Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Lecamaukla - vienkāršākais un lētākais trenažieris jūsu mājā

Lēkāšana ar lecamauklu - tas ir tik vienkārši! Un arī jauki! Žēl tikai, ka, gadiem ejot, mēs par to aizmirstam. Lekt ar auklu taču ir vienkāršāk, nekā braukt ar velosipēdu, spēlēt tenisu vai staigāt uz trenažieru zālēm.

Lecamaukla lieliski aizstāj trenažieri. Nav obligāti jastaigā uz sporta zālēm un jātērē lielas naudas summas. Nav jānoņemas ar mokošām diētām. Nopērciet visvienkāršāko lecamauklu, sāciet lēkāt kā bērnībā, un iegūstiet ideālu figūru, par kādu sen sapņojat. Ticiet - lecamaukla ir labākā diēta.

Novājēšana ar lecamauklas palīdzību ir ļoti efektīva. Šobrīd visā pasaulē tā kļūst arvien populārāka. Intensīvi treniņi ne tikai veicina novājēšanu, bet arī labvēlīgi ietekmē veselību: izvada sārņus no organisma, stimulē sirds un asinsvadu darbību, trenē muskuļus, ir labs varikozo vēnu paplašināšanas līdzeklis. Tā, ka, vingrojot ar lecamauklu, jūs ne tikai novājēsiet, bet arī uzlabosiet savu pašsajūtu un garastāvokli. Un neaizmirstiet pēc intensīva treniņa iedzert tasi zaļās tējas.

Kā izvēlēties lecamauklu:

La treniņi būtu patiešām efektīvi, nepieciešams pareizi izvēlēties lecamauklas garumu, kas atbilst jūsu auguma garumam. Pareizi izvēlēts lecamauklas garums palīdzēs jums ātrāk nomest lieko svaru un arī trenēties būs vieglāk. Ja jūsu auguma garums ir 165-180 cm, piemērotākais lecamauklas garums ir 280 cm., savukārt, augumam, kura garums ir no 150-165 cm, jāiegādājas lecamaukla, kuras garums ir 250 cm. Pievērsiet uzmanību arī lecamauklas diametram - optimālais ir no 0,8 līdz 0,9 cm.

Kā trenēties:

Lai sāktu treniņus, dažas lietas tomēr jāņem vērā. Pirmkārt, nekad nesāciet trenēties tukšā dūšā vai uzreiz pēc ēšanas!
Otrkārt, par cik jūsu ceļgaliem un roku locītavām gaidāma nopietna slodze, lai izvairītos no traumām, pirms uzsākt lekšanu, iesildieties. Apļojiet plaukstu un kāju potīšu locītavas, veiciet ahilleja cīpslas un kāju apakšstilbu muskuļu stiepšanas vingrinājumus.

Tiem, kas ilgāku laiku nav nodarbojušies ar sportu, ieteicams pirms lēkāšanas ar lecamauklu, nedaudz paskriet; tas palīdzēs jūsu organismam sagatavoties lielākai slodzei.

Pareizi lecot, optimāli jānodarbina tikai kājas, pleci un plaukstu locītavas (nevis visa roka), ķermenim paliekot nemainīgā, fiksētā stāvoklī. Kājām pret zemi jaatduras tikai ar pirkstgaliem, nevis uz visas pēdas. Jācenšas piezemēties viegli un atsperīgi, lai netiktu traumētas ceļgalu locītavas un potītes. Nav jālec ļoti augstu; pietiks, ja kājas atrausies pāris cm. no zemes. Pareizi trenējoties, slodze iedarbosies tieši uz problemātiskajām zonām, kā rezultātā pareizi noritēs novājēšanas process.

Sākumā izvēlaties mierīgu tempu un leciet, kamēr nejūtaties aizelsies. Lai kontrolētu pašsajūtu, varat parēķināt pulsa biežumu sešās sekundēs, pareizinot tās ar desmit: (220 - jūsu vecums)x0,6. Lai atjaunotu normālu pulsa darbību, pārtrauciet treniņu uz pāris minūtēm. Pārtraukuma laikā nekādā gadījumā nesēdiet, bet lēnām pastaigājiet. Tad atkal turpiniet lēkāt.

Lai uzlabotu ķermeņa tonusu, kā arī sirds un asinsvadu darbību, jums jālēkā vismaz trīs reizes nedēļā pa 15 min., bet, ja gribat novājēt, tad būs jālec 30 min. bez apstājas viena treniņa laikā un jādara tas trīs līdz četras reizes nedēļā. Tomēr nonākat līdz šādam treniņa ilgumam un intensitātei pamazām.

Ja arī jums uzreiz viss nesanāk pareizi, neuztraucaties un nepārdzīvojiet. Ar laiku viss sanāks!

Svarīga piebilde:

Ja jums ir sirds, locītavu vai arī kādas citas saslimšanas, pie kurām nav pieļaujama pulsa paātrināšanās, lekšana ar lecamauklu, visticamāk, nav priekš jums!