais mīnuss – tas, salīdzinot ar citu materiālu lubrikantiem, izžūst ātrāk, taču to var viegli labot, nožuvušā lubrikanta vietu samitrinot ar nelielu daudzumu siekalu vai ūdens. Vēl viens mīnuss – nav paredzēti seksam ūdenī, jo ātri izšķīst un nomazgājas.

Silikona bāzes lubrikants

Jaunākais lubrikantu tips, kas ir arī visnoturīgākie pret izžūšanu, berzi un nomazgāšanos, tādēļ ir perfekti seksam ūdenī. Mīnuss – tie nav savienojami ar silikona un ādas imitācijas seksa rotaļlietām, kā arī ar lateksu, tostarp, prezervatīviem. Tā pat līdzīgi eļļas lubrikantiem, arī silikona lubrikants atstāj traipus uz audumiem, apģērbiem un gultas veļas.

Mērķis, kādam lubrikants tiks izmantots

Otrais veids, kā iedala lubrikantus, ir – vadoties pēc to pielietojuma. Varianti ir trīs:
● vaginālajam seksam;
● anālajam seksam;
● orālajam seksam.

Vaginālajam seksam atkarībā no prezervatīvu izmantošanas vai neizmantošanas derēs jebkurš lubrikants, anālajam seksam smērvielas īpašību dēļ vislabāk derēs silikona lubrikants, taču orālajam seksam – tikai ūdens bāzes lubrikants. Protams, ir gana daudz smērvielu, kas ir piemērotas vairāku veidu izmantošanai, piemēram, orālajam un vaginālajam vai vaginālajam un anālajam seksam – uzmanīgi izlasiet, kas rakstīts uz iepakojuma!

Papildu īpašības

Lai padarītu mīlēšanos maksimāli baudāmu, lubrikantu variācijas neapstājas tikai pie materiāliem – tie tiek papildināti ar:
● spermicīdiem, lai veicinātu izsargāšanos no grūtniecības;
● garšu un smaržu orālā un vagināli-orālā seksa uzlabošanai;
● sildošām vai dzesējošām vielām jaunu, neparastu sajūtu radīšanai;
● jutību pastiprinošām vai samazinošām vielām spēcīgākam orgasmam vai ilgākam aktam.

Izvēlieties Jums piemērotāko, izvērtējot gan lubrikanta pielietošanas mērķi, gan Jūsu alerģijas, gan vai seksā tiks ieviestas rotaļlietas, gan arī to, kādas sajūtas Jūs vēlaties gūt!

Sertificēti lubrikanti par lieliskām cenām
Iegādājieties tikai kvalitatīvu un drošu intīmo kosmētiku – apmeklējiet interneta veikalu Supersex.lv, kur Jūs sagaida dažādas higiēnas preces, lubrikanti, erotiskā veļa, seksa rotaļlietas un daudzas citas noderīgas “guļamistabas preces” par izdevīgām cenām! Pērciet ērti un saņemiet ar piegādi uz mājām! Konfidencialitāte ir garantēta.