Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Ēģiptiešu horoskops

Pirmie Ēģiptiešu horoskopi parādījās 38. gadā p.m.ē. Par viņu astroloģijas zinātnes pieminekli kļuvusi “Grāmata par zvaigžņu kustību”. Tās teksts pat iekļauts dievu Ozirisa un Seta tempļu griestos. Vairākas liecības līdz mums nonākušas tieši tādā veidā, kā zīmējumi, raksti uz tempļu, faraonu kapeņu sienām. Piemēram, veicot arheoloģiskos izrakumus faraonu Ramzesu kapenēs tika atrasti uz sienām attēloti debesu zvaigznāji, planētas, unikāla zvaigžņu pulksteņa attēls. Arī mūsdienās, apmeklējot senas baznīcas, var atrast liecības par astroloģijas klātbūtni.

Turpinot par Ēģipti, tieši Aleksandrijā sāka attīstīties zinātniskā astroloģija, tika sarakstītas vairākas nozīmīgas grāmatas, nodibinātas skolas. Slavenākā zinātniskās astroloģijas skola bija Aleksandrijas skola, kas dibināta 332.g pirms Kristus, un to dibinājis Maķedonijas Aleksandrs. Piecu gadsimtu laikā šajā skolā mācījusies lielākā daļa slaveno astrologu, tai skaitā Klaudijs Ptolemajs.

Šajā laikā astroloģija sāka izplatīties tautā. Līdz mūsdienām saglabājušies senie papirusi, kas sarakstīti 2. un 3. gadu tūkstotī p.m.ē. un vēstī par Saules, Mēness aptumsumiem, to ietekmi.

Ir zināms, ka senie ēģiptieši pielūdza 5 planētas – Merkuru, Venēru, Marsu, Jupiteru un Saturnu. Jāņem vērā, ka ne visas Saules sistēmas planētas vispār tai laikā bija pazīstamas. Jo piemēram, Plutonu atklāja tikai 1930. gadā.

Kaut arī liecības par ēģiptiešu astroloģiju ir samērā skopas, tomēr zināms, ka Aleksandrija 5 gadu tūkstošus bija astroloģijas centrs. Tā tika arī sastādīti pirmie horoskopi. Cik nu tie ir precīzi, spriediet paši ..

Nīla
(1.-7. janvāris, 19.-28. jūnijs, 1.-7. septembris, 18.-26. novembris)

Nīla ir upe un ēģiptieši to dievināja. Nīla - upe, kas uzturēja cilvēku dzīvību. Upes ūdens ne tikai deva veldzi augsnei, bet arī to uzlaboja un mēsloja augsni palu laikā. Lūk kāpēc Nīla bija nevis parasta upe, bet gan dievība. Tai lūdza svētību bada gados. Šīs zīmes pārstāvji ir kaislīgi, impulsīvi. Viņu dzīves devīze ir - labāk darīt un nenožēlot, nevis nedarīt un nožēlot! Šiem cilvēkiem der darbs, kura laikā nav jāatrodas vienā vietā - pie darbgalda. Viņiem ir nepieciešama kustība, pārvietošanās. Šīs zīmes cilvēkiem var būt dziednieciskas spējas, viņi ar rokas pieskārienu var noņemt galvassāpes un negatīvo enerģiju. Līdzās esošie cilvēki jūtas labi viņu kompānijā. Šīs zīmes cilvēkiem ir spēcīgs, pozitīvs enerģijas apvalks.

Amons
(8.-21. janvāris, 1.-11. februāris)

Laikā, kad par Ēģiptes galvaspilsētu kļuva Fīva (tagad "mirušo" pilsēta Nīlas kreisajā krastā), Amons kļuva par "dievu karali". Amonam piedēvēja vairāku dievu īpašības: Ra - saules dievs, Mins - auglības dievs, Monts - karavīru aizgādnis. Ar laiku dievs Amons kļuva arī par aizstāvi. Viņš izskatījās kā vīrietis ar auna galvu. Reizēm gan Amonu attēloja ar cilvēka galvu, bet izdaiļoja ar auna ragiem vai saules disku virs galvas. Viņš bija dievietes Mutas vīrs. Šīs zīmes pārstāvji ir gudri, mērķtiecīgi, tiem piemīt saulains optimisms, kolektīvā ieņem līdera pozīcijas. Reizēm šie cilvēki ir tik populāri kolektīvā, ka viņiem nepietiek laika, lai pabūtu kopā ar sev tuvu cilvēku. Šie cilvēki izvēlas tādu darbu, kurā var demonstrēt savas zināšanas, talantu. Tieksme pēc popularitātes viņiem ir iedzimta. Atliek kaut nedaudz paslavēt Amona cilvēkus, lai viņi spētu gāzt kalnus. Šīs zīmes cilvēkiem piemīt liela intuīcija, spēja paredzēt notikumus nākotnē.

