Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


8 “nedarīt”, kas palīdzēs uzlabot tavu dzīvi

Redakcija
Redakcija

Dažkārt, lai uzlabotu darba kvalitāti un savu dzīvi vispār, pārtrauktu strīdēties ar draugiem un tuviniekiem, pietiek tikai atbrīvoties no dažiem paradumiem. Aicinām ielūkoties sarakstā par to, ko NEdarīt, ja vēlies būt laimīgs un veiksmīgs cilvēks.

Pievērsties tālrunim tikšanos laikā

Telefons mūsu dzīvē ir ļoti svarīgs. Tas nav pārsteidzoši, jo palīdz uzturēt saikni ar tuviniekiem, optimizēt darbu ar noderīgām lietojumprogrammām un brīvajā laikā kalpo izklaidei. Taču, satiekoties ar kolēģi, draugu vai radinieku, centies paturēt telefonu somā vai kabatā. Šāda padoma iemesls ir vienkāršs: atliek cilvēkam uz mirkli pievērsties telefonam, lai viņš tajā iegrimtu uz krietnu pusstundu. Būs jāatbild ne tikai uz īsziņu, kuras skaņa piesaistīja uzmanību, bet arī jāieiet visos sociālajos tīklos, jāpārbauda e-pasts, jāieliek daži “patīk” zem draugu fotoattēliem un, iespējams, pat jāizlasa dažas iecienītās grāmatas lapas vai jaunākās ziņas.

Šāda uzvedība tevi parāda ne no tās labākās puses. Pievēršoties viedtālrunim, tu ar to pašu demonstrē, ka tev ir garlaicīgi ar sarunu biedru un tevi maz interesē viņa stāsts. Viedtālrunim vienalga, kad tu tam pievērsīsi savu uzmanību. Bet draugs noteikti apvainosies, jo viņš plānoja pavadīt laiku kopā ar tevi, bet tā vietā klusējot spiests noskatīties, kā tu darbojies ar viedtālruni.

Sanāksmēs nodarboties ar blakus lietām

Sanāksmes un apspriedes domātas, lai visi klātesošie izteiktu savu viedokli un kopīgi censtos risināt problēmas, nevis draudzīgi “iekristu” telefonos. Tāpēc labāk noliec tālruni malā, izslēdz klēpjdatoru un uzmanīgi klausies to, par ko runā vadība un kolēģi. Kad sanāksme beigusies, varēsi pārbaudīt e-pastu un atbildēt uz ziņojumiem, piezvanīt, kam vajag. Taču sanāksmes laikā centies maksimāli koncentrēties, lai iegūtu daudz jaunas un vērtīgas informācijas.

Domāt par to cilvēku dzīvi, kuriem nav nekāda sakara ar tavu dzīvi

Dažādu realitātes šovu cienītāji pastāvīgi pārdomā un apspriež galveno varoņu dzīvi. Bet kā viņus ietekmēs tas, vai vecpuisis izvēlēsies Brūku, nevis Kesiju? Labāk nepiesārņot prātu ar nevajadzīgām domām, bet pievērst uzmanību draugiem un tuviniekiem. Viņi to ir pelnījuši daudz vairāk nekā televīzijas ekrānu zvaigznes.

Sekot līdzi visiem jaunumiem sociālajos tīklos

Speciālisti iesaka ieslēgt brīdinājumus par jaunu ziņu saņemšanu tikai tajās lietojumprogrammās, kas tieši saistītas ar tavu darbu. Citas ziņas par jauniem foto, video u.tml. nav pelnījušas, lai tu tām pievērstos ik pēc divām minūtēm, vai ne? Ļauj sev pilnībā koncentrēties tā brīža darbam. Ja kāds vēlēsies pateikt tev ko svarīgu, tad noteikti piezvanīs.

Apmeklē sociālos tīklus darba pārtraukuma laikā vai pēc atgriešanās mājās. Tādējādi tu pasargāsi sevi no uzmanības pasliktināšanās un smadzeņu aktivitātes samazināšanās, jo parasti koncentrēšanās spējas cieš no pastāvīgas paziņojumu pienākšanas tālrunī.

Dzīvot pagātnē

Protams, pagātne ir svarīga pieredzes daļa. Neveiksmes un pieļautās kļūdas padarīja mūs gudrākus, stiprākus, par ko tām var pateikt paldies. Bet tās jau ir pagātnē, tāpēc nav vienmēr jāatceras, kādu muļķību tu izdarīji pirms gada, diviem vai pieciem gadiem. Laimīgas dzīves nepieciešamais nosacījums ir prasme piedot sev un apkārtējiem cilvēkiem. Ja esi rīkojies nepareizi, nav jēgas sevi vainot par to visu atlikušo mūžu. Paskaties uz to no otras puses – tu ieguvi nenovērtējamu pieredzi, guvi mācību un tagad vari paskatīties uz savu dzīvi no cita leņķa. Ja kļūdījies tev tuvs cilvēks, vadies pēc tādiem pašiem apsvērumiem. Nav vērts vērst pret viņu kritikas, dusmu vai sarkasma vilni. Labāk izrādi laipnību un sapratni.

Gaidīt ideālo brīdi

Varbūt kādam tas būs pārsteigums, bet ideālu mirkļi nav. Kāda starpība, kad pametīsi nemīlēto darbu, sāksi ievērot diētu vai iet uz sporta zāli? Ticiet mums, ja tu to izdarīsi piektdien vai pirmdien, nekas nemainīsies. Izņemot to, ka zaudēsi dārgo laiku. Tā vietā, lai gaidītu zīmi no augšas, riskē. Pat ja neesi pārliecināts, ka tevi gaida panākumi. Atceries, ka vienmēr vari mēģināt vēlreiz, bet jebkāda kļūda vai neveiksme ir nenovērtējama pieredze. Izmēģinot veiksmi šodien, tu vari iegūt daudz vairāk, nekā varētu cerēt.

Tenkot

Kā vēsta spāņu gudrība - kas tenko kopā ar tevi, tas tenko arī par tevi. Tad kāpēc tērēt laiku, lai apspriestu kolēģus vai draugus, ja varētu risināt daudz produktīvākas un jēgpilnas sarunas? Ticiet mums, tavi vārdi agri vai vēlu nonāks līdz cilvēkam, par kuru jūs visu rītu runājāt, un tas noteikti beigsies ar attiecību noskaidrošanu un skandālu. Centies stāvēt tam pāri, un tu nekļūsi par nepatīkama konflikta dalībnieku.

Piekrist aiz pieklājības

Protams, negribas sarūgtināt draugus un kolēģus, bet, ja tev nepatīk viņu piedāvājums, tad ir pieklājīgi jāatsakās. Jā, tev nāksies pārdzīvot dažas nepatīkamas minūtes un, iespējams, uzklausīt desmitiem argumentu no draugiem, kāpēc tev vajadzētu piekrist. Tomēr stingri turies pie sava. Diez vai tu būsi gandarīts par viesībām vai tikšanos, ja esi apņēmīgi noskaņots pret šādu laika pavadīšanu. Arī tavi tuvinieki nepriecāsies, ka tevi pierunāja, jo slikts noskaņojums un aizkaitinājums būs tas mazākais, ko no tevis varēs sagaidīt.

Pēc ārzemju preses materiāliem