Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Vairākumam seksā interesē neierastas lietas

Redakcija
Redakcija

Vairākums Latvijas iedzīvotāju atklāj partneriem savas seksuālās vēlmes un lielākajai daļai gultā interesē kaut kas ārpus ierastā, liecina nesen veiktā aptauja. Šī ir būtiska statistika, kas atklāj mūsu sabiedrības izpratni par seksa kvalitātes nozīmi attiecībās.

59% aptaujas respondentu atbildēja, ka viņi pilnībā partnerim atklāj savas seksuālās vēlmes, savukārt 41% atzinās, ka šajā ziņā nav atklāti. Nedaudz vairāk kā puse pētījuma dalībnieku norādījuši, ka seksā viņus interesē kaut kas ārpus ierastā, tikai nedaudz vairāk kā desmitdaļa pauduši, ka neierastas lietas seksā viņus pilnībā nesaista, bet aptuveni 30% Latvijas ļaužu tas interesē vien retu reizi.

Iepazīšanās portāla Flirts.lv pārstāvis Kaspars Antess secina, ka Latvijā sekss vairs nav tabu temats. “Kad mūsu sabiedrība pamazām attālinājās no padomju laikos ierastā uzskata “Seksa nav”, vispirms bija populāri anonīmi šo tēmu apspriest žurnālu vēstulēs, pēc tam interneta komentāros, bet tagad jau retais samulsīs, kad viņam uz ielas pajautās kaut ko par seksu,” spriež Antess. “Arī pāru attiecībās vairs nav populāri visu izdarīt tumsā zem segas un pēc tam izlikties, ka nekas nav bijis. Tie, kas saņemas atklāt savu seksuālo vēlmju nianses, parasti gūst apliecinājumu tam, ka partnerim, izrādās, arī ir savas ne mazāk neierastas intereses un ka abiem tas ir pieņemami.”

Flirts.lv aptauja ir veikta 2017. gada septembrī. Tajā piedalījās 963 respondenti, kas ir reģistrējušies vismaz vienā Latvijas iepazīšanās portālā.