Muta (Mota)
(22.-31. janvāris, 8.-22. septembris)

Šī ir otrā ēģiptiešu dieviete uzreiz aiz Izīda. Viņas vārds tulkojumā nozīmē "māte". Zīmējumos viņa tika attēlota kā sieviete ar dubultkroni uz galvas. Reizēm viņa tika attēlota kā lauvene vai grifs. Šīs zīmes pārstāvji ir prasīgi gan pret sevi, gan citiem. Viņiem ir sveša romantika, viņi ir gatavi palīdzēt ar darbiem nevis vārdiem. Starp šiem cilvēkiem ir ļoti daudz eksperimentētāju, izgudrotāju, kas nes sabiedrībai progresīvu attīstību. Šie cilvēki ir fiziski stipri, veselīgi un viņiem piemīt spēja sajust nepatikšanas jau pa lielu gabalu. Ar šīs zīmes cilvēkiem var droši doties izlūkgājienos, uz viņiem var paļauties.

Gebs
(12.-29. februāris, 20.-31. augusts)

Gebs ir zemes dievs, tas simbolizē zemi, augus, minerālus. To attēloja kā cilvēku ar sarkanu kroni vai parūku, kas sadalīta trīs daļās, ar ... zoss attēlu. Ja esat dzimis zem šīs zīmes, tad jūs esat labs padomdevējs, labsirdīgs un jūtīgs cilvēks. Starp šīs zīmes dzimušajiem ir daudz sabiedrisko darbinieku, psihologu un tehnisko zinātņu speciālistu. Zem šī cilvēka rokām viss saplaukst, uzzied. Viņam ir tikai jānomet sēkliņa zemē, lai tā izaugtu un dotu ražu. Dabas spēki sniedz lielu atbalstu Geba zīmē dzimušajiem. Šie cilvēki sevi uzskata par flegmatiķiem. Bet vērojot no malas šos cilvēkus liekas, ka viņiem trūkst enerģijas, vai, pareizāk sakot, viņi ir raduši nesteigties un visu darīt bez steigas.

Izīda
(11.-31. marts, 18.-29. oktobris, 19.-31. decembris)

Šī zīme simbolizē sievišķību, mātes jūtas. Izīda ir Ozīrisa sieva. Viņa aizsargā jaundzimušos un jūrniekus. Savu slavu Izīda ieguva brīdī, kad viņa atdzīvināja vīru Ozīrisu, kuru bija nogalinājis viņa brālis. Izīda tiek attēlota kā sieviete, kurai starp vērša ragiem spīd saules disks, bet viņas klēpī ir dēls Gors. Laimīgas var justies sievietes, kas dzimušas zem šīs zīmes. Tāpēc, ka Izīdas galvenā būtība ir - mīlestība. Šajā zīmē dzimušie sevī nes siltumu, maigumu, viņi ļoti labi zina savu mērķi dzīvē. Zvaigznes sola veiksmi tādās specialitātēs kā ekonomika un pedagoģija. Šie cilvēki ir kā laimes talismans, jo nes laimi visiem. Visi tumši spēki met līkumu šīs zīmes cilvēkiem.

Ozīriss
(1.-10. marts, 27.-30. novembris, 1.-18. decembris)

Ozīriss - viens no galvenajiem Ēģiptes dieviem. Ozīriss salaulājās ar māsu Izīdu, lai valdītu pār Ēģipti un ieviestu tajā augstu civilizāciju. Viņš izputināja savu brāli Setu, kurš bija mēģinājis viņu nogalināt. Ozīriss kļuva par auglības un attīstības simbolu, kļuva par "tās pasaules" valdnieku - mirušo dievu. Viņš runāja ar cilvēkiem par šīs zemes dzīvi un bija kā izdzīvošanas skolotājs. Šis dievs simbolizēja atjaunošanos, jo bija nemirstīgs. Viņa zīmē dzimušie ir labi oratori un organizētāji. Šajā zīmē dzimušie māk "redzēt otram cauri". Reizēm liekas, ka viņi māk lasīt otra domas, no viņiem neko nevar noslēpt vai noklusēt. Pēc rakstura šie cilvēki ir zinātkāri, tāpēc ir gatavi veikt dažādus eksperimentus, viņi ir pārliecināti par sevi. Katru dzīves mirkli viņi izdzīvo ar pilnu atdevi un nebaidās ciest neveiksmi. Viņi ir pārliecināti, ka katrā bezizejas situācijā noteikti ir kaut viena izeja, kura var izmainīt situāciju. Viss dzīvē mainās, viss notiek! - tāda ir viņu devīze.

Tots
(1.-19. aprīlis, 8.-17. novembris)

Tots palīdzēja cilvēkiem apgūt valodu, rakstību un aritmētiku. Totu uzskata par filozofu un zinātnieku aizbildni. Viņš ir Zinību un Rakstības dievs, viņš bija Ozīrisa padomdevējs un Gora aizstāvis. Viņš tika attēlots kā cilvēks vai pāvs ar ibisa galvu, kuru rotāja mēness. Totu uzskatīja arī par oratoru, matemātiķu, rakstnieku dievu un par laika skaitītāju. Tāpēc viņš ieguva cieņu starp magiem. Tiek runāts, ka viņš palīdzēja arī astronomiem, astrologiem un dziedniekiem. Viņa zīmē dzimuši no citiem atšķiras ar savu lielo vērīgumu un spēju loģiski analizēt jebkuru situāciju. Šie cilvēki viegli var apgūt hipnotizēšanas mākslu. Viņiem ir lielas pārliecināšanas spējas. Viņi labi prot atšķirt melus no patiesības. Šīs zīmes cilvēki ir zinātkāri, tāpēc vienmēr meklē kaut ko jaunu. Viņi vienmēr cenšas tikt līdz lietas būtībai, vienmēr un visur viņi jūtas kā mājas. Šiem cilvēkiem ir pedagoga talants.

Hors
(1.-7. maijs, 20.-30. aprīlis, 12.-19. augusts)

Goru bieži attēlo kā cilvēku ar baloža galvu vai kā balodi ar saules disku virs galvas. Gors ir Debess, Zvaigžņu, Mīlestības dievs, faraonu aizbildnis. Gors ir viens no senākajiem un svarīgākajiem Ēģiptes dieviem. Saka, ka viņa acis ir spējīgas redzēt arī tumsā. Tie cilvēki, kas dzimuši Gora zīmē ir dzimuši lidojumam. Viņiem ir lieliska fantāzija, bagāta iztēle un spēja sevi realizēt mākslas jomā. Starp viņiem ir arī labi biologi, zoologi un dzīvnieku dresētāji. Šīs zīmes dzimušie lieliski saprot dzīvniekus, ir sajūta, ka viņi saprot dzīvnieku valodu. Kaķi un suņi ar prieku reaģē uz viņa dotajām komandām. Ar maigumu un spēku viņi var sev pakļaut jebkuru dzīvnieku. Šie cilvēki ir dzīvespriecīgi, labvēlīgi. Viņi savu mērķi izsaka skaidri, tāpēc izzūd problēmas mērķu sasniegšanā. Šie cilvēki nebaidās no smaga darba, mīl riskēt un nevairās no atbildības. Viņi ir pārliecināti par sevi.

Anubiss
(8.-27. maijs, 29.-30. jūnijs, 1.-13. jūlijs)

Ēģiptes mitoloģija liecina, ka šis dievs nodarbojās ar mirušo iebalzamēšanu. Viņa pavadībā šī procesija notika svinīgi. Anubiss ir mirušo dievs, viņš organizēja bēres un mumificēšanu. Viņš sagaidīja mirušos pie ieejas "tajā pasaulē", vadīja dvēseles tiesas prāvu un arī aizstāvēja to. Anubisa vārds tulkojumā nozīmē "šakālis", tāpēc viņu attēloja ar šakāļa galvu vai ar suņa galvu, kurai ir smailas ausis un pagarināts purns. Anubisa zīmē dzimušajiem piemīt melnais humors un spēja kritiskā situācijā saskatīt arī kaut ko jautru. Šīs zīmes cilvēki ir "pūces" - viņi mīl vēlu iet gulēt un vēlu celties, mīl atrasties viens, nevis jautrā kompānijā. Vienatnē viņš labāk veiks savu darbu, nekā atrodoties komandā. Šie cilvēki ir spējīgi veikt taisnu un godīgu tiesu, neviens nespēs no šiem cilvēkiem noslēpt patiesību. Viņš vienmēr aizstāvēs vājos un sodīs vainīgos. Viņi ir jūtīgi, patiesi un uzticami cilvēki, dažiem liekas noslēpumaini.

Sets
(28.-31. maijs, 1.-18. jūnijs, 28.-30. septembris, 1.-2. oktobris)

Senie ēģiptieši Setu uzskatīja par brīvības simbolu. Viņš bija tumsas, nekārtības, tuksneša, vētru un kara dievs. Viņš tika attēlots kā cilvēks ar mežacūkas galvu. Greizsirdības dēļ viņš nogalināja savu brāli Ozīrisu, bet Ozīrisa sieva Izīda ar Tota un Anubisa palīdzību atdzīvināja Ozīrisu. Par savu rīcību Sets tika aizdzīts uz tuksnesi. Citi uzskata, ka viņš tika aizsūtīts uz debesīm, kur tagad atrodas kā Lielie greizie rati virs mūsu galvām. Seta zīmē dzimušie ir ļoti ambiciozi, atjautīgi, pārliecināti par sevi un savu taisnību. Bieži šie cilvēki izvēlas politiķa vai augsta ranga vadītāja karjeru. Šajā zīmē dzimuši var apgūt zīlēšanu ar kārtīm, kafijas biezumos un arī mākoņos. Viņi ļoti labi māk tulkot likteņa zīmes un izdarīt pareizus secinājumus. Šīs zīmes cilvēki ir cīnītāji, viņi uzskata, ka šķēršļi ir radīti tāpēc, lai tos pārvarētu. Viņi neieciklējas pagātnē, bet skatās uz nākotni. Viņi nemāk mācīties no savām kļūdām, tāpēc bieži "uzkāpj uz tā paša grābekļa" vairākas reizes.

Basteta
(14.-28. jūlijs, 23.-27. septembris, 3.-17. oktobris)

Basteta - mīlestības un auglības dieviete. To attēloja kā sievieti ar kaķa vai lapsas galvu. Viņa aizstāvēja faraonu un cilvēci. Šajā zīmē dzimušie ir valdzinoši, viņi ir spējīgi izjust un saprast situāciju. Ja šajā zīmē ir dzimusi sieviete, viņa ir ideāla māte, sieva. Viņa labi ada, tamborē, gatavo ēst. Viņa ļoti labi māk labvēlīgi ietekmēt konfliktsituācijas, ap viņu veidojas mieru nesošs biolauks, kas nomierina līdzās esošos cilvēkus. Basteti viegli sasniedz savu mērķi ja izvēlas skolotāja, ārsta, florista vai grāmatveža specialitāti. Pēc rakstura šie cilvēki ir raduši aizsargāties, modrība ir viņu stiprā puse, taču reizēm tā traucē pareizi novērtēt situāciju. Šiem cilvēkiem ir jāpārvar savs kautrīgums un jāatveras pasaulei, tad dzīve liksies skaistāka un interesantāka. Šo cilvēku šarms, dabas dotais valdzinājums, diplomātija, nesavtīgums piesaista citus cilvēkus. Viņiem ir laba intuīcija.

Sehmeta
(29.-31. jūlijs, 1.-11. augusts, 30. oktobris - 7. novembris)

Šī ir dievība ar lauvas galvu. Viņas tiesa ir taisnīga. Viņas galvenais dzīves mērķis ir taisnīgums. Sehmeta tulkojumā nozīmē - spēks, vara. Sehmeta bija kara un strīdu dieviete. Viņa varēja uzsūtīt gan sausumu, gan arī plūdus. Viņa varēja uzlaist slimības, sērgas, bet... viņas varā bija arī spēja atbrīvot cilvēkus no slimībām un sērgām. Viņa bija ārstu un magu aizbildne. Sehmetu attēloja kā sievieti ar lauvas galvu vai kā lauvu. Šīs zīmes cilvēki iegūst lielu autoritāti citu cilvēku vidū, viņi ir prasīgi gan pret sevi, gan citiem. Šie cilvēki ir vienlīdz talantīgi visās darba sfērās, kas saistītas ar cilvēku attiecībām un svarīgu lēmumu pieņemšanu. Šos cilvēkus pavada veiksme, viņi vienmēr atrodas īstajā laikā un īstajā vietā. Lai arī pie kāda darba viņi ķertos, visur viņus pavadīs veiksme